Wannabe Central-Park

Alkuperäinen huppari löytyy siis täältä. Ohjetta ei ollut, joten päätin neuloa jotain samantapaista.

Here’s the link to the original CPH. I didn’t have the pattern, so I decided to knit a very similar hoodie. 


Ohje: ei ollut, inspiraation lähde Central Park Hoodie Knitscene-lehden 2006 syysnumerosta
Lanka: Garnstudio Alaska, 14 kerää
Puikot: 4,5mm ja 5mm pyöröpuikot

Pattern: none, inspired by Central Park Hoodie from Knitscene fall 2006
Yarn: Garnstudio Alaska, 14 balls
Needles: 4,5mm and 5mm circular needles

Ihan kiva siitä tuli ja käyttökelpoinen. Kompromisseja jouduin tosin tekemään. Lankaa oli 14 kerää ja huppu tiettävästi syö lankaa melkoisia määriä. Mietin pitkään, haluanko mieluummin hupun vai pidemmän takin ja päädyin huppuun. Kaikki lanka meni, mitään ei jäänyt yli. Vähän hirvitti kun kerä toisensa jälkeen katosi neuleeseen ja neulottavaa oli vielä vaikka kuinka paljon. Nappilistasta jouduin purkamaan viimeisen kerroksen pois, koska lanka loppui kesken päättelykerroksen.

It turned out nice and very usable. I had to make some compromises, because of the amount of yarn I had. 14 balls of Alaska is not that much for a hoodie, because hoods tend to take a lot of yarn. I had to decide, whether I want a hoodie, or a slightly longer cardigan and I decided to make a hoodie. I used up all 14 balls. It was a bit scary at the end, where there was still more to knit and just a little yarn left. I had to frog the last row of the button band, because I had not enough yarn for casting off.

Hihat ovat vähän niin ja näin. En ole niihin ihan tyytyväinen. Olen tähän asti tehnyt omasta päästä neulottuihin puseroihin aina joko raglanhihat tai kaarrokkeen. Tässä se olisi kuitenkin rikkonut palmikot, joiden halusin jatkuvan ylös saakka. Päätin kokeilla istutettujen hihojen neulomista saumattomina. Hain netistä ohjeen, jossa oli käytetty samanpaksuista lankaa ja otin siinä käytetyt hihapyöriön kavennukset ohjenuoraksi. Loppuun sitten vielä reippaasti lyhennettyjä kerroksia sukan kantapään tapaan. Tulos ei ole ihan niin kaunis ja siisti, kuin perinteinen istutettu hiha olisi ollut, mutta tulipahan kokeiltua nyt tämäkin.

I’m not entirely satisfied with the sleeves. I have always made raglan sleeves or a yoke, when I have knitted a sweater without a pattern. It’s easier this way. This time it would have broken the cable, so set-in sleeves were the only option. I decided to try seamless set-in sleeves. First, I picked a pattern, that had the same gauge and followed these instructions for the sleeve cap. Then there are some short rows at the top. The result is not as neat as it would been, if I had made the usual set-in sleeves, but I’m still glad I tried it.


Lähikuva hupusta.

Nappeja en ole vielä ehtinyt ostaa. En ole edes keksinyt, millaiset olisivat hyvät. Puisia en tällä kertaa halua. Metalliset saattaisivat olla kivat, hopeanväriset siis. Tai sitten ihan muoviset. Siniset tai vihreät.

There are no buttons yet, because I have no idea what kind of buttons should I use. I’m not sure about wooden ones this time. Maybe some metal buttons or plastic ones (blue or green).

33 thoughts on “Wannabe Central-Park

 1. santra says:

  Kiitos nopeasta vastauksesta kysymykseeni tuosta hupparista. Kävin mainitsemillasi sivuilla ja ostin ohjeen. Nyt pitäisi vaan ymmärtää mitä siinä sanotaan ;). Jos huppari ikinä tulee valmiiksi tanssin rumbaa ja sambaa huoneesta toiseen, ostan kaupasta hyvät paakkelssit ja keitän kahvit ja poksautan kuohuvaa…. Kyl niimpal kauhiast pelottaa ja jännittää miten käy ja kuulen lankakaupan kutsun korvissani…. ;).

 2. Johku says:

  Löysin sivusi ja yhdyn heti muiden mielipiteeseen, aivan mahtava huppari. Laitoin sinut suosikkeihini, etten vain hukkaa kivoja sivujasi :)

 3. Silmu says:

  Kaunis! Käsittämätöntä, että joku osaa tosta noin vaan matkia toista ohjetta sitä näkemättä… Ei luonnistuisi multa, ainakaan minkään palmikkohupparin kohdalla.

 4. villapeikko says:

  anne, kiitos :)villilanka, kiitti! Tuo on oikeastaan aika simppeli huppari. Kuvien perusteella pystyi päättelemään miten tehdään. jaana, kiitos! Ihastuin itsekin tuohon just noiden yksinkertaisten palmikoiden takia. Ne vaan jotenkin toimii tässä mallissa.talutin, kiitos paljon!amelie, juu, se on tuskaa kun on päätänyt, ettei heti aloita vaikka tekisi mieli. Toisaalta, jos uuden kivan jutun aloittaminen toisi noin yleisestikin uutta intoa neulomiseen ja vanhatkin valmistuisivat nopeammin? ;) *tarjoaa hyvää tekosyytä*anni, kiitos :)kanerva, kiitos ja kumarrus!vilma, juu, palmikot on jees! kiitti!tinde, kiitoksia!midori, kiitos kovasti! Olen ihan häkeltynyt tässä :)

 5. amelie says:

  Oi, siitä tuli nätti. Mulla olis hyllyssä tuo central park hoodien ohje ja lankaki valmiina, mutta ensin pitää saada muut keskeneräiset pois alta. Ei vaan malttas, ku näkee näitä valmiita ihanuuksia, ja tekee itelläki mieli jotain yhtä kivaa. :)

 6. villapeikko says:

  tiina, kiitos! Luin Ravelrysta, että jotkut olivat tilanneet tuon ohjeen suoraan interweave pressilta. Tuo lehti sinänsä on kai loppuun myyty :/salla, kiitos paljon! milliini, kiitos! :)hanna-h, kiitos! Nuo pyöriokohdat tasoittuivat huomattavasti kun kastelin neuleen :)anna, solki voisi olla tosiaan kiva. Ainoa harmi on, että ne napinlävet näkyvät aika selvästi. Napit on siis vähän pakko laittaa.laura, oi kiitos :)tytti, kiitti!jenny, kiva kuulla! Onko se Janne mimmoista lankaa? :)sini, kiitos! Mulla on joku harmaa kausi meneillään :)marja, uskon että tulee pidettyä. On hyvin mun tyylinen huppari :) ja kiitos!jatta, kiitti! Lämmin on juu :)

 7. Marja says:

  Hyvännäköinen neule! Sen näköinen että tulee varmasti pidettyäkin, eikä jää kaappiin lojumaan :)

 8. Sini says:

  Onpa upea huppari! Minäkin olen samaa mieltä siitä, että on paremman näkönen kuin esikuvansa. Ihanaa harmaata…

 9. Anna says:

  Musta sun versio näyttää paremmalta, kuin alupeäinen. Kinnityssysteeminä joku solkikin voisi olla aika kiva. Tuo puikko näytti hauskalta.

 10. hanna-h says:

  Ihan mielettömän ihanan näköinen, vaikka et hihoihin olisikaan täysin tyytyväinen :) Kuvissa nekin näyttää mun mielestä näteiltä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s