Lukuloma

Child's socks
Ohje: Sukkien kärjet Working Socks from the Toe Up, Ann Budd, IK kesä 2007 , kantapää Ullan tiimalasikantapään ohjeella
Lanka: Opal Rainforest Tiger
Puikot: 3mm

Pattern: Working Socks from the Toe Up by Ann Budd, IK summer 2007 for toe and the tutorial from Ulla-magazine for the heel.
Yarn: Opal Rainforest Tiger
Needles: 3mm

Child's socks

Tiikerisukkia on tullut tehtyä useampia. Tällä kertaa vuorossa olivat keskimmäisen sukat. Hänen omasta toivomuksestaan polvisukat, ettei tulisi sekaannuksia isosiskon sukkien kanssa. Hilpeät!

I’ve made several Tiger socks lately. This time it was my younger daughter’s turn to recieve hers. She asked me to knit her knee socks, so there wouldn’t be any mix-up between hers and her sisters socks. These look fun!

Child's socks

Alunperin oli tarkoitus tehdä kantapääkin IK:n ohjeen mukaan, mutta siitä ei oikein tullut mitään, joten palasin Ulla-lehden hyväksi todetun ohjeen pariin.

I originally meant to follow the IK tutorial all the way, but the heel tutorial from Ulla-magazine is so much easier.

my new book

Loma on ollut ilmeisesti rankka, koska olen kuumeessa. Hyvä puoli tässä on se, että on tullut neulottua sekä luettua uutta kirjaani, jonka tilasin itselleni jouluksi: Jane Brocketin “The Gentle Art of Domesticity”. Ihana kirja, rentouttava, iloinen ja inspiroiva.

The holiday season has apparently been hard, because now I have a fever. The good thing about this is that I’ve had time to knit and read my new book: The Gentle Art of Domesticity b Jane Brocket. I love this book! It’s so relaxing, joyful and inspirational.

Aloin neuloa pienimmälle puseroa. Hän onkin tainnut saada niitä eniten viime aikoina. Ohjeena käytän Elizabeth Zimmermannin Saddle Shoulder Pulloveria “Knitting Without Tears”-kirjasta. Pusero tulee olemaan kainaloihin saakka raidallinen, hihat ja yläosa yksiväriset. Langat tulevat omista varastoista, raitaosuus jämälankapussista ja muu osuus harmaasta Nallesta. Sitä neuloessa tuntuu kuin leikkisi. Raidat ovat yhden-kahden kerroksen korkuisia, joten uutta väriä pitää mallata kokonaisuuteen usein. Langanpäiden päättely ei onneksi ole suurimpia inhokkitöitäni. Niitä tulee nimittäin olemaan kunnioitettavasti.

I started to knit a sweater for my youngest. The pattern I’m using is Elizabeth Zimmermann’s Saddle Shoulder Pullover from Knitting Without Tears. The pullover is going to be striped until the armpits, the rest of it is going to be gray. The yarns for it are coming from my stash, the stripes from the leftover yarns, the sleeves and the upper part of the sweater from gray Novita Nalle. Knitting this feels like playing. The stripes are only one or two rows wide and I find changing the colors really fun. There will be plenty of ends to weave in, but it’s ok.

8 thoughts on “Lukuloma

 1. Zaz says:

  hello:)the ulla socks are in finnish. i just don’t have an online translator in finnish :(also, does this tutorial explain what you do to make them knee high?ps: i’ve never knit socks before and these look like the ideal classical pattern in the heel.

 2. Karoliina says:

  Minustakin tuo Ullan versio kantapäästä on kivempi kuin Ann Buddin versio IK:ssa. Pari kertaa kokeilin Annin versiota, mutta palasin takaisin vanhaan ja tuttuun.

 3. villapeikko says:

  Tinde, kiitos! Mullakin on ollut se kirja jo useamman viikon (saapui reilusti ennen joulua), mutta vasta nyt aloin lukea sitä kunnolla. Eniten minua hämmästyttää siinä kirjassa hänen kykynsä nähdä asioissa niin valtavasti yksityiskohtia. Itse ei aina huomaa tai ehdi huomata. satu, kiitos! Kiva kuulla että väriyhdistelmä näyttää kivalta :)

 4. Pibu & Tinde says:

  Ihanat Tikru sukat!Häpeän tunnustaa mutta minulla on edelleenkin kesken tuo Jane Brocketin kirja, vaikka se onkin hyvä tuntuu etten ehdi mukamas ikinä istahtamaan sen vertaa että lukisin sen loppuun.Oikein iloista uutta vuotta sinulle!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s