Mites se syksy nyt jo…

Tuli himpun verran paniikki ja hoppu, kun säät yhtäkkiä kylmeni, eikä isommilla lapsilla ollut neuleita. Äsken sitä kuljettiin paljain jaloin hellevaatteissa ja nyt pitää olla aamuisin jo takki ja käsineet. Suunnitelmia oltiin toki jo tehty. Käynti lankakaupassa sai tytöt muutamaan mielensä enkä näillä näkymin pääse/ joudu neulomaan avaruusolioita.

It’s cold out there. If it really is fall already, then I wasn’t prepared for it. My older children haven’t got any sweaters. So I’m a bit in a hurry now and have to knit knit knit. We surely got our plans made. A visit to the LYS got my girls to change their minds and I don’t have to/ get a chance to knit any aliens.

Oranssi. Se sama oranssi, josta piti tulla minulle jotain. Nuorempi tyttö on kirkkaiden värien ystävä, eikä löytänyt lankakaupasta oikein mitään. Tai no, löysi hän, mutta tylsä ja tiukkapipoinen äiti käytti veto-oikeuttaan Valoville-puseroon. Sen lisäksi vain keltainen Smart miellytti silmää, mutta sitä oli vain muutama kerä jäljellä. Tarjosin sitten omia oransseja Smartejani hänelle ja otettiin keltaista kaveriksi.

Orange. That same orange yarn, that was supposed to become my sweater. My younger daughter loves bright colors. The brighter the better. She didn’t quite find anything from the shop. Actually, she did find, but I wasn’t exited about a neon yellow sweater and didn’t buy that yarn. She did like yellow Sandnesgarn Smart, but there were just a few balls left. So I offered her my orange Smart and we bought a couple of yellow ones to go with it.

Kyselin toiveita ja lista oli seuraava:
– kaarevat helmat joissa röyhelöitä
– alaspäin levenevät hihat
– virkattuja kukkia hihansuihin
Oikein romanttista siis.

I asked her, what kind of sweater she would like, and that’s what she wished for:

– round ruffled hem
– widening sleeves
– crocheted flowers on the sleeve cuff
Pretty romantic, isn’t it.

Sitten piirrettiin ja kumitettiin ja piirrettiin uudestaan. Raavittiin päätä ja väritettiin, sekä tyrmättiin ehdotuksia puolin ja toisin. Lopulta päästiin yhteisymmärrykseen ja hiukan olen jo neulonutkin.

Then we draw and erased and draw again. We scratched our heads and colored the designs and knocked out each others ideas. Finally we got an understanding and I already have began to knit.

Sitten isomman tytön jakku. Hän ihastui luonnonvalkoiseen Alfaan, joten ostettiin sitä. Ainoana toiveena oli helmineule, jota päätettiin laittaa nappilistaan, hihansuihin ja alareunaan. Tarkoitus olisi tehdä jakkuun myös pyöreät taskut, nekin helmineuletta.

Next, the jacket for my first born. She liked white Sandnesgarn Alfa the best, so we bought that for her. She likes seed stitch pattern, so we’ll add it to the hem and button band and to te cuffs. The jacket will also have two round seed stitch pockets.

10 thoughts on “Mites se syksy nyt jo…

 1. Kiko says:

  Vai olueita blogini ehdottaa heti aamusta :D Kiitti vinkeistä! En ollut tullut näitä vaihtoehtoja ajatelleeksi laisinkaan. Aloitan kokeilut heti kun tyttöjen neuleilta ehdin. Tässä on saanut hurjasti uusia ideoita!

 2. AnneV says:

  Sitten tuommoiseen lankaan, jossa värisävyt vaihtelee liiankin tasaisesti, saattaa sopia myös dominoneule. Siinä kun kerrosten pituus vaihtelee, niin pakostakin alkaa kuvio muuttua. Tai sitten perinteinen konttineule, kokeilepas niitäkin.(hihi, sattuipas tulemaan hauska sanatunnistus: “oluhet”. No jos ei nyt kuitenkaan ihan näin aikaisin aamusta)

 3. Helmis says:

  Onpa mukavannäköisiä suunnitelmia!!Hmmm, ihanan väristä lankaa, tuttu on myös se ongelma, miten ihmeessä välttäisi lätäköitymisen. Mä ehkä käyttäisin yksiväristä mahdollisimman tummaa raitalankana, sileänä neuleena.Ja sitten jos haluaisi olla oikein ovela, niin kahdelta eri kerältä vuorokerroksina + yksivärinen tasoittamassa, mutta se vaatii aikamoista säätämistä ja langankiertoja.Siitä sitten tulikin mieleeni, että entäs kirjoneule?Yksivärisen, sävyyn sopivan langan kanssa joku kirjoneulekuvio, vaikka yksinkertainen vinoruutu tai vinoraita tms. Eiköhän siinä lätäköt häviä :)?– Niin ja esikatselussa huomasin, että tätähän oli jo ehdotettukin. Siis kirjoneule!

 4. heidi says:

  Tämä ei ekä ole kovin käyttökelpoinen vaihtoehto, mutta minusta lätäköt eivät häiritse kirjoneluleessa samalla lailla. Siis: Jos löytyisi toinen lanka ja sopiva mallikuvio, voisi olla että se veisi huomion lätäköistä.Ihanat tytöt sinulla, kun tietävät noin tarkkaan, mitä haluavat!

 5. Kiko says:

  maijamirjami, joo, se muodosti joka kerta uudenlaisia lätäköitä/ kuvioita, jopa vuorokerroksittain neulottaessa. Aikuisten tomten on nyt yhtenä vaihtoehtona jos ei muu auta kuin ainaoikea. särmä, se vaihtoehto kävi mullakin mielessä ja kokeilin harmaan Smartin kanssa, mutta se oli liian paksua. Oliskohan Woolia sopivan värisenä, hmmm.

 6. särmä says:

  Miten ois ainaoikeeta ja raitaa kahdenkerroksen raitaa jonkun yhteensopivan yksvärisen kanssa. Lueskelin aamulla ajankulukseni parin vuoden takasta novitan nuorisoextraa, jossa oli isoveljeä noin raidoitettuna. Näytti yllättävän kivalle.

 7. maijamirjami says:

  Ainaoikea kyllä usein puree lätäkköongelmiin, mutta johan on sitkeätä, ettei nuo vuorokerroksetkaan auttaneet. Höh. On kaunis väriyhdistelmä. Tyttöjen puseroista näyttää myös tulevan kauniit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s