Suunnitelmien tekoa ja rikkinäisiä hanskoja

Yritin tässä eilen tarmonpuuskassani kuvata lankavarastojani ja suunnitella mitä mistäkin tekisin mutta valoa oli vähän eikä kuvista tullut kelvollisia. Siinä lankakasojen keskellä muistui mieleeni lankahamsteritempaus mutta se taitaa jäädä multa väliin tältä vuodelta. Ensiksikin minulla on se ikuisuusprojektini kesken eikä se tule siinä ajassa paljoakaan lankavarastojani tuhoamaan (niin ja sehän on jo aloitettu työ, ei uusi) ja toisekseen minulta puuttuu sellainen tärkeä vempain kuin kunnollinen keittiövaaka. Semmoinen tarkka siis, joka ei näytä painoa vain sadan gramman tarkkuudella ja saa siinäkin joka kerta saman lankakerän kohdalla aikaiseksi eri lukeman kuten nykyiseni tekee.

Sit tuli ostettua iso ruutuvihko neuleprojekteja varten ja jotain olen siihen jo raapustanutkin mutta suurin suunitelma, “näitä tahtoo neuloa”-lista, on vielä vaiheessa. Olen luonteeltani näpertelijä ja otinkin kaikista vielä haavevaiheessa olevista neuleista kuvat, pienensin ne ja tulostin. Aikomuksenani on tehdä niistä vihkoon lista jossa jokaisen kuvan kohdalla lukee mistä sen ohjeen löytää ja listan tarvittavista langoista. Työ ei tule olemaan helppo koska kuvia on reippaasti yli kymmenen.

Susannan blogissa oli juttua lasten käsineistä. Aika ajankohtainen aihe täälläkin. Isommilla lapsillamme ovat käytössä jotkut Prisman toppahanskat eivätkä ne todellakaan riitä jos lämpötila painuu alle viiden pakkasasteen. Esikoinen ymmärtää kerrospukeutumisen päälle ja on pukenut niiden alle ohuet sormikkaat joten hänen jäätyneet näppinsä eivät ole enää akuutti ongelma. Keskimmäinen taas esitteli aamulla revenneitä toppahanskojaan ja mietinkin olisiko mitään mieltä tehdä 6-vuotiaalle tytölle huovutetut lapaset ja niiden alle koville pakkasille ohuet lapaset, esim. alpakasta vai tuleeko siitä ulkoleikkeihin liian tönkkö yhdistelmä? Mulla ei ole mitään kokemusta huovutetuista käsineistä joten en tiedä taipuvatko ne lapsen käsissä hyvin vai miten. Jotain pitää kuitenkin kehittää. Tänään on lauhempi päivä mutta sen jälkeen on tänne etelään luvattu taas kovia pakkasia.

Ikuisuusprojekti 3P tai PPP (petroli palmikkopusero) edistyy itse asiassa aika hyvin nyt kun tein tavoitteen neuloa yksi 12 kerroksen mallikerta päivässä ja olen pitänyt siitä jopa (melkein) kiinni. Saa nähdä miten jatkossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s