Tonttunen

Tomten Jacket
Tomten Jacket
ohje: Elizabeth Zimmermann “Knitting Without Tears”
lanka: Grinasco Tango 190g
puikot: 4mm Addi-pyöröt

Tomten Jacket
pattern: Elizabeth Zimmermann “Knitting Without Tears”
yarn: Grinasco Tango 3,8 skeins
needles: 4mm Addi circulars

Tän neulominen oli juuri niin hauskaa kuin odotin. Lanka oli mukavan tuntuista ja ohje tarpeeksi mielenkiintoinen. Napit puuttuu vielä. Tarkoitus oli laittaa siihen duffelinapit, mutta juuri sopivia ei vain tunnu löytyvän. Pitänee tehdä itse. Aikuisversion neulominen kiinnostaa, täytyy perehtyä tarkemmin Jaredin neulomaan upeaan versioon ja miettiä, mitä sovelluksia itse tekisi.

Knitting Tomten was just as fun as I expected. The yarn was pleasure to work with and the pattern was interesting. I’m still searching for the right (toggle) buttons, so there aren’t any at the moment. I’m thinking about making one for myself, especially after seeing Jared’s beautiful version.

Tomten Jacket

Ohjeesta poiketen silmukoita on 120. Takakappaleen neuloin hiukan pitemmäksi käyttäen lyhennettyjä kerroksia, kuten EZ kirjassaan suosittelee. Hyvä vinkki, jota voisi käyttää muissakin (lasten)neuleissa.

I started with 120 stitches and that was about the only modification I did. I also followed Elizabeth’s advice to make the back a little longer than the fronts, using short row technique.

Tomten Jacket
Takaa huppu ylhäällä
with the hood up

Tomten Jacket
…ja alhaalla
…and down

Tomten Jacket
Tonttu vauhdissa
Tomten in action

Seuraavaksi aion vielä kerran yrittää tehdä itse silmukkamerkkejä. Edelliset kokeiluni ovat menneet sujuvasti metsään ja se on jäänyt hiukan vaivaamaan minua. Joten jos tästäkään kokeilusta ei kuulu sen enempää, tiedätte miten kävi…

Next, I’m going to try to make stitch markers. My last attempts have been a failure and I can’t cope with that. So I’ve decided to give it another try. If you don’t here about those stitch markers again, you’ll know what happened.

22 thoughts on “Tonttunen

 1. Kiko says:

  Maijamirjami, tweedihtävä lanka miellytti itseänikin eniten, siinä on kai jokin tonttufaktori ;)Toisaalta siihen kyllä sopii varmaan melkein mikä tahansa lanka.

 2. maijamirjami says:

  Tämä on mullakin to do-listalla, mutta hyvä lanka on ollut hakusessa. Tango näyttää todella hyvältä, tähän tuntuu hyvin sopivan tällaiset tweedihtävät versiot.

 3. Kiko says:

  amelie, kiitos! Nopean konttaajan kuvaaminen oli hauskaa puuhaa ;)rouva oranssi, kiitos! Tuo on hyvä lahjaneulekin kun tuo neulos venyy joka suuntaan. Ei ole koosta niin tarkka :)juuli, kiitos kehuista! Saattaa se riittääkin, sitä kuluu aina yllättävän vähän näihin pieniin sukkiin/ lapasiin. Ovat kyllä aivan ihania lankoja, värit ja kaikki! En ole vielä ehtinyt aloittaa niistä mitään, ihaillut vain :)

 4. Rouva Oranssi says:

  Mulle melkein tulee vauvakuume tällaisesta. Onneksi ei aivan. Kolme kun on jo kouluikään saanut.Serkuille syntyy vauvoja. Pitäisiköhän… Vähänkös on hyvän näköinen malli!

 5. Kiko says:

  tiinaf, kiitos! Lupaan laittaa takista kuvan myös nappien kera :)heidi, kiitti! Tykkään itse paljon tuosta hupusta ja miten se muotoutuu päässä :)joko, kiitos!villasukka, mulla on ollut samat tunteet ainaoikeaa kohtaan, mutta tämän mallin kohdalla mielipiteeni muuttui. Kiitos kehuista :)vilma, tuossa pojassa on tahtoa ja luonnetta pienestä iästä huolimatta jo sen verran, ettei hänelle kovin hempeät sävyt enää menekään ;).k, kiitos kiitos! :)hepsi, kiitos!hannaliini, neulekirjoja kannattaa aina ostaa! EZ:n kirjat ovat hauskoja, suosittelen :)upa, kiitos!

 6. Vilma says:

  Ihan mahtava takki! Kiva kun kaikki lastenvaatteet ei ole vain pastellia ja hörsöä, selkeys ja yksinkertaisuus kunniaan. :)

 7. villasukka says:

  On se suloinen! Periaatteessa inhoan ainaoikeaa – tylsää tehdä ja virheet näkyvät kuitenkin hyvin…. Mutta tuo takki on mielettömän upea malli.

 8. Anonymous says:

  Aivan ihana takki!!! Todella taitavasti tehty ja ihanat on värit! Laitathan kuvaa vielä nappien kera?!? Kesäpäivää, tiinaf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s