Plain vanilla with buttons

Nyt on kaksi kolmesta saanut neuletakkinsa, yksi lapsista on vielä villavaatettamatta.

Two of three have got their jackets, one more to knit.

Child's jacket
Ohje: oma, ideoitu yhdessä tyttären kanssa
Lanka: Sandnesgarn Alfa (85% villaa, 15% mohairia), tarkalleen 8 kerää
Puikot: 7mm Addi-pyöröt
Napit: sekalaiset omista kätköistä

Pattern: Plain Vanilla with Buttons
Yarn: Sandnesgarn Alfa (85% wool, 15% mohair), 8 balls
Needles: 7mm Addi circulars
Buttons from my stash, different sizes and colors

Child's jacket

Lanka ei ihan riittänyt. Hihoissa neuloin pari viimeistä kerrosta ja päättelykerroksen kaksinkertaisella Nallella. Ei sitä onneksi huomaa. Ei tehnyt mieli ostaa kokonaista kerää parin kerroksen takia. Jakku on neulottu ylhäältä alas seiskan puikoilla. Nappilista, helma, hihansuut ja taskut helmineuletta, muuten sileää.

I did run out of yarn when I was finishing sleeves, so the last two rows and the bind-off-row are knitted with different yarn. The difference is almost invisible. I didn’t want to buy a entire ball of yarn just for a couple of rows. The cardi is knitted from top down using 7mm Addi circular needles. The button band, hem, sleeve cuffs and pockets are worked in seed stich, otherwise it’s just plain stockinette.

Child's cardigan

Napit ovat omista varastoista, eri kokoisia ja näköisiä. Vain taskuissa on samanlaiset.

The buttons are from my stash, all different colors and sizes. Only the pockets have similar buttons.

Child's cardigan

39 thoughts on “Plain vanilla with buttons

 1. Suvi says:

  Hi Jan,

  I took some of my oldest free patterns off because they didn't meet my pattern writing standards anymore. This pattern isn't going to be available any time soon but I can still send it to you via email if you need it.
  In this case, please email me at suvisdesigns (at) gmail (dot) com.

  Thank you!

 2. Anonymous says:

  Hi, Suvi. I found this cardigan on Ravelry but it says the pattern is no longer available. Is it possible to make it available again?
  Thank you,
  Jan

 3. Kiko says:

  villamokka, kiitos! Tykkään Alfasta tosi paljon. Olen aikaisemmin neulonut siitä itselleni Buttonyn ja se on ollut kovassa käytössä. Lämmin, ei kutita, kestää hyvin pesua. villanne, piti heti käydä katsomassa kuvaa hupparistasi :) Tosi upea huppari ja varmasti lämmin! Olen itsekin haaveillut sellaisesta, mutten ole saanut aikaiseksi.

 4. villanne says:

  Onpa kaunis jakku! Alfa on ihanaa lankaa. Viime syksynä neuloin hupparin itselleni ruskeasävyisenä. Se on ollut jo kovassa käytössä tänä syksynä.:)

 5. Kiko says:

  maaru, sinäpä sen sanoit, retro! Ihmettelinkin mikä siinä näytti niin tutulta. Mulla oli pienenä mekko, jossa oli just tuollaiset taskut :D

 6. Kiko says:

  tiinaf, kiitos!heidi, omistaja vaikutti tyytyväiseltä. Aina se kyllä jännittää kun toiselle neuloo :)tinna, kiitos :)jatta, kiitos! Sain tytöltä tarkat ohjeet, miltä takin pitää näyttää ;)lekkercraft, thank you! My daughter especially wished that the hem, cuffs and the button band would be worked in seed stitch :)

 7. Kiko says:

  hannaliini, kiitos :)marja, toi oli ihan työvoitto että ne napit passasivat siihen takkiin. Muuten ne olisivat pyörineet siinä nappirasiassa varmaan vielä vuosia :)anna, 9 kerää riittäisi varmaan hyvin. Tuo takki on sellaiselle vähän päälle 140-senttiselle sopiva ja 8 kerää riitti just ja just. Arvaa kuka jätti merkkaamatta silmukkamäärät talteen… ihan kunnon ohjetta en välttämättä ehdi kirjoittaa, mutta yritän jossain vaiheessa tehdä salapoliisityötä ja saada jotain käyttökelpoista ohjeentapaista aikaiseksi :) helmis, kiitos :)mewril, kiitti :) markka, nappien sommittelu oli hauskaa, tyttö niiden järjestyksestä sit lopullisesti päätti.maija, kiitos!Merja, kiitos! Olen tosi otettu kun ohjetta pyydetään, valitettavasti en vain merkinnyt silmukkamääriä talteen riittävän tarkasti. Yritän kuitenkin jotain ohjetta kirjoittaa, en ihan Ullakelpoista nyt välttämättä ehdi, mutta jotain, jonka perusteella voi soveltaa :)Sini, kiitos! Tykkään itsekin pyöreistä taskuista. Helmineule oli tytön idea :)

 8. Markka says:

  Hieno! Voisin itsekin tahtoa, itselleni. En aluksi edes tajunnut että napit on erilaisia, hieno idea. Näyttää tosi hyvältä.

 9. Anna says:

  Kerrassaan upea takki! Minulla olisi kätköissä 9 kerää Alfaa, vailla määränpäätä. Olisiko mahdollista saada ohjetta tuohon takkiin, niin lankanikin saisivat käyttötarkoituksen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s