Jotain valmistakin välillä

pörriinä-säärystimet / furry leg warmers

Pörriinä-säärystimet valmistuivat eilen illalla telkkaria katsellessani. Viimeistelyt ja valokuvaus jäivät tämän aamun hommiksi. Ei tässä paljon muuta voi tehdäkään kun ulos ei pääse (kotihommia ei nyt lasketa, hehee), vauvojen pakkasraja on ylittynyt reippaasti joten kotona pysytään. Katsotaan iltapäivällä uudestaan.

Säärystimet olivat helppo ja hauska työ, langanmenekki tosin yllätti. Meinasin alunperin käyttää pörrölangan kaverina vaaleanpunaista Smartia jota oli jäänyt keränen jostain piposta mutta rupesin epäilemään sen riittävyyttä. Sitten muistin että jossain pitäisi olla pari kerää vaaleanpunaista villasekoitelankaa (joku BBB-Balmy merkkinen) ja ajattelin että jippii, sehän on just sopivasti, tulee sekin lanka käytettyä. No sitä BBB lankaa menikin tasan kerä joten nyt mulla on yksi kerä vaaleanpunaista Smartia sekä yksi kerä vaaleanpunaista villasekoitetta. Yhdelle kerällehän (noin 100 metriä) onkin tunnetusti helppo keksiä käyttöä… ehkä annan lapsille, he yleensä keksivät.

Eilen illalla vauvaa syöttäessäni aloin piirrellä neulemalleja paperilappusille ja kaksi natsasi heti. Tuli yhtäkkiä valtava into, piirsin mallit puhtaiksi vihkoon, mietin lankavaihtoehtoja ja värejä ja tein koetilkun ideasta. Toinen niistä on jakku, toinen kesätoppi. Topista olen erityisen innoissani, lanka vain mietityttää. Ohutta sen pitää olla ja mulla on valmiina kotona kaksi kerää vaaleansinistä Novita Butterflyta. Luulisi, siis luulisi (varmaa tietoa ei ole) että topintapaiseen se riittäisi mutta jos ei riitäkään niin, no, se on sen ajan murhe. On siinä 200 grammassa metrimääräisesti kuitenkin aika paljon lankaa, yhteensä 500 metriä.

Tänään jatkan palmikkoneuletta. Pitäähän sekin saada joskus valmiiksi.

3 thoughts on “Jotain valmistakin välillä

  1. Kiko says:

    Voi kiitos! Ehkä mäkin rohkaistun vielä kaivamaan puseron lankakorin pohjalta esiin ja jatkamaan neulomista. Jotenkin se into vain katosi silloin kun ensin meni lisäykset tosi rumasti ja piti purkaa. Sun takista tuli tosi kivan näköinen!

  2. AnneM says:

    toisella koneella pääsin vihdoinkin tänne, meillä omassa koneessa on emossa jotain vikaa ja kone sammuu aina kun tulen tälle sivulle (ja muutamaan muuhun bloggerin blogiin…) No, joka tapauksessa, mä lisäsin niitä silmukoita joka neljäs kerros, ja ihan hyvä tuli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s