Tossuja

tossut / baby booties Tossut / Baby booties

Vauvamme tykkää köllötellä puuhamatollaan olohuoneessa mutta viime aikoina, hyytävien sääolosuhteiden vallitessa, hänen varpaansa ovat tuntuneet kovin viileiltä jumppasession päätteeksi. Taitaa takapihan ovi falskata sen verran että kylmää ilmaa pääsee hiipimään lattiaa pitkin viattoman lapsen kimppuun. Neuloin odotusaikana vauvalle tossut Erika Knightin Neuleita kullannupuille- kirjan ohjeella ja niitä onkin nyt pidetty paljon. Hyvä ohje, hauska neuloa ja pysyvät hyvin jaloissa. Välillä on kivaa neuloa sellaisen ohjeen mukaan jossa kädestä pitäen kerrotaan montako kerrosta ja montako silmukkaa milloinkin pitää neuloa. Silloin voi samalla vaikka surffailla netissä tai jutella vauvalle, ei tarvi miettiä ohjetta eikä riehua mittanauhan ja laskimen kanssa, kunhan tekee niin kuin ohjeessa sanotaan niin hyvää tulee.

Nyt tossuset olivat kuitenkin tulleet ihan liian pieniksi joten neuloin aamupäivällä pojalle uudet. Lankana tällä kertaa jämänöttönen Inca Tops Alpakkaa jonka ostin vajaa vuosi sitten sunnuntairetkeltämme Ali-Ollin alpakkatilalle. Oli muuten kiva paikka ja osuttiin sinne muutenkin hyvään aikaan, alpakoille oli juuri tullut laumanlisäystä, söpö pikku-alpakka (jolla oli muuten toppatakki).

I made a pair of baby booties from Erika Knight´s book Simple Knits for Cherished Babies. It was the second pair I´ve made from this book and I´m very pleased with them. They were fun to knit and look so cute! And most important to me, they fit so well! Almost like socks.

5 thoughts on “Tossuja

  1. Kiko says:

    Sopii että linkkaat :)Neuleblogeja on tosiaan paljon. Parhaani mukaan yritän aina välillä käydä uusia läpi muttei aina meinaa ehtiä.

  2. Helmis says:

    Ihanks tosi!Kiva kun sullakin on nyt blogi, voisinkin nyt linkata niistä sniikkerikuvista tänne sun blogiin, jos sopii. Vai annetaanko olla sillään?Muistaakseni ainakin toisen kuva on edelleen siellä mun ohjesivuillani Neulenuoteissa.Tuntuu, että nykyään ei meinaa ehtiä enää tutustua uusiin neuleblogeihin, kun meitä alkaa olla niin paljon. Tempaukset vie myös oman aikansa.Mutta kyllä mä nyt sut muistan :).Tosi kivoja töitä sulla on.

  3. Kiko says:

    Kiitos helmis! :)Ollaan itse asiassa oltu aikaisemminkin neuleiden merkeissä tekemisissä keskenämme. Tein kerran mainiolla sniikkeriohjeellasi tytöilleni karvareunaiset sniikkerit joista lähetin sulle kuvatkin :) Ovat muuten edelleen kovassa käytössä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s