Purkutöitä

purku/ripping

Harrrmistuksen harrrrmistus. Olin eiliseen saakka siinä uskossa että pusero on oikean kokoinen kunnes vaivauduin laittamaan puolet silmukoista eri puikoille ja oikein mittaamaan ja sovittamaan. No eikös se sitten ollutkin aivan liian pieni. Enkä usko että kasteleminen ja venytteleminen olisivat auttaneet asiaa. Päädyin sitten ainoaan oikeaan ratkaisuun eli tehdä asiat kunnolla ja purkaa työn. Olin toki tehnyt mallitilkun ennen aloittamista ja tiheys oli just se mitä pitikin, 22s=10cm helmineuletta. Ilmeisesti kuitenkin palmikkokäsialani on sen verran tiukkaa että veti neuletta kasaan enemmän kuin oli tarkoitus. Vaihdoin nyt puikot suosiolla isompiin ja puseron koon myös. Sillä tavalla saan käsialallani aikaiseksi jotain sopivaa. Toivottavasti.

I had to rip out the cabled sweater I was making for my husband and start over. I made the swatch and everything seemed to be ok, but obviously my gauge in cable pattern was way off and the sweater would´ve turned out too small. I was so sad about it yesterday but I´m ok now and have a new sweater on my needles.

uusi puikoilla/a new beginning

2 thoughts on “Purkutöitä

  1. Rouva Oranssi says:

    Haa! Tuolla tavalla kerroslukumittaria käytetään pyöröneuleessa! Kiitos kuvasta!Vasta sain SNY:ltä mittarin, enkä ole vielä käyttänyt. Tarpeeseen kyllä tulee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s