Tomtenille napit

Tomten on vihdoin saanut nappinsa!

Lupasin taannoin Tomten-postauksen kommenteissa laittaa jakusta kuvan myös napillisena. Nappien hankintaan meni aikaa enemmän kuin suunnittelin. Alkuperäisenä ajatuksena oli laittaa jakkuun puiset duffelinapit. Toiveikaana menin parhaaseen tietämäni nappikauppaan ja palasin tyhjin käsin takaisin. Ei löytynyt sopivia. Oli siellä duffelinappeja, mutta ihan väärän näköisiä. Muista nappi- ja lankakaupoista ei sitten enää duffelinappeja löytynytkään. Voi pettymys! Meinasin ostaa sitten tavalliset puunapit jos sellaiset olisin löytänyt, muttei ollut niitäkään. Outoa, erittäin outoa. Huono nappivuosi kai.

The Tomten Jacket has finally got it’s buttons!

When I first wrote about finished Tomten jacket, I also promised to show a picture of it with the buttons on. Finding right buttons took more time then I had assumed. I went to the best local button store I knew to buy some wooden toggles, but returned with empty hands. No right buttons. There were some toggles, but they looked all wrong. The other stores didn’t have any toggle buttons at all. I was ready to buy some plain wooden buttons, but I couldn’t find any of these either. Strange, really strange.

Tein sitten napit Cernitista kun kaupassa sattui olemaan sopivaa sävyäkin. Hiukan jäin puisia nappeja kaipaamaan, mutta eivät pahalta näytä nuokaan. Olen siis ihan tyytyväinen tulokseen.

Finally, I decided to make the buttons by myself, using Cernit polymer clay. I even found the right color! I do miss the wooden toggles though, but the green buttons don’t look bad either. I’m pretty happy with the result.

9 thoughts on “Tomtenille napit

  1. Kate says:

    Hienot napit! Minulla on Tomten on vieläkin suunnitteilla-vaiheessa… sillä välin käyn täällä ihailemassa sinun tekemääsi takkia. Ja tietenkin muita töitäsi :)

  2. Kiko says:

    midori, kiitos! Huomasin tosin pienen ongelman napillisen Tomtenin käytössä… ne napit kiinnostavat poikaa liikaa, pitää aina olla jokin lelu mukana, ettei nappeja yritettäisi syödä.

  3. Kiko says:

    Kiitos! Nyt ovat tosiaan villapaidat tarpeen, hrr. Ihan yllätyin kun menin ulos tänään, ilma tuntui ihan oikeasti kylmältä. Tuliko se syksy jo nyt?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s