Newfoundland Mitts

Harvoin innostun jostain neulemallista niin paljon, että käytän samaa ohjetta useamman kerran. Näin nyt kuitenkin kävi, kun näitä “verkkolapasia” kokeilin. Hauska malli, mielenkiintoinen neuloa ja valmistuu tosi nopeasti. Mitä muuta voisin toivoa.
I don’t usually use the same pattern more than once. These mittens make an exception. They look fun, they are interesting to knit and I finished them really fast. What more could I ask.

Ohje: Newfoundland Mitts , CreativeWhimsy
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5mm pyöröt
Pattern: Newfoundland Mitts from CreativeWhimsy
Yarn: Novita Nalle
Needles: 3,5mm circulars


Pituutta lisäsin lapasiin reippaasti, kuten ohjeen kirjoittajakin oli tehnyt. Ohje on kirjoitettu vähän pienempikätiselle.

I added some length, just like CreativeWhimsy had done. The pattern itself was written for a person with smaller hands than mine.

Pari numero kaksi. Joskus aiemmin tänä vuonna kerroin langasta joka lätäköityy väkisin, vaikka mitä tekisi. Nyt se on kesytetty. Näissä lapasissa lätäköt eivät näy (paitsi nurjalla puolella on selvä liekkikuvio). Yritän olla muistamatta, että lankaa näihin lapasiin kuluu vain noin yksi kerää kymmenestä. Se himmentäisi liikaa voittaja-oloani. Nyt tuntuu siltä, että pitäisi päästä neulomaan jotain isompaa. Talvi-Verenassa oli täydellinen palmikkohuppari. Vain lanka puuttuu.
The second pair. Earlier this year I wrote about a problematic yarn I had. It pooled. A lot. Well, it doesn’t do it anymore, thanks to these wonderful mittens. The pooling is only visible on the wrong side. I try not to think about the fact, that these mittens will take only about one skein out of ten. It would make me feel less like a winner.
Oh, and I saw a beautiful cabled hoodie in Verena magazine (winter 2007). It was perfect and I have to make it. I just don’t have any yarn for it right now.

18 thoughts on “Newfoundland Mitts

 1. Minna says:

  Siis kiitos linkkivinkistä!! Mun mummo neuloi aina lapaset tällä mallilla ja jotain vuosi sitten mietin blogissa, että mistäköhän löytyisi ohje kun olisi kiva itsekin kokeilla tätä ‘perinnemallia’. Ja täältähän se ohje löytyi <3 Tämä on ihana malli!

 2. Rasa says:

  Kiitos linkistä! Vaan miten teit tuon pipon ilman nurjia silmukoita? Itse yritin korvata ruudun kohdalla ensimmäisellä nurjalla kerroksella nurjat oikeilla, mutta ruudut/kennot alkoivat vetää kasaan.

 3. villapeikko says:

  marika, kiitos!kangaskasa, en tiedä suomenkielisestä ohjeesta mutta laita meiliä jos kaipaat käännösapua! Sehän olisi harmi jos jää neulomatta pelkän kielen takia.

 4. Kangaskasa says:

  WOW, täältähän löytyi tutun näköiset lapaset. Tyttärelläni on tuollaiset kahdet, ja olen miettinyt miten saisin opeteltua mallin. Saapa nähdä taipuuko englannilla lapasten teko. Tiedätkö, löytyisikö suomeksi jostain?

 5. Marika says:

  Kiitti linkistä !! Olin joskus muinoin ostanut tytölleni tuollaisella kuviolla neulotut lapaset ja mallineule jäi hiukan kaivelemaan. Kiva että siihen löytyi ohje.

 6. Pibu &amp; Tinde says:

  onpa tosi kivat!! saisikohan noista semmoset hämähäkkimies-hanskat jos yhdistäisi punaista ja mustaa!? Voisi upota kaikkiin pikkupoikiin ja vähän isompiinkin :)). Näyttää sellaisilta että on hankala neuloa, mutta tuossa kovin vakuuttelit että helposti tulee, joten ehkäpä minäkin kokeilen joskus…kiitos linkistä!

 7. villapeikko says:

  Marsvin, tuollaisilla lapasilla on varmasti tunnearvoa. Mullakin on mummon tekemiä käsitöitä muutama tarkassa tallessa. lankavuori, malli on tosiaan kiva!kirsi, kiva kuulla! :)markka, kiitos tiedosta! Olen harkinnut niin monesti Mambon ostoa, mutta just se kovuus on toistaiseksi ollut esteenä. Täytyy kai kokeilla, muuten jääkin vaivaamaan :D

 8. Markka says:

  Oo, verkkolapaset! Hienot.Ihme moda oli kyllä, tosi laimea. Mambo oli ihmeen kivaa lankaa. Vaikka se tuntuu niin…epäaidolta? Tosi omituisen kovalta tuntuu kerässä se lanka, mut neuleeseen taittu kivasti. Ainakin tuollaiseen ulkoneuleeseen.

 9. kirsi says:

  Iih! Nyt taisi osua ja upota, olen katsellut tuota mallia Ravelryssa kun sitä on ihmisten jonoissa. Alkuperäisen mallin tumma toteutus vaan ei vielä ihan napsahtanut, nyt napsahti. Kiitos kuvista, kauniit lapaset!

 10. Lankavuori says:

  Kiitos kun laitoit linkin! Hauskan näköinen malli. Tuota voisi jossain vaiheessa testata.

 11. Anonymous says:

  Ja minun mummoni on kutonut minulle yhdet tuollaiset! Vaalin niitä kuin aarretta, koska mummoni on kuollut jo yli 10v sitten.On kiva malli!Marsvin

 12. villapeikko says:

  hasbu, jokin itseraidottuva lanka yksivärisen alla saattaisi olla kans kiva tuossa :) Ehkä kokeilen joskus.kate, hauska yhteensattuma :Dleena, pesävanttuut on osuva nimi noille! Mietin, josko tekisi mätsäävän pipon myös.

 13. Leena says:

  Meidän äiti on tehnyt tuolla mallilla “aina” lapasia. Kutsumme niitä pesävanttuiksi, kuviosta kun tulee mieleen pesä :) Jokatapuksessa on mun lempimalli ja tälläkin hetkellä hattuhyllyltä löytyy ainakin yhdet pesävanttuut.

 14. Kate says:

  Ei voi olla totta, juuri eilen ihastelin kylässä samalla mallilla tehtyjä lapasia mutta itse en kyllä hiffannut miten ne tehdään. Nytpä mulla on jokin haju, kiitos :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s