Sade, mikä ihana tekosyy (neulomiselle)

Tykkään Socktoberfestista. Noin niinkuin periaatteessa. Tarjoilupuoli ei vain ole kovin runsas tässä blogissa. Olen neulonut kaksia sukkia, Arch Shaped Stockingseja (VK syksy 2006) ja On Your Toes-sukkia (IK kesä 2007). Jälkimmäiset ovat jo hyvällä mallilla, varret vain puuttuvat. Aion käyttää kaiken langan, sen takia valitsin kärjestä aloitettavan mallin. Käytän Juulilta vaihdossa saamaani ihanan pehmeää, väriltään vadelma-mustaherukkajäätelöä muistuttavaa lankaa, jota on kiva neuloa.

I love the idea of Socktoberfest! I just haven’t finished a single pair of socks yet. I’ve been knitting two pair of socks this month, Arch Shaped Stockings (VK fall 2006) and On Your Toes Socks (IK summer 2007). It looks like I’m only finishing one of them. On Your Toes Socks are fun to knit and the yarn feels and looks wonderful. 

Pipotehtaalta, päivää!
Greetings from the hat factory!

Teen pojulle huopahattua kun tytöilläkin on. Korvaläpällistä ja raidallista. Tällä kertaa ilman ohjetta, inspiraatio samasta Garnstudion mallista, jonka mukaan neuloin tytöille hatut. Lankoina Sandnesgarnin Tovea kahdessa harmaan sävyssä ja piristykseksi siellä-täällä Ístexin Létt-Lopia tumman- ja vaaleansinisenä. Aion huovuttaa tämän käsin, koska tällä tavoin saan siitä varmasti oikean kokoisen. Tai näin minä ainakin oletan.

I’m knitting a hat for my little boy. A hat with ear flaps and stripes. I don’t use any pattern this time, but I’m inspired by that same Garnstudio pattern, I’ve used before. The yarns I’m using are Sandnesgarn Tove in two shades of gray and Ístex Létt-Lopi in two shades of blue. I’m going to felt it by hand, because I think it’s the easiest way to get the right size hat. At least I suppose it is.

2 thoughts on “Sade, mikä ihana tekosyy (neulomiselle)

  1. villapeikko says:

    Juu, mua kans harmittaa :/ En tykkää luovuttaa muutenkaan, mutta nyt nuo polvisukat tökkii kyl pahasti. Huomasin Ravelryssa muuten aika samantapaisen ohjeen. En ole katsonut sitä tarkemmin, mutta mietin jos sen neuloisi samalla lailla vuorovärein kuin ne Arch Shaped Stockingsit, niin saisin ainakin sellaiset vinkeät sukat :) Se ohje on siis tässä: http://home.comcast.net/~meangirl/archshapedsocks.pdf

  2. Vilma says:

    Kurjaa jos ei Arch Shaped Stockingsit houkuta. Mä niin odotin näkeväni ne valmiina, sä kun olit valinnut ihanan väriyhdistelmänkin.Mutta totta turiset, jos ei maistu niin ei maistu. Turhahan sitä on epähoukuttelevan projektin kanssa kärvistellä, purkamalla saa ainakin langat johonkin mielekkäämpään käyttöön.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s