Tarkoituksella kutistetut


Ohje: Target Wave Mittens, Norah Gaughan
Lanka: Sandnesgarn Tove, yhteensä vajaat 60g
Puikot: 3,5mm pyöröt

Pattern: Target Wave Mittens by Norah Gaughan
Yarn: Sandnesgarn Tove, 60g
Needles: 3,5mm circulars

Olin päättänyt tehdä lapsille täksi talveksi huovutetut lapaset. Langat ostin jo kesällä ja Tovea sen olla piti, koska olin kuullut (ts. lukenut blogeista) sen huopuvan kauniisti. Inspiraatio mokoma vain oli täysin kateissa. Löytyi se sitten lopulta, kun isompi tyttö keksi toivoa Target Wave-lapasia.

I had decided to make some felted mittens for my children for this winter. I had the yarn, but no inspiration. I just knew, I wanted to use Sandnesgarn Tove, because I had heard (or actually read from other knitting blogs), that it would felt beautifully. When my older daughter asked me to make her a pair of Target Wave Mittens, I thought that a felted version could be interesting to make.

Tein koetilkun ja huovutin sen, mittailin, laskin ja mietin. Tulin siihen tulokseen, että pitää vain neuloa omiin käsiini sopivat lapaset ja huovuttaa. Siten niistä pitäisi tulla just eikä melkein tytölle sopivat. Koska Tove on selvästi ohuempaa lankaa kuin ohjeessa käytetty ja minun käteni huomattavan paljon isommat kuin lapsen, niin uusiksi menivät sekä silmukkamäärät että kerrosluvut. Muutoksia tein muitakin. Resorin tilalla on sileää ja kaiken minkä pystyi, neuloin pyörönä. Magic loopia käyttäen, kuinkas muuten.

I made a swatch and felted it, I measured, calculated and pondered. Finally, I decided that I just have to knit a pair of mittens that fit my own hands and felt them. The result should be a perfelctly fitting pair for my daughter. Because Tove is much thinner yarn, than the yarn used in the pattern and my hands are much bigger than my daughter’s hands, I had to recalculate the number of stitches and rows. I did some other modifications as well. There is plain stockinette instead of ribbing and the cuffs, tops and thumbs are knitted in the round using magic loop.

Neljänkympin pesu ison froteepyyhkeen seurassa teki tehtävänsä ja pesuohjelman päädyttyä sain huokaista helpotuksesta. Lapasista tuli sopivat!

Ja Tove tosiaan huopuu kauniisti.

I was so relieved when I took the mittens out of the washing machine. They came out perfect!

And I have to admit, Tove really felts beautifully!

Nuorempi tyttö sai lapaset myös. Aiemmin itselleni neulomille Target Wave-lapasilleni kävi köpelösti ja niihin tuli reikä. Korjasin sen, mutta totesin etteivät ne ole riittävän vahvoja päivittäiseen käyttöön, ja heitin lapaset pyykkikoneeseen. Kutistukoot. Ei ollut väliä miten paljon, jollekulle lapsista ne sopisivat kuitenkin. Huovutusarvonnassa onni suosi nuorempaa tyttöä ja lapaset menivät hänelle.

My younger daughter got a pair too. I found a hole in my Targe Wave mittens. Although I mended it, I decided that they’re not strong enough for everyday use and threw them into the washing machine. Let them felt. It didn’t matter how much. I was pretty sure, one of my children could wear them. To my younger daughter they went.

7 thoughts on “Tarkoituksella kutistetut

  1. Lotta says:

    Kivat lapaset :). Ja kiitos tuosta tarkasta vinkistä, että kuinka paljon sinne koneeseen kannattaa laittaa muuta pyykkiä – sitä oon metsästäny nyt puolisen vuotta. Ja joo riippuu koneesta ja ohjelmasta, mutta tattis joka tapauksessa :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s