Harmaa postaus

Pienen hetken kaikki keskeneräiset neuleeni olivat harmaita. Värikkäiden neuleiden jälkeen tämä tuntui rauhoittavalta. Levoton minä on kuitenkin aloittanut jo monta uutta juttua, joten harmaan lisäksi löytyy korista myös tiikerinraitoja, tummia sävyjä sekä pinkkiä.

For a little moment, all my unfinished objects were gray. After many colorful knits, this felt quite soothing. I’m a very restless knitter though, so I’ve already started many new (colorful) things. So besides gray, there are also tiger stripes, dark colors and pink in my knitting basket.

Niistä harmaista nyt kuitenkin enemmän. Alaska-takin ensimmäinen hiha on valmis tai siis kainaloon saakka valmis. Neulon toisen hihan ja vartalo-osan yhtä pitkälle ja päätän vasta sitten, miten jatkan. En taida tehdä raglanhihoja, vaikka se olisi helpointa. Sen sijaan olen ajatellut kokeilla istutettujen hihojen neulomista saumattomina. Sen pitäisi olla mahdollista, eihän se paljoakaan raglanhihojen neulomisesta eroaisi, kavennukset vain menevät ihan eri tahtiin. Saa nähdä, miten optimistineulojan käy.

More about those grays. The first sleeve of my Alaska-jacket is at the armpits. I’m going to knit the other sleeve and the body to the same point and then decide what to do. I’m pretty sure, it’s not going to be a raglan cardigan, even though it would be the easiest. Instead I’ve been thinking about trying to make seamless set-in sleeves. It should be possible. After all, they are a lot like raglan sleeves, only the decreases are a bit different. We’ll see how it goes. I might be too optimistic.

Toinen harmaa. Pipo miehelle. Kuvassa minun päässäni, sen takia vähän iso. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin pipon neulomista ylhäältä alas. Ensin tietysti vakoilin Lauran ja Tuulian toteutuksia. Aloitussilmukoita oli 12 ja aloitustapa virkatusta ketjusta poimitut silmukat.

Next, a cap for my DH. I’m modeling it, so it looks a bit loose. This was my first time knitting a cap from the top down. First I read how Laura and Tuulia had made theirs. I used crochet cast on and picked up 12 stitches.


Lanka: Sandnesgarn Smart, noin 60g
Puikot: 4mm pyöröt

Yarn: Sandnesgarn Smart, about 60g
Needles: 4mm circulars

9 thoughts on “Harmaa postaus

 1. santra says:

  Tyttäreni ihastui tuohon Alaska-takkiin. Onko sinulla mahdollisesti tulossa ohje blogiisi jossain vaiheessa? Itse olen sen verran aloittelija, etten ihan kuvan perusteella osaa aloittaa.

 2. tiinaf says:

  Kauniita harmauksia sinulla! Pipo näyttää loistavalta. Noviisineuloja ihailee…päälaelta aloitettu, vau! Valmista palmikkoneuletta jään mielenkiinnolla odottelemaan…

 3. anna says:

  Minä tein myös keväällä yhteen neuletakkiini istutetut hihat miehustan kanssa yhtäaikaa neulottuna. Onnistui ihan hyvin. Tein muistaakseni niin, että ensin kavensin molempia reippaasti (kainalon kohta)ja sitten lopetin kädentien kavennukset kokonaan ja jatkoin vain hihan kavennuksia. Täytyisikin käydä tarkistamassa ja muistella paremmin… “Saumasta” kuva tässä postauksessa http://kielo.vuodatus.net/blog/470460

 4. Ultimecia says:

  Ihania palmikoita! Tein yhteen omaan neuleeseeni ns. Päinvastaiset raglanit, eli kallistin kavennukset olkapäätä enkä kaulaa kohti. Tuli mielestäni aika saman näköinen kuin istutettu hiha. Taisin neuloa ensin pari kerrosta kaikilla silmukoilla ja aloitin sitten kavennukset joka 2. krs kunnes olan silmukat loppuivat ja sitten muutamia muotoilukavennuksen tapaisia olkapäälle, ettei jää niin superveneeksi pääntie. Kuva on blogissa kesäkuussa otsikolla Lärpäke, jos kiinnostaa kurkata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s