(Grilli)tikusta asiaa

En ole oikein koskaan ollut hyvissä väleissä kaupan palmikkopuikkojen kanssa. Ne ovat minusta liian pitkiä ja mutka on liian syvä ja yleensäkin ovat tosi hankalia käsitellä. Yleensä pyrinkin tekemään palmikot ilman palmikkopuikkoa ja se onnistuukin jos silmukoita palmikossa on vähemmän kuin 8. Petrolissa palmikkopuserossa on kuitenkin neljä 8 silmukan palmikkoa ja olinkin jossain vaiheessa ihan pulassa kun niiden vääntäminen kaupan puikolla oli hankalaa ja ilman apupuikkoa vieläkin hankalampaa. Huomasin sitten jossain nettisivustolla, olisiko ollut Craftsterin keskustelupalstalla, että jotkut käyttävät palmikoiden tekemiseen lyhyttä suoraa puikkoa jonka pituus on ehkä reilun neljäsosan tavallisen sukkapuikon pituudesta. Ajattelin että tässäpä olisi kokeilemisen arvoinen asia, sellaisella puikolla saattaisi minunkin työni edistyä. En tosin tiennyt saako niitä mistään ja jos saa niin mistä. Päätin kokeilla josko sellaisen tekeminen onnistuisi itse. Ovat muutkin tehneet, google on kertonut, ei siis olisi mitenkään tavatonta tehdä niin ja pitäisi ehkä jopa onnistua. Seuraavaksi aloin pohtia materiaalia, puuta sen piti olla, se oli selvää. Käytyäni mielessäni läpi kotona olevat vesiväripensselit (ei onnistu, lapset omistaa ne) ym. muistin viime kesänä ostetut grillitikut. Siinähän olisi sopivanpaksuista tikkua pätkittäväksi. Ei muuta kuin puukko esiin, tikku pätkiksi, kärjet teräviksi ja hiomalla sileäksi. Tuloksena neljä palmikkopuikkoa jotka ihan oikeasti toimivat. Jouduin taas kerran toteamaan että käsillä tekeminen on kivaa, ei tarvi keksiä mitään mullistavaa, kunhan tekee jotain johon on tyytyväinen ja onnistumisesta saa hyvän mielen pitkäksi aikaa :) Sisäinen Sulo Vilén oli myös tyytyväinen kun sain neljä puikkoa halvalla..

One thought on “(Grilli)tikusta asiaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s