En ostanut uusia keriä, vaan käytin vanhoja eriä

Cavern Cardigan
Ohje: Cavern Cardigan, Cosmicpluto
Lanka: Novita 7 veljestä, noin 2 kerää
Puikot: 4mm Addin pyöröt

Pattern: Cavern Cardigan by Cosmicpluto
Yarn: Novita 7 veljestä (75% wool, 25% polyamide)
Needles: 4mm Addi circulars

Eli toisin sanoen, Cavern Cardigan kauan lankavarastossani lojuneista seiskaveikoista. Ne oli pakko käyttää, koska varastoni vanhimpina asukkeina ne aiheuttivat jatkuvaa syyllisyyttä siitä, etten ollut neulonut niitä pois. Vanhojen lankakerien aiheuttama syyllisyys taas estää ostamasta uusia, mikä on sääli ja harmi.

(Sanoinko että estää? Korjaus, ei nyt todellakaan aina estä ostamasta uusia, mutta iloa uusista langoista himmentää aika lailla).

I saved some cash and used my stash. In other words, Cavern Cardigan is finished. I used probably the oldest yarn I had in my stash and I am so glad I did. It made me feel guilty every time I bought new yarn.

Cavern Cardigan

Ja kukakohan on taas roikkunut ulkomaisten lankakauppojen nettisivuilla ja kuolannut sukkalankoja.. Vielä muutama kuukausi sitten neuloin sukkia vain ehdottomaan tarpeeseen, enkä tajunnut sukanneulonnan hauskuudesta mitään. Sitten kokeilin hiukan vaativampaa mallia ja valkeni! Sukat ovat kivoja neulottavia, koska a) niihin voi ostaa kaikenlaisia ihania lankoja paljon pienemmällä budjetilla kuin puseroihin ja b) niissä on haastetta juuri sopivissa määrin.

Tällä kertaa tekisi mieli kokeilla Fleece Artistin Merinoa. Ihania sävyjä! Haaveissa olisivat myös Opalin seepra- ja tikrulangat, joista ensin mainittua ei taida enää saada ja Opalin Uni.

And naturally, I’ve been drooling over new yarn already. Sock yarn this time. I wasn’t that much of a sock knitter before, but when I made Baudelaire socks, I realized that knitting socks is really fun! It has a proper amount of challenge and you can buy all these wonderful sock yarns.

12 thoughts on “En ostanut uusia keriä, vaan käytin vanhoja eriä

 1. Carita says:

  Kiitos Raitaritarin raita-asun ohjeesta, sovelsin sen pohjalta tyttärelleni paidan Samoksesta! Kuva löytyy blogistani 16.6. postauksesta.

 2. Lastu says:

  Todella tyylikäs malli.ja pois turha syyllisyys marinoituneista langoista, kaikkihan me jätämme toteuttamatta joitakin päähänpistoja. Tietyt langat vaan joutuvat tämän kylmän tosiasian uhreiksi. nimim. elämä on..

 3. Kiko says:

  pikkumyy, kiitos :) En usko että näyttää onnettomalta jos vain teet tarpeeksi tiukan. Pushup auttaa myös aina! nimim. kokemusta on ;)lankavuori, kiitos! Saa nähdä kuinka pitkään pystyn niitä sukkalankoja vastustamaan :)heidi, kiitti kehuista :) aika nopea työ tuo taisi olla, oikeastaan vain sen takia, että olin niin kyllästynyt katsomaan tuota lankaa. Oli pakko saada neulottua pois.m-a-r-k-ka, juu, lankojen ostaminen on hyvä motivaation nostattaja :) Ei kai sun auta muu kuin kokeilla. Toisaalta, kaikkien ei ole pakko pitää sukkien neulomisesta, joten ei pidä ottaa paineita :) Tärkeintähän on neuloa sitä mistä tykkää.johanna, kiitos :)

 4. M-a-r-k-ka says:

  En oo ikinä ymmärtänyt sukanneulonnan ihanuutta. Oon neulonut yhden (1) villasukan kerran. Mutta tuo “saa ostaa paljon ihania lankoja” on tietysti erinomainen motivaation nostattaja :)Ja tarve villasukkiin alkaa olla aika iso.

 5. Lankavuori says:

  Väri sopii oikein hyvin mallin kanssa yhteen! Kaunis on. Ihan samaa mieltä olen sukista ja sukkalangoista, sukkia on kiva tehdä ja erilaisia sukkalankoja on helpomi testata pienemmälläkin budjetilla.

 6. Pikkumyy says:

  Ihana. Tuo on miullakin to do listalla. Tosin siellä on niin paljon muutakin, että saa nähdä… Kaunis on. Mietin vain edelleen näyttääkö tuo ihan onnettomalta olemattomien rintojeni kanssa. Ehkäpä laitan sitten pushupia peliin:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s