Raitaluistimet

raitasukat

Sukat siis… ovat meinaan liukkaat. Tosin tänään jo himpun verran vähemmän kuin eilen illalla. Ihmettelin tuossa eilisiltana asiaa ääneen koska edelliset seiskaveikkasukkani eivät olleet läheskään yhtä liukkaita. Lapset sitten ehdottivat että jospa nukka jarruttaa. Tosiaan. Jospa.

Alpakkalapaset / gray alpaca mittens

Haluan vielä esitellä tämäntalviset pikku ystäväiseni, sormieni pelastus, alpakkalapaset. Sormeni jäätyvät todella herkästi ja palelevat kädet ovat olleet jokatalvinen riesa. Kunnes neuloin nämä lapaset. Puheet alpakkalangan lämpöisyydestä eivät ole höpönlöpöä, ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on lapaset joissa ei sormiani palele. Tuntuu melkein oudolta.

Lankana Drops Alpaca kaksinkertaisena. Lapaset on neulottu kaksinkertaisiksi sillä tavalla että ensin neuloin lapasen, sitten poimin resorin alareunasta silmukat ja neuloin siitä toisen lapasen. Sitten ne on vain työnnetty sisäkkäin eli jos tarkkoja ollaan niin ne ovat kaksinkertaisesta langasta neulotut kaksinkertaiset lapaset. On muutenkin ollut hyvä talvi vaatetuksen puolesta, ensimmäisen kerran elämässäni minulla on myös talvikengät joissa ei varpaita palele, samoin pipo on lämmin (Winter Femme Sandnesin Smartista).

8 thoughts on “Raitaluistimet

 1. Helmis says:

  Onpa nuo lapaset erityisen lämmittävän näköiset ja sukat puolestaan ilahduttaa raikkailla raidoilla ja väreillä :)!

 2. Kiko says:

  heidi, täytyy katsoa pesun jälkeen, eri tuntuisia olivat ainakin neulottaessa, sininen ol jotenkin pehmeämmänja ohuemman tuntuista.

 3. Kiko says:

  aura, mulla ei ollut ohjetta näihin mutta ihan peruslapaset ovat, ilman peukalokiilaa. Silmukoita on 40. Peukalossa on 18 silmukkaa. Puikkokoko taisi olla 5mm, en muista tarkkaan mutta olen melko varma siitä. Tiheys on noin 18s/10cm. Aika reilut ovat, ympärysmitta on jotain 22cm. Sisälapasessa on samat silmukkamäärät vaikka periaatteessahan sisälapasesta voisi tehdä pienemmänkin. Mulla on sisälapanen erivärinen jotta lapaset kääntämällä voisin käyttää erivärisiä lapasia. Vaihtelun vuoksi :)

 4. heidi says:

  Liukkaus voisi ehkä johtua väristäkin. Novitan langat värjätään ainakin kahdella eri menetelmällä väristä riippuen. Siksi saman langan eri värierät tuntuvat niin erilaisilta käsissäkin. Pesu voi ehkä muuttaa tilannetta?Meillä on myös vanhat kunnon luistelulattiat kotona. :)

 5. Kiko says:

  ira, totta :D reikä sukassa on paras liukueste, lämpöominaisuudet silloin tosin kärsivät ;)lettu, yllätyin itsekin koska mun näpeille mikään ei tunnu olevan riittävän lämmin. Kokeilin aikaisemmin yksinkertaisesta alpakasta neulottuja peruslapasia mutta ne eivät auttaneet, nämä paksut tuplalapaset vasta ovat riittävän lämpimiä :)

 6. Lettu says:

  Kiitos vikistä, että alpakkalanka ON todella lämmintä. Mullakin on aina sormet jäässä, kuten varpaatkin. Pitänee neuloa sekä lapaset että sukat =D Nojaa, kunhan ensin ostaisi lankaa….

 7. Ira says:

  Pakko vitsailla.. Mä olen sitä mieltä, että villasukat lakkaa luistamasta vasta sitten kun niissä on REIKÄ :D Meillä lapsetkin luistelee tarkoituksella puulattialla (ja kuulemma koulussakin) villasukilla *mur*Se on sitten liikuttava varovasti sukilla äidinkin ;)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s