Raitakaarroke

Jos mulla on reilut 6 kerää ohutta alpakkalankaa, kolmea eri merkkiä ja väriä, kaikissa kuitenkin suunnilleen sama tiheys, niin kuinka pitkä aika multa kuluu, ennen kuin mä tajuan, että niitä voi yhdistää puseroksi, sen sijaan että neuloo jokaisesta väristä jotain pientä. Vastaus: noin vuosi.

If I have a little over 6 skeins of thin alpaca yarn in three different colors and from three different manufacturers, having the same gauge though, how long it takes me to realize, that she could use them all together and make a sweater, instead of knitting something small using only one color/project. The answer is: about a year.

Mielikuva siitä, miltä pusero tulisi näyttämään, syntyi nopeasti ja piti tietysti piirtää yhtä nopeasti talteen.

I soon had the image of the actual sweater in my mind, so I made a drawing of it.

Kyseessä on siis ylhäältä alaspäin neulottu kaarrokepusero, jossa kaarrokeosa on ainaoikeaa, kuten Elizabeth Zimmermannin helmikuun vauvaneuleessa (löytyy Knitter’s Almanac-kirjasta). Helmikuun puserosta poiketen pitsineuleosuus on sileää ja neule on muutenkin neulottu pyörönä. Ainaoikea on siis oikeasti kerros oikein ja kerros nurin. Jos pusero ei sitten puserona toimikaan, niin voisin kokeilla tehdä siitä jälkeenpäin takin “steeking”-tekniikalla. Hihat ovat kyynärpäihin saakka vaaleansiniset ja siitä alaspäin kenties sitä samaa raidoitusta kuin kaarroke. Saa nähdä miten lanka riittää ym.

It’s a top down yoke sweater, inspired by Elizabeth Zimmermann’s february baby sweater from Knitter’s Almanac. The yoke is going to look pretty much the same, but the lacy part is plain stockinette and I’m knitting the sweater in the round. I’m not sure, if I’ll make a cardigan out of it or not, but if I decide to, I’m going to experiment steeking. I’ll knit the sleeves using light blue yarn until reaching the elbows and continue with the striping.

14 thoughts on “Raitakaarroke

  1. Kiko says:

    vilma, m-a-r-k-ka ja hannaliini, kiitos kehuista! Tuntuu niin ihanalta saada tällaista palautetta :) Kauhunsekaisin tuntein kun noita itsesuunnittelemiani juttuja yleensä neulon. Aina on pelko että tulee mokattua jotenkin.

  2. Kiko says:

    Kiitos kaikille rohkaisevista kommenteista! :) Hiukan jännittää, riittääkö lanka, vaikka teoriassa pitäisi kyllä riittää. Saapi nähdä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s