Child’s First Sock

Child's First Sock
Ohje: Child’s First Sock, Nancy Bushin “Knitting Vintage Socks”- kirjasta
Lanka: Fleece Artist Sea Wool, sävy Melon
Puikot: 2,5mm Addi pyöröpuikko (pituus 80cm)

Pattern: Child’s First Sock, from “Knitting Vintage Socks” by Nancy Bush
Yarn: Fleece Artist Sea Wool, Melon colorway
Needles: 2,5mm Addi circular needle

Child's First Sock

Näitä oli jännittävää neuloskella. Lanka tuntui raskaalta ja liukkaalta ja jo ensimmäinen sukka tuntui haukkaavan suuren osan kerästä. Vaaka kertoi kuitenkin ensimmäisen sukan painoksi 51 grammaa ja jäljellä olevan kerän painoksi 63 grammaa, joten otaksuin että nou hätä. Kummasti sitä kuitenkin tuli aina vähän väliä käytyä punnitsemassa kerää ja varmistamassa, että lanka riittää. Toinen sukka tulikin neulottua pikavauhtia, mulla kun on hassu tapa lisätä vauhtia jos lanka meinaa loppua. Jos vaikka ehtisi valmiiksi ennen kuin kerä haihtuu. Hehe. Tulos: riitti ja jäi ylikin.

This was an exciting project. The yarn felt heavy and slippery and the first sock seemed to use up a lot of yarn. I weighed the remaining ball of yarn on the kitchen scale and looked like everything was ok. I had more yarn left, than I had used. Still the remaining ball of yarn looked so tiny, that I just had to weigh it again every now and then. I finished the other sock rather quickly, because I always speed up my knitting when I think I’m running out of yarn. It doesn’t make sense, I know. It’s just me. The result: I still have yarn left.

Child's First Sock

Kirjoja on tullut ostettua. En voi vastustaa hyviä kirjoja. Tänään saapuivat VK Stitchionaryn kolmososa sekä Knitting Lingerie Style. Pari muuta ovat vielä tulossa. Knitting Lingerie Style on ihana! Paljon ihanampi kuin uskalsin odottaa.

I’ve bought new books. I can’t resist good books. VK Stitchionary v. 3 and Knitting Lingerie Style arrived today, the other couple of books are on their way. Knitting Lingerie Style is wonderful. I love it. It’s even better than I expected!

new books

15 thoughts on “Child’s First Sock

 1. villapeikko says:

  Jännä tosiaan tuo puikkosuositus, Fleece Artist tuntui minustakin paksummalta kuin ohuet sukkalangat yleensä ja 2,5-3mm puikot just sopivilta. Mua on se Ranco houkutellut, pitänee joskus kokeilla :) Mut tää on kyllä hyvä tapa käyttää synttärilahjarahoja! Onnea! :)Kuopus on vuoden, mun vauva :)

 2. tiinaf says:

  Kiitos viestistä! Mulla on se kirja :-) ostin synttärilahjarahoilla sen (ja pari muutakin kun sukkainnostus iski) ja tuumasin sitä Gentleman´s fancy socks-ohjetta tuolla langalla tai Araucania Ranco solid-langalla suht normaalilla käsialalla 2,5 mm puikoilla ja 64 silmukalla. Napakat olis aikeissa tehdä, suoraan kinttuun siis. Ihan näppituntumalla tuntuu, että tuo Fleece artist on hieman paksumpaa lankaa. Olen jotenkin ymmällä, kun Araucanian vyötteessä kehotetaan 3,25mm puikkoja ja lanka on tosi ohutta. Vielä ohuempaa siis kuin Fleece Artist. Hieman siis täällä pökerryksissä hienoista langoista, ohjeista, puikkokoosta ja silmukkamääristä. Onkos sulla muuten kuinka pieni nuorimmainen?

 3. villapeikko says:

  Moi! Tein ne ihan ohjeen mukaan, en pysty just nyt katsomaan mikä se silmukkamäärä siinä oli kun nukutan tätä pientä :) mutta katon myöhemmin vai onko sulla se kirja? Mulla on aika tiukka käsiala ja kengän koko reilu 39. Pituutta jouduin lisäämään tuonne jalkaosaan. Niistä tuli aika napakat. On kyllä hyvä lanka, noi sukat ovat kestäneet tosi hyvin käyttöä.

 4. tiinaf says:

  Kokeilen onneani, josko ehdit vastata jo tänä iltana…montako silmukkaa sulla oli noissa Fleece artist-sukissa? Mulla pamahti postista tuota lankaa ja mielisin siitä itselleni sukat. Silmukkamäärää tuumailen enää…mulla jalka perus kolmeysi ja kolmosen puikoilla ajattelin tikutella…

 5. Kiko says:

  Marsvin, kiitos! Tuo mallin valinta oli tosi vaikeaa. Montaa mallia tuli kokeiltua ja tuo vihdoin ja viimein tuntui toimivan. Vilma, kiitti :) Itsekin kiinnostuin näistä Fleece Artistin sukkalangoista blogeja lukemalla. Tulee kalliiksi tämä bloggausharrastus :Pnasti, kiitos :) Tuo melonisorbetti kuvastaa itse asiassa tosi hyvin tuon langan olemusta. Sääli, ettei langan kiilto välity kuvista.

 6. Kiko says:

  maijamirjami, kiitos! Suosittelen kyllä kokeilemaan, on tosi mukavan tuntuista lankaa. Sea Wool on periaatteessa sukkalanka, mutta itselleni tuli usein mieleen, miten hyvin tuo olisi toiminut esimerkiksi myös clapotiksessa. lankavuori, kiitos :) Juu, se päätöksenteko on välillä vaikeaa. Knitpicksin sivuilla voi käydä kurkkaamassa kirjojen sisälle, itse olen käyttänyt sitä apuna päätöksenteossa :)

 7. Lankavuori says:

  Voi jukra miten namut sukat! Heh, tänään tuli lomarahat ja ajattelin sijoittaa osan hyviin neulekirjoihin! Ihan en vielä osannut päättää mitä halun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s