Kolme pientä alpakkaa

Alpaca sweater
Ohje: oma
Lanka: Drops Alpaca (petroli), Alvita Alpaka (vaaleansininen) ja Inca Tops Alpaca (valkoinen), yhteensä 311 grammaa.
Puikot: 3,5 mm Addi-pyöröt

Pattern: my own
Yarn: Drops Alpaca (petrol), Alvita Alpaka (light blue) and Inca Tops Alpaca (white)
Needles: 3,5mm Addi circulars

Tunnelmat menivät laidasta laitaan tämän projektin aikana. Enemmän kuin kerran olin turhautuneena heittämässä koko puseron nurkkaan, unohdettavaksi. Alku oli aika helppo, ylösalaisinneule kun on. Halusin kaula-aukosta isohkon, joten loin 120 silmukkaa. Luulin sen olevan sopiva määrä. Onneksi olikin.

I can’t say it was entirely fun to knit, my mood changed several times during this project. I was so frustrated a couple of times, that I just wanted to put it away and forget all about this sweater. The beginning was easy. I just casted on 120 stitches because I thought it would be enough (no swatching this time). Luckily I was right.

Alpaca sweater

Kaarroke on raitaa ja siinä on kolme lisäyskerrosta. Hihat neuloin myös pyörönä, joka aiheutti sekä lankakerähallintaongelman, että itsehillintäongelman. Neuloin pari kerrosta ja selvitin lankoja viisi minuuttia, taas pari kerrosta ja selvittely. Phuuh. Savua nousi korvista. Into neuloa alkoi uhkaavasti kadota. Lopulta sain kehiteltyä tavan, jolla sotkun sai vältettyä. Joka raidan jälkeen piti viimeksi neulottua kerää kiertää kaksi kertaa muiden lankojen ympäri.

The yoke is striped and there are three increase rows. Knitting the sleeves in the round, using three colors at the same time, caused me a problem. I knitted a couple of rows and next five minutes tried to untangle the yarn and so on. Super frustrating. I was already losing interest in this project, when I came up with a solution and then it started to flow again.

Vartalo-osaan tein muutaman sivukavennuksen ja -lisäyksen, sen mukaan mikä vaikutti hyvältä. Kun olin saanut kaiken neulottua ja sovitin valmista puseroa, olin tosi tyytyväinen ja iloinen. Siitä tuli juuri sopiva ja tosi kiva. Taisin tanssahdellakin peilin edessä.

I added some waist shaping when needed. When I finally finished knitting the sweater, I was so happy with how it turned out.

Viimeistelyvaihe taas oli ihan kamala. Langanpäitä ei ollut kauheasti pääteltävinä, mutta raitojen kohtaamispaikat olivat hirveitä. Siis ihan kauheita. Etenkin hihoissa. Aloin kerros-kerrokselta käydä ensimmäisiä ja viimeisiä silmukoita läpi ja kiristää niitä. Kivulias homma jännitysniskaiselle. Jälki ei silti ollut ihan tyydyttävä, joten päädyin hihojen kohdalla toisenlaiseen ratkaisuun. Jos ei “saumaa” saa näkymättömäksi, tehdään siitä sitten näkyvä. Hihoissa on nyt vaaleansininen feikkisauma.

Alpaca sweater / fake seam

Lankakerät tuli aika hyvin käytettyä. Petrolia alpakkaa jäi yli 19 grammaa ja muita kumpaakin 23 grammaa.

The finishing wasn’t fun at all. I didn’t have many yarn ends to weave in, but I had not so nice looking loose stitches where the stripes meet. I had to go through all these stitches to tighten them up, but I wasn’t happy with the result. So I decided, that if I can’t make the side “seam” invisible, I will make it clearly visible by creating a fake seam underarm.

32 thoughts on “Kolme pientä alpakkaa

 1. Kiko says:

  terhi, kiitos! En ollut aikaisemmin ainaoikean ystävä, mutta EZ:n kirjojen myötä olen alkanut pitää siitä :)

 2. Kiko says:

  uhoava, kiitos!Marsvin, auts, siinä tapauksessa tsemppiä hihojen tekoon! Siinä hommassa todellakin koeteltiin krsivällisyyttäni, joka ei mutenkaan ole vahvimpia puoliani ;)jenni, kiitti! Juu, pehmoinen on. Dropsin alpakka on näistä kolmesta pehmein.kristiina, kiitos :)riikka, kiitos kehuista!rouva oranssi, kiitos! Tätä neuletta tulee varmasti pidettyä :)

 3. Rouva Oranssi says:

  Varmasti tulee pidettyä. Onnea. On aina ilo saada valmiiksi sellaista, joka todella sopii käyttäjälleen. Hyvä lopputulos, ja oli hauska nähdä vaihekuvia.

 4. Anonymous says:

  SIitä tuli ihana! Mä tiedän tasan tarkalleen miltä tuntuu raitapaidan ja niiden lankakerien kanssa pulaaminen, mulla on yksi sellainen kesken ja hihat just meneillään… Feikkisaumat oli loistava ratkaisu! Marsvin

 5. Kiko says:

  sini, kiitos :) Ihastuin tuontapaisiin hihoihin viime syksynä. IK syysnumeron kannessa oli kirjoneule, jossa oli hihat kyynärpäistä alaspäin kirjoneuletta, en nyt muista sen puseron nimeä. Tuo kirjoneule on edelleen to do-listalla.

 6. Kiko says:

  lankavuori, juu, ne saumat on käteviä :) ja kiitos!perhoneito, kiitos :)vilma, kiitos, tää ihan punastuu :) Näitä feikkisaumoja voisi käyttää toistekin, niitä oli aika hauskaa tehdä.nasti, kiitti! Kyl se vaan tuntuu hyvältä kun muutama vanha kerä on saanut uuden muodon (voi ostaa uusia) ;)pohjis, kiitos :)kanerva, kiitos kehuista :)villamokka, kiitti! Ongelmanratkaisu on toisaalta ihan hauskaa touhua, kunhan niitä ratkaistavia ongelmia ei ole kauhean monta neuletta kohden ;)tytti, kiitos!kramox, tuo petroli alpakka on aikoinaan ostettu juuri värin takia. Monesti sitä kaupassa hypistelin ja lopulta oli pakko ostaa kun e voinut vastustaa :) Se on itse asiassa hiukan meleeratun oloinen, ei ihan yksivärinen.lastu, kiitos!pikku-kettu, voi kiitos :) Näin jälkeenpäin en ymmärrä, miksen tajunnut yhdistää niitä lankoja jo aiemmin. Jotenkin sitä vain keskittyi yhteen väriin kerrallaan.

 7. kramox says:

  oi tuo on niin kaunis! nuo värit, nams. petrooli alpakka on alkanu huudella miulle tän siun paitas kautta ihan eri tavalla :)

 8. Vilma says:

  Upea! Mahtava! Ihana! Aivan varmasti kaiken työn ja tuskailun arvoinen.Ja noi hihojen feikkisaumat on tosi hienot. ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s