Kun ei tila riitä

Knitting patterns / neuleohjeita

Neuleohjekansioni meinasi sanoa *poks* , joten isommalle oli tarvetta. Mun on aina pakko ottaa talteen ne kaikkein kivoimmat ohjeet, koska olisi niin kovin kökköä mennä innoissaan ja inspiroituneena tulostamaan kirjanmerkkeihin tallennettua ohjetta ja löytää sen sijaan sivu, jossa lukee “404 Not Found” tai “hakemaasi sivua ei löydy”.

I always print out the free patterns I really like, because I’m afraid, that if I wait too long, the page doesn’t exist anymore. And because there are lots of wonderful patterns out there in the internet, I have lots of patterns in my pattern binder and now it’s full.

an old binder and the cover fabric / vanha mappi ja kangas

Kotoa löytyi vanha, muttei enää kovin siisti eikä kaunis kansio. Toisaalta se oli myös paljon tilavampi kuin edellinen, joten pientä tuunausta tarvittiin.

I had an old and not so pretty binder here at home. It’s much bigger than my previous one, so I thought I’d sew a new cover for it, and so I could use it again.

a binder cover / mapin päällinen

Ei, se ei ole koristetyynyn päällinen, vaikka siltä näyttääkin. Kangas on samaisesta Kodin ykkösestä, mistä lehmäkangaskin, napit omista varastoista. Ajattelin ekaksi tehdä tavallisen, kansion päälle pujoteltavan päällisen, mutta koska kannet eivät taivu niin yhtään, totesin, ettei onnistu. Ompelin siis yläosan valmiiksi, laitoin kansion paikoilleen ja ompelin alareunaan napit pitämään päällisen paikallaan. Osa napeista ovat siis ihan oikeasti tarpeen, muut on laitettu huvin vuoksi.

It’s not a cushion cover, although it looks like one. The buttons at the bottom are keeping the cover in place. The other buttons are just for fun.

a binder cover / mapin päällinen

Sisäpuolelle tein taskun muistilehtiötä ja kynää varten. Seuraavaksi pitää käydä ohjeet läpi ja mapittaa uudelleen, välilehtiäkin ostin.

In the inside, there’s a pocket for a notebook and pen. Next, I have to go through my patterns and put them in their place.

a binder cover / mapin päällinen

10 thoughts on “Kun ei tila riitä

 1. Kiko says:

  heidi, riikka ja kate, kiitos! Ohjeet ovat nyt uudessa kansiossa, välilehtiä vaan pitäisi ostaa lisää. Niitä kuluikin yllättävän paljon :)

 2. Kate says:

  Hienolta näyttää… nyt jäin miettimään että pitäisiköhän minun alkaa mapittamaan ohjeita. Mutta kai se Hukka ne sieltäkin löytäisi… :D

 3. Kiko says:

  relli, kiitti! :) olen just laittamassa ohjeita järjestykseen, on siinä hommaa, ihme juttuja olen sitä paitsi säilyttänyt. Ihan hyvä käydä ne välillä läpi näköjään.anna, kiitos :)pikku-kettu, niinpä, ne ohjeet eivät jostain syystä vähene vaikka kuinka niitä neuloisi pois :) Yleensä en edes tee samasta ohjeesta kahta kertaa, mutten silti raaski heittää poiskaan, jos vaikka joskus tarvitsis… ja kiitos kehuista!marja, kiitos! Mäkin hankin siihen “uuteen” mappiin välilehdet kun ohjeiden haeskeleminen oli yhtä tuskaa :) merith, kiitti! :)

 4. Merith says:

  Mullakin on ohjeet kansiossa. Tosin arkistointia pitäisi harrastaa ja ottaa kaavat pois neuleohjeista. Tosi hauskat kannet. Täytyy varmaan vähän lainata tuota ideaa :)

 5. Marja says:

  Hieno ja kätevä kansio!!Mull on kans mapillinen ohjeita…pitäsi vaan hankkia välilehdet,että sais laitettua erilaiset ohjeet järjestykseen.Esim.sukat,neulepaidat,huivit jne…Nyt ne on ihan sikinsokin ja aina on kauhee plärääminen,kun jotain etsii:)

 6. Relli says:

  Hyvä idea tuo mapittaminen, sitä vois alkaa harrastaan itsekin. Nykyisellään printatut ohjeet selailee ties missä hukkateillä ja kirjojen väleissä.Kaunis ja iloinen tuli kansiosta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s