Pinkkiä ja kevyttä

Miten päätöksenteko voikin olla näin vaikeaa! Mietin pitkään mitä neuloisin seuraavaksi. Mielessäni oli muutama hyvä ohje joita sitten vertailin keskenään ja kuvittelin miltä ne näyttäisivät valmiina. Ja vertailin. Ja kuvittelin. Googlen kuvahakuakin tuli käytettyä useamman kerran.

Lankavaihtoehtoja oli tasan yksi, halusin päästä kokeilemaan Jaegerin Trinitya. Lanka on ihana, joskin haastava, se kun ei jousta yhtään. Hyvinä puolina olkoon kuitenkin mainittu keveys ja hauska pinta. Väristäkin tykkään.

Vaihtoehtoina olivat Cavern cardigan, Dropsin pitsineuletakki 95-21, Hourglass sweater Last Minute Knitted Gifts-kirjasta sekä Raspy Denim People-kirjasta (ilman silmäpakoja, koska luulen ettei käyttämäni lanka tykkää niistä). Dropsin takki puhutteli vähiten, Raspyn halusin tehdä “oikeasta” langasta ohjeen mukaan ja ylösalasneuleita on jo viime aikoina tullut tehtyä useampi. Hourglass oli siis vahvoilla mutta silti epäröin. Onneksi näin Lauran valmistuneen tiimalasin joka helpotti päätöksentekoa kummasti. Juuri sellaisen kesäneuleen tarvitsen! Minun tapauksessani pätee melkein aina se, että loputtoman jahkailun saa päättymään vain näkemällä riittävän monta onnistunutta versiota.

Nyt se on sitten puikoilla ja alku näyttää lupaavalta. Alku nro 2 siis. Eka meni purkuun kun en tajunnut että luontireuna kannattaa tehdä virkaten jos ei pidä silmukoiden poimimisesta tai jälkeenpäin ompelemisesta.

11042007 003

It’s so hard for me to make decisions. I bought some Jaeger Trinity a couple of weeks ago and I couldn’t decide what to make of it. I like this yarn, it’s light and it looks fun. It doesn’t stretch at all, which I had to keep in mind when seeking for a suitable pattern.

I had a few projects in my mind: Cavern Cardigan, Drops 95-21 cardigan, Hourglass sweater from Last Minute Knitted Gifts and Raspy from Denim People (without the dropped stitches because I wasn’t sure my yarn is suitable for this). I had some doubts about the Drops Cardigan and I wanted to make Raspy “properly” from Rowan Denim and with the dropped stitches. I also have been knitting enough top down sweaters lately, so Hourglass was definitely on the top of my list.

I finally made up my mind when I saw Laura’s finished Hourglass. I knew I wanted this sweater! Now it’s on the needles (the second time already because I started all wrong the first time). I forgot to use the crochet cast on so I ripped it out and started over. Now I don’t have to pick up stitches or sew up the hem afterwards.

5 thoughts on “Pinkkiä ja kevyttä

 1. famu says:

  Etsii,etsii ja soisi löytävänsäkin.Sitähän se on neulojan tuska,kun puikoille pitäisi saada jotakin.Hyvän mallin olet löytänyt.Kannatti tuumailla ja etsiä.

 2. Kiko says:

  jaana, juu, siinä tulee sellainen “onpa ihana, mulle kans”-reaktio :-) Mistä langasta teet?laura, höh, en tajunnut että niinkin voi tehdä. Kaikkea sitä oppii :D

 3. laura koo says:

  *punastelee vienosti kehuista*Mut uuh, pinkki hgs.. Ehkä pakko saada sellainen(kin). Mä loin silmukat ihan tavalliseen tapaan ja kiinnitin sen reunan heti neulomalla. Inhoan kaikkea jälkeen päin nysväämistä, joten siinäkin mielessä tuo malli on täydellinen :D

 4. Jaana says:

  hihii, mäkin näin lauran hourglassin ja hain äkkiä lankaa omaan vastaavaan… Ihanan värinen tiimalasi sinulle tulossa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s