Äiti neuloo salaa

On taas se aika vuodesta. Meillä on ollut muutaman vuoden ajan isompien lasten kanssa perinne – teen heille joulukalenterit. Pienin saa tänä vuonna vielä kuvakalenterin, koska luulen 1-vuotiaan arvostavan sitä enemmän.
Olen siis käynyt salaa askartelutarvike-ostoksilla sekä hankkinut muutakin pientä ja kivaa. Olen myös viettänyt tiiviisti aikaa lankalipastoni läheisyydessä ja pamauttanut lipaston laatikon pikavauhtia kiini joka kerta kun portaista on kuulunut töminää. Sormet eivät ole jääneet väliin, ainakaan vielä.

It’s that time of the year again. We have our little tradition, me and my children. For a few years now, I have made an advent calendar for my girls. My little boy will get a store-bought calendar with pictures behind the doors this year. I think it’s better for a one-year-old.
So I’ve been shopping craft supplies and all other nice little things for the calendar. I’ve also done some secret knitting.

Tänä vuonna meiltä löytyy numeroituja kirjekuoria, joista kurkistaa hahmoja, kuusia ja sydämiä. Kirjekuorten sisällä on niitä tavallisia juttuja, mitä nyt yleensä joulukalentereista löytyy. On toki muutamia spesiaalijuttujakin, kuten perinteeseen kuuluu.

This year we have numbered envelopes wiht decorations – reindeers, dogs, hearts, trees. Inside of the envelopes are the usual advent calendar things, but there are a few special items too.

Kuten nämä hiirisisarukset. Ohje täältä.

Like these mouses. The pattern is from here.

Sekä kissanpentuja, jotka ovat vielä kesken. Tekemistä riitää, kivaa sellaista.

And some kittens, that aren’t quite finished yet. There’s plenty to do, but It’s fun!

7 thoughts on “Äiti neuloo salaa

 1. villapeikko says:

  kate, kiitos! Kyllä se aina jännittää, että tykkääkö lapset.pikkumyy, meillä kans äiti järjesti joka päivälle pienen yllärin, joko karkin tai jotain :)

 2. Pikkumyy says:

  Ihana joulukalenteri. Minulla on tuollainen lähdössä ensi viikolla postiin. Miulla oli kans tuollainen pienenä, ja voi että oli mukavaa odottaa joulua.

 3. Kate says:

  Oi ihanaa. Voi kun minäkin olisin noin viitseliäs… suunnitelmia on kyllä paljon mutta se toteutus puuttuu.Upeata joulunodotusta teillä kyllä tiedossa!

 4. villapeikko says:

  vilma, kiitti :) On aikaavievää hommaa juu, mutta hauskaa myös. Ainoa, mikä ei ole kauhean kiva, on se kyttääminen, että tuleeko joku ja huomaako joku :D Yritänkin hoitaa nämä hommat suurimmaksi osaksi silloin kun isommat ovat koulussa ja pienin päiväunilla.

 5. Vilma says:

  Oi että miten ihanalta nuo kalenterit näyttää ja kuulostaa! Niiden tekeminen on varmasti aikaavievää hommaa, mutta myös tosi kivaa. Sun lapsilla on kyllä tiedossa mukavaa ja jännittävää joulunodotusta. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s