Hihoja ja muuta

Harmaa Alaska-takki on edennyt matikkavaiheeseen. Pitäisi yhdistää vartalo ja hihat sekä laskea kavennukset. Tarkoituksena on edelleen tehdä istutetut hihat saumattomina ja pelottaa vähäsen. Alustavia raapustuksia on vihkoon jo tehty ja nyt pitäisi kerätä rohkeutta kokeilla niitä käytännössä. Taidan neuloa ensin laskelmieni mukaan pienen testihihan.

My gray Alaska-jacket is now at the armpits and it’s time to start the seamless set-in sleeves. I’m a bit scared though, because I’ve never knitted sleeves like that. I have made some preliminary calculations, but it might be a good idea to knit a little test piece, before knitting the actual sleeves.

Seuraavaksi: kisut jotka tahtovat olla tiikereitä.

Next: Kitties who want to be Tigers.

Menossa joulukalenteriin.

For the advent calendar.

Eri asia on, käyttävätkö käheet kissat villahousuja…

Then… do cool cats wear knitted longies?

Sekä osto-osio. Katselin näitä kalentereita jo viime vuonna, mutta jäivät silloin ostamatta. Nyt en pystynyt enää vastustamaan ja tilasin. En aio avata ennen uutta vuotta.

I’ve been shopping too. This calendar caught my attention last year, but I didn’t order it then. This year I couldn’t resist it anymore and here it is. I’m not going to open it yet.

20 thoughts on “Hihoja ja muuta

 1. villapeikko says:

  usi, kiitos :)heleen, thank you so much!kanerva, kisut on neulottu omasta päästä. Aloitin neulomisen ylhäältä, käyttäen samaa luontitapaa kuin kärjestä aloitetuissa sukissa. Neuloin pari senttiä pelkkää putkea, sitten muotoilin lisäysten ja kavennusten avulla kuonon ja kaulan ja kaulasta alaspäin jatkoin kuten ylösalasraglanissa tehdään. Kauheasti ei tarvinnut lisäyksiä tehdä, koska kädet ovat i-cordia, muutama silmukka per käsi (käpälä) riittää. Sitten neuloin vartalon ja lopuksi jalat. Täytteitä laitoin sitä mukaa kuin osat valmistuivat. Helpompaa täyttää aina välillä eikä vasta lopussa :)Häntä on i-cordia ja kiinnitetty jälkeenpäin. Mitäs muuta.. ai niin, korvia ei ole erikseen tehty, vaan ne muodostuvat itsestään niin kuin “kissapipoissa” :)

 2. Silmu says:

  Suloiset kisut.. Löysin blogiisi ekaa kertaa. Sulla on kaikkia hienoja projekteja täällä! Tuo raitanorsu oli söpö, ja pinkinpunaiset target wave mittensit mahtavat! Sun ansiostasi taisin löytää ainakin yhden version etsiskelemästäni lapasohjeesta, eli Newfoundland mittensit. Mummo joskus kutoi tuollaisia mulle ja äidille ja olen viime vuosina miettinyt, mistä löytäisin ohjeen samanlaisiin.

 3. villapeikko says:

  totoro, totta :D paleleminen ei ole cool, silloin puntit tärisee ja se on erittäin epäcool. Kiitos!liisi pupunen, kiitos! Jännityksellä odotan, millaisen vastaanoton kalenteri saa :)nasti, usein tulee oltua itsekin :) ja välillä toisinpäinkin, tiikeri joka käyttäytyy kuin kisu, tilanteesta riippuen. Kiitos!jaana, kiitos :)jatta, mä tykkään näperrellä lapsille kaikenlaista. Olen kai itsekin vähän lapsi vielä :) ja kiitos!terde, vaatii luonnetta mutta pysytään lujina! Mut onhan se kivempaa avata sitten aina oikeana päivänä :)lotta, kiitos!hanna-h, kiitti!

 4. Terde says:

  Mageet kisut ja vitsi, miten söpöt villahousut ja kaikki…iiiks! Ostin myös tuon kalanterin ja aion vasta seuraavan kerran avata sen ensi vuoden puolella. Hieman piti tietty kurkkia et millaisia asioita on luvassa.-Terde

 5. Liisi Pupunen says:

  Oih! Käheet kissat ja edellisen postauksen hiiret veivät sydämeni sekunnissa. Oispa mullakin tollaset (no, linkkivinkin ansiosta saattaa kohta ollakin hiirulaisia). Lapsesi ovat tosi onnen myyriä. :)

 6. Totoro says:

  Käheet kissat tietää, ettei paleleminen ole ollenkaan cool. Ne ei välitä siitä, jos joku heitä tyhmempi pitää villahousuja mamiksina. Mahtavat otukset!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s