Kännypiilo

Selasin viimesyksyistä VK:n Knit.1 julkaisua ja näin eräässä mainoskuvassa vanhoista neulepuseroista tehtyjä laukkuja, joihin oli applikoitu kukkia ym. Siinähän se oli, kauan odottamani kännykkäpussi-inspiraatio.

I saw this picture in VK Knit.1 fall 2006 magazine and there it was! Inspiration I needed for a cell phone cozy. I used Novita Tennessee (100% mercerized cotton yarn) and 3mm Addi circulars.

inspiration from Knit.1, fall 2006

Tällainen siitä syntyi:

Kännykkäpussi / a cell phone cozy
Kännypussi, malli oma, inspiraatio Knit.1 lehdestä
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3mm Addi pyöröt ja virkkuukoukku jonka kokoa en tiedä

Uskomaton määrä näpertelyä sekä yksi työtä hankaloittava moka. Käytin samaa aloitustapaa kuin kärjestä aloitetuissa sukissa ja jatkoin sen jälkeen neulomista pyörönä. Sinänsä fiksu veto, siis jos ei aio koristella pussia mitenkään. Kukan terälehtien ompelu käsi kännypussissa ei ollut enää kovin mukavaa.

The cozy is knitted from the bottom up, using the same cast on method as for toe-up socks. I first thought it was a good idea, but it wasn’t. It was pretty hard to decorate a completed cozy. If I would do it again, I’d knit it flat, decorate it and then sew it up.

Kännykkäpussi / a cell phone cozy

Kännykkäpussi / a cell phone cozy

13 thoughts on “Kännypiilo

 1. Kati says:

  Vautsi, en ole hienompaa nähnyt!! Suunnittelen tässä kännykkäpussukan tekoa, mutta taidan tehdä jonkin hyvin yksinkertaisen.

 2. KoukkuHelmi says:

  Tosi hauskannäköinen! Ja kiva kuulla vinkkejä miten ei kannata tehdä ;-) Virhevalintoihin joutuu usein itsekin – ja välillä ketuttaa enemmän…

 3. ihanasonja says:

  Haa! Siisti, hieno, mahtava! Ostin itse juuri uuden kännykän ja ajattelin että pitää sitä suojella kännypussukalla. Kännypussukka mielessä siis tuota katselen :)

 4. Kiko says:

  m-a-r-k-ka, kiitos :) Tätä “teen ensin ja mietin sitten”- ilmiötä esiintyy mulla neulonnassa välillä liiankin kanssa kun uusia ideoita on pakko päästä heti kokeilemaan. totoro, kiitos! Täytyykin käydä katsastamassa se blogi :)marika, voi kiitos!

 5. Totoro says:

  Ihanan söpö pussukka. Minnen jaksa koristella mitään, minä vain ihailen muiden näpertelyä – esim. Molly Chicken blogi on ihan yliveto söpöilypaikka.

 6. M-a-r-k-ka says:

  Siitä tuli tosi kaunis. Ja niin sellainen moka mitä mäkin tekisin :DEn varmasti ajattelisi neulomisvaiheessa niin pitkälle kuin koristeluun…

 7. Kiko says:

  Kiitos kehuista! Teen nyt samantapaista mp3 soittimelleni, saas nähdä, tuleeko toimiva. Kesällä niin moni vaate on ilman taskuja, että tulee tarve tuommoisille pussukoille.

 8. hanna-h says:

  Todella soma luuripussukka :) Minäkin tein kaverilleni yhden tuolla kärjestä aloitettavan sukan taktiikalla. Se on oikein kätevä. (Tosin en koristellut sitä kuin parilla napilla, joten sekään ei tuottanut ongelmia :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s