Villasukkapula

Tai eihän mulla varsinaista pulaa ole, onhan mulla muutama pari, kaikki vain alkavat olla enemmän tai vähemmän kulahtaneita ja rumia. Kyllähän ne edelleen pitävät jalat lämpiminä mutta minusta on hauskempaa jos villasukat ovat nättejä. Telkkaria katsellessani nostan usein jalat rahille ja viime aikoina on tuntunut hiukkasen nololta esitella kulahtaneita villasukkia koko perheelle tuolla tavoin. Muistan miten ihastunut olin karkkiraitaiseen seiskaveikkaan kun sitä tuli kauppoihin ja miten siitä neulotut pirteät sukat saivat minut aina hyvälle tuulelle. Nyt ovat karkkisukkani tulleet vanhoiksi ja pääsevät eläkkeelle. Mistä tuli mieleeni, mulle ei tuota mitään vaikeuksia heittää itse neulomiani rikkinäisiä tai kuluneita villasukkia pois mutta jos joku toinen on ne mulle neulonut, en pysty. Itsetehtyihin lahjoihin liittyy jotain niin liikuttavaa ettei niitä pysty tuhoamaan.

sukka ja toisen alku

Raitasukkia on tulossa nytkin. Ei tosin automaattiraidoitettuja vaan manuaalisellaisia. Molemmat langat ovat seiskaveikkaa, sininen on odottanut lankalaatikossa käyttöä jo pitkään ja vihreän ostin viime marraskuussa kun olin tekemässä lapsille joulukalenteria. Tarkoituksenani oli tehdä huopuvasta punaisesta langasta joko iso joulusukka tai kulho tai kassi johon olisin neulonut pieniä pusseja vihreästä langasta. Sain kuitenkin joulukalenteria varten uuden idean ja langat piti käyttää muuhun tarkoitukseen. Punaisesta langasta tuli huovutettu hattu pienemmälle tytölle ja vihreä pääsee nyt sukkin ja riittoisuudesta johtuen kai vielä moneen muuhunkin sukkaan.

Palmikkopuserossa on meneillään hihavaihe. Teen nyt kuitenkin vain yhden hihan kerrallaan, aiemmasta suunnitelmastani poiketen. Kerroslaskureita pitäisi ostaa lisää, toista tarvitaan mallineuleen muistamista varten ja toista lisäysten laskemista varten. Kätevä apuväline kerrassaan.

hihan alku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s