Kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin

Raspyn neulominen on toistaiseksi “edennyt” aika lailla seuraavanlaisesti:

*neuloo*
-eiku
*purkaa*
*neuloo*
-eiku
*purkaa*

edellä kuvattua toistetaan tarvittava määrä kertoja kunnes eiku-huudahdusta ei enää kuulu.

Tähän mennessä olen siirtynyt neulomaan Raspya pyörönä sekä päättänyt neuloa silmäpakojen viereiset silmukat kiertäen. Kokokin meni uusiksi kerran, kun huomasin että Raspy on vähintäänkin reilu mitoitukseltaan. Kokomerkinnät eivät siis kerro paljoakaan.

I’ve started to knit Raspy several times already. Knitting, ripping everything out and knitting again. Frustrating. First I made the wrong size, then I wasn’t happy with the way the dropped stitches looked like etc. I’ve made some adjustments to make knitting more enjoyable. For example, I’m knitting it in the round.

The first Baudelaire sock

Ensimmäinen Baudelaire-sukkani on valmis! Ensimmäinen haastava sukkani. Ihana ohje, ihana väri, ihana lanka. Toinen pääsi heti puikoille ettei sukka jää ilman kaveria. Kuten Getknitted-paketin mukana tulleen sukkaohjeen lopussa varoitettiin, sukkien neulominen on addiktoivaa, alan uskoa!

I finished my first Baudelaire sock yesterday and started the second one right away. They say that sock knitting can be addictive and I can believe that now!

Books

Sitten vielä vähän kirjoista. Kiitos blogimaailman, satuin lukemaan Elizabeth Zimmermannista ja huomasin hänen kirjojaan kovasti kehuttavan. Uteliaisuuteni heräsi, päätin tilata pari kirjaa, enkä joutunut katumaan. Nautinnollista luettavaa, ihanan rohkaisevaa tekstiä. Rouvahan oli nero!

I’ve been reading about Elizabeth Zimmermann from the other blogs and noticed how loved her books are among the knitters. I got curious and ordered two books: Knitting Without Tears and Knitter’s Almanac. The books arrived a couple of days ago and I’m so happy I ordered them! They are such a joy to read. Both books are well written and so encouraging!

9 thoughts on “Kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin

 1. Kiko says:

  maijamirjami, kiitos kommentistasi! Kiva tietää että on muitakin jotka ovat löytäneet EZ:n kirjat. Eilenkin neuloin ja lueskelin samalla. Kirja tosin oli niin hauskasti kirjoitettu että neuleeseen keskittyminen kärsi ja jouduin purkamaan aika paljon :-D Se ei tosin ollut EZ:n syytä.

 2. maijamirjami says:

  Näin hurjasti jälkeenpäin halusin vain taivastella kanssasi EZ:n neroutta. Hänen kanssaan neulonta sujuu! Toivottavasti löydät vielä kommenttini.

 3. Kiko says:

  Kiitos sukkakehuista! :)piua, mulle tuli itse asiassa yllätyksenä miten ohuesta langasta valtaosa näistä ohjeiden sukista oikeasti neulotaan :D olin hiukan kauhuissani mutta ajattelin kokeilla. Alku takkuili oikein kunnolla, meinasin jo heittää puikot nurkkaan mutta silloin kai totuin. Opeteltavaa mulla on silti vielä paljon. iso gnu, mallitilkkujen tekeminen on heikko kohtani :/ yleensä kyllä neulon sellaisen ja mittailen, mutta pessyt en ole sellaista kertaakaan ja puran mallitilkun muutenkin heti mittaamisen jälkeen ja käytän (ettei menisi metriäkään hukkaan). Kärsivällisyys ei kuulu vahvuuksiini. Niih, ja sitten voi tietysti kysyä, kuinka paljon enemmän aikaa käytän siihen kun puran ja teen uudelleen. Että oiskos ollut nopeampaa tehdä se kunnon mallitilkku ensin? ;)

 4. iso gnu says:

  Mitenkähän tuosta neulo-pura-neulo-pura-neulo systeemistä pääsisi irti? Miniä joskus totesi, että tuolla lailla olis tehnyt kaksi valmista vaatekappaletta yhden sijaan. Mutta kun ei ole tyytyväinen, niin ei ole. Yksi suuri vika mulla on, että on niin kiire, ettei jaksa aina tehdä mallitilkkuja.

 5. piua says:

  Voi että olet nopea! Mulla on ollut Baudelairet tekeillä jo kuukausia, mutta aikaa ei oikein ole tai en kai vaan jaksa kun ne on niin ohuesta langasta. Sun sukat on kauniit. Pitäs kai jaksaa tehä ne omatki valmiiksi…

 6. Lankavuori says:

  Tuo esittelemäsi neulo-pura-tyyli on minullekin ikävän tuttu :/ Tosi kaunis sukka sinulla! Minä en vielä ole uskaltanut siihen malliin koskea.

 7. Kiko says:

  Outi, denimista neulottu vaate tosiaan kutistuu, mutta vain pituussuunnassa. Katsoin kirjasta valmiin (pestyn) neuleen mittoja ja ne olivat mulle liian leveitä. Hihoja joudun tosin varmaan silti pidentämään, kutistumisvarasta huolimatta. Tylsää itse asiassa, 20% neuleesta tavallaan häviää neulomisen jälkeen :)

 8. outi says:

  Tuli tuosta reilusta koosta mieleen, että muistathan, että denim-langasta neulottu vaate kutistuu ensimmäisessä pesussa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s