Tomten

Elizabeth Zimmermannin Tomten Jacket on ollut “tahtoo tehdä”-listalla siitä lähtien kun kirja “Knitting Without Tears” tänne saapui. Se vaan on jotenkin hellyttävä luomus. Flickriä ja Googlen kuvahakua koluten löytyi monta ihanaa versiota, joten järjestin itselleni ekskursion naapurikaupungin isoon lankakauppaan ja ostin langat pojan Tomteniin.

Tomten

Elizabeth Zimmermann’s Tomten Jacket has been on my To-Do List since I got my copy of “Knitting Without Tears”. I’ve seen so many beautiful versions of Tomten and I just had to make one for my son. I went to the yarn shop and tried to find just right yarn for Tomten. It was supposed to be merino yarn, because I thought it would be best for the baby. Finding the right yarn was hard. Either the yarn wasn’t thick enough or it wasn’t merino or the color was all wrong (or I’m too picky). I ended up with Grinasco Tango (50% wool, 25% alpaca, 25% viscose). It feels soft and it looks nice.

Tomten

Lankojen valinta osoittautui yllättävän vaikeaksi. Olin aluksi ehdottomasti merinon kannalla, mutta sopivan paksuista merinolankaa ei vain ollut. Sitten lopulta löytyi jotain, joka olisi just ja just sopinut, mutta värit olivat ihan väärät. Lopulta päädyin Grinascon Tangoon jossa on puolet villaa ja loput alpakkaa ja viskoosia, yhtä paljon kumpaakin. Tuntuu ainakin pehmeältä ja kevyeltä. Takin on tarkoitus olla päällystakin korvike viileällä säällä, puettuna pitkähihaisen vaatteen päälle. Hätätapauksessa teen ohuen vuoren kaulan kohdalle merinolangasta jos tarve tulee.

Ai niin, merino… tässä tämä sukkamerino istuu ja miettii, miksikä rupeaisi isona.

thinking

Here’s my Fleece Artist sock yarn, still waiting to be knitted up.

6 thoughts on “Tomten

 1. Kiko says:

  villamokka, kävin kans lukemassa sen selostuksen ja täytyy sanoa, että jotkut ne vaan osaa. Täytyy lukea vielä joku toinen kerta ihan ajatuksella :)

 2. villamokka says:

  Aikuisten Tontun teki Brooklyntweed ihan hiljattain, ja siitä tuli aivan kertakaikkisen hieno, tosin niinhän ne kaikki siinä blogissa esitellyt, huoh…Hän kyllä aika seikkaperäisesti selosti tekemiään muutoksia (siis tähän alkuperäismallin laatikkotyyliin) joten niistä varmaan saisi apua aikuisten mallin kuositteluun.

 3. Kiko says:

  .k, kiitos :) Tuohon takkiin on kirjassa annettu vain yhdet silmukkamäärät, eri koot syntyvät eripaksuisista langoista. Itse tosin muokkasin silmukkamääriäkin, koska muuten takista olisi tullut liian pieni. Tuohon muokkaamiseenkin löytyy ohjeet. Kirjan koot taisivat olla pikkuvauva, 6kk alkaen, 2v alkaen ja aikuinen.heidi, jotkut ovat neuloneet Tomtenia myös aikuisten koossa, munkin tekisi mieli, en vaan tiedä, osaanko muokata ohjetta tarpeeksi :)kanerva, kiitos!

 4. .k says:

  Onpa kivan näkönen! Odottelenkin omaa kappalettani ko kirjasta :) Minkäs kokoisille tuota on ohjeen kanssa tarjolla?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s