Jotain ihan pientä

vauvan tumput / thumbless baby mittens

Pientä ja tarpeellista pienelle pojalle. Niin kauan kun talvi muistutti enemmän syksyä, ei tarvinnut vauvakaan mitään käsineitä koska kädet pysyivät tarpeeksi lämpiminä ylipitkien hihojen sisällä. Kunnon pakkasten tultua eivät hihat enää riittäneet. Tuli siis hiukan kiire. Aloin vain olla jo lopen kyllästynyt neulomaan samasta vaaleansinisestä alpakasta josta olin jo tehnyt potkuhousut ja neuletakin. Ai niin, keskimmäiselle olen tehnyt siitä myös pipon ja huopatumput. Äitini on sitä lankaa jossain vaiheessa tuonut eikä siinä mitään, hyvää lankaahan se on. Se vain pitäisi saada käytettyä johonkin. Tein sitten kämmenosat Austermann Stepin jämistä, vain resorit ja kärjet alpakasta ja tykkäsin. Raidat piristi. Olen raitafriikki, multa sujuu neulominen aina paljon nopeammin kun työssä on raitoja tai jokin mallikerta tai mikä tahansa “rytmi”, vaikka sitten kavennuksia ja lisäyksiä. Tarvitsen niitä! Muuten työ päätyy korin pohjalle odottamaan uutta inspiraatiota (jota ei välttämättä tule).

Petroli palmikkopusero edistyy, hitaasti mutta edistyy nyt kuitenkin. Vartalo-osaan pitäisi neuloa yhteensä noin 9-10 mallikertaa jotta pääsisi hihojen kimppuun. Teen tällä hetkellä neljättä. Isommilla puikoilla on paljon helpompaa neuloa palmikoita. Koetilkun perusteella tuntui siltä että tulee liian löperöä mutta tuleekin päinvastoin, ihanan muhkeaa, ehkä jopa paremman näköistä kuin niillä ohjeen mukaisilla puikoilla. Kiva juttu etten purkanut työtä turhaan.

Something small and necessary for my baby boy. He is only a couple of months old so I made him thumbless mittens. I used some alpaca yarn and some Austermann Step from my stash.

The cabled sweater is coming along nicely. It´s not a quick project but the cables are looking really good and I think I made the right decision to rip out the sweater that was too small and start over.

2 thoughts on “Jotain ihan pientä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s