Hyvin pesty hattu/ a thoroughly washed hat

Tein viime syksynä pienemmälle tytölle Huopasesta hatun. Tällä Garnstudion ohjeella. Hattu oli ennen pesukoneen käsittelyä valtava säkki ja epäilin huovutuksen onnistumista suuresti. Hatusta tuli kuitenkin tismalleen sopiva ja aivan täydellinen.

Last fall I made a felted hat for my younger daughter. I used this pattern from Garnstudio. The yarn was Novita Huopanen. The hat was huge before going into the washing machine and I had my doubts about the success of felting. I was so happy when the hat came out perfect!

Uudestaan, kuten Teletapit sanoo. Tänä vuonna oli vuorossa isomman tytön hattu, hänen omasta pyynnöstään. Tällä kertaa neuloin hatun ohjeen mukaisesta langasta, Alaskasta. Hattu oli ennen pesua taas kerran valtava säkki, mutta olin silti luottavaisella mielellä. 40 asteen pesun jälkeen hattu oli paljon pienempi, mutta tytöstä näkyi vain nenänpää. Uudelleen pesuun, tällä kertaa 60 asteeseen. Tuloksena hiukan tiukahko kypärä. Venyttelin sitä riuskin ottein ja lopulta siitä tuli ihan sopiva. Phuuh. Alkoi jo hirvittää.

This time I made this hat for my older daughter, because she asked me to. I used the same yarn, that the pattern called for, Alaska. Again, the hat was huge before washing, but I was pretty confident. After washing it once, it was still too big. I washed it again in much warmer water and this time it came out too tight. After some stretching, it was the right size. Phew. I was getting nervous.

Kuva hatusta ennen pesua:
The hat before felting:

ja kahden pesun jälkeen:
and after felting it twice:

Koristeitakin pyydettiin
I was asked to decorate it a bit

Pieni lumihiutale
A little snowflake


Ohje: Garnstudio
Lanka: Garnstudio Alaska, 4 kerää
Puikot: 6mm Addi Turbot

Pattern: Garnstudio
Yarn: Garnstudio Alaska, 4 skeins
Needles: 6mm Addi Turbos

19 thoughts on “Hyvin pesty hattu/ a thoroughly washed hat

  1. villapeikko says:

    heidi, oli sillä kyllä kokoa, uskomatonta miten noi menee kasaan pesussa (päätin muistaa tämän, etten vahingossakaan pese Alaska-takkia koneessa kun sellaisen joskus teen) :Dsatu, kiitos :) hasbu, ohjeessa oli sydän, mutta tyttö päätti että lumihiutale sen olla pitää :)talvisempi ja niin poispäin.villanne, kiitos!kanerva, kiitos :)vilma, mietin samaa, että tekisinkö itselleni samanlaisen. Suurin koko ohjeessa oli 10-14 vuotiaalle, mutta silmukka- ja kerrosmääriähän voi lisätä ja sillä tavalla saada aikuiselle sopivaksi. merith, kiitos! sini, kiitti :)

  2. Merith says:

    Kaunis myssy. Eipä tytöllä päätä palella talvella:) Täytyy myös vilmaa peesiä.. näyttäisi hyvältä omassakin päässä.

  3. heidi says:

    Onpa herkkä ja suloinen! Ja huh, on tosiaan kokoeroa ennen ja jälkeen -kuvissa. Mutta nyt hattu on varmasti lämmin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s