Akvaariohuivi

Sain tytön Kitten-huivin eilen valmiiksi ja pääteltyä. Koko kerä meni. Pieni nöttönen lankaa jäi jäljelle, ehkä noin 2,5 metriä. Huivista ei tule suuren suuri, mutta juuri sopiva saajalleen.

I finished my daughters triangle shawl last night. It’s not going to be a large shawl, even after blocking, but just the right size for a child.

Triangle shawl, unblocked
Tässä huivi pingottamatta.
Here it is, unblocked.

Triangle shawl, unblocked
Nyppylöitä.

'
Akvaariohuivi, kuten tyttö sanoi.
A fish tank shawl, my daughter said.

I ran out of pins
Nuppineulat loppuivat kesken, joten tavalliset ompeluneulat saivat hoitaa homman.
I ran out of pins, so I had to use tapestry needles instead.

Triangle shawl, blocking

5 thoughts on “Akvaariohuivi

  1. Paula says:

    Heippa Kiko:)Kaunis on huivi, kainosti vienosti totean,että tahtoisin ohjetta minäkin mailiini jos vain mahdollista: patalaiska@gmail.com. Tuo sopisi hienosti talvisiin huiveihin ja Kittenille tietysti eritoten.

  2. Kiko says:

    anna, kiitos kehuista! :)Huivi on neulottu kärjestä alkaen. Loin alkajaisiksi 4 silmukkaa ja neuloin yhden kerroksen oikein. Seuraavalla kerroksella (oikea puoli) lisäsin kummassakin reunassa reunasilmukoiden sisäpuolella yhden silmukan (langankierto). Näitä lisäyksiä jatkoin koko huivin ajan. Heti kun silmukoita oli tarpeeksi, aloitin mallineuleen, joka on siis nähtävissä tässä linkissä: http://www.musturs.lv/adisanas-abc/adijumu-raksti/mezginu-raksti/46/ Tuon kuvassa näkyvän “keskikiemuran” sijoitin keskelle huivia ja tuon keskiosan pystyykin aloittamaan jo aika alussa, koska se vaatii vain 6 silmukkaa (nurjat reunoissa ja 2 oikeaa niiden välissä). Tuon leveämmän mallikerran aloitin aina, kun reunaan oli kertynyt lisäyksistä tarvittava määrä uusia silmukoita. Aloitin mallikerran aina alusta vaikka silmukoita olisi ollut tarpeeksi jo aiemmin. Olen kauhean huono selittämään näin, jos jäi epäselväksi, laitatko vaikka sähköpostia (osoite näkyy oikealla yläreunassa), niin koetan vaikka raapustaa jotain suuntaa-antavaa ruutupaperille ja lähettää kuvan :) hepsi, kiitos! :)

  3. Anna says:

    Todella, todella kaunis!Olisiko mahdollista saada ohjetta, mulla kun ei järki sano miten mallikerta taipuu tuommoi kulmasta kulmaan? *nolo neuloja*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s