Seamless Saddle Shoulder Pullover


Ohje: Seamless Saddle Shoulder Pullover, Elizabeth Zimmermannin kirjasta “Knitting Without Tears”
Lanka: yläosa ja hihat Novita Nalle, raidat erinäisistä villa- ja alpakkalangoista
Puikot: 3 ja 3,5mm pyöröt

Pattern: Seamless Saddle Shoulder Pullover from “Knitting Without Tears” by Elizabeth Zimmermann
Yarn: yoke and sleeves Novita Nalle, stripes from different wool and alpaca yarns from my stash
Needles: 3 and 3,5mm circulars

Kävin taas jämälankapussin kimpussa inspistä hakemassa ja löytyihän se sieltä. Kasa sinistä, petrolia, harmaata, valkoista ja vihreätä lankaa. Raidat ovat perusvillejä, eli vailla minkäänlaista suunnittelua. Neulottu vain, siinä järjestyksessä mikä tuntui kivalle. Langanpäitä törrötti puserosta aika kiitettävä määrä. Tänään, kun otin valokuvia, tuli nuorempi tyttö kysymään, että ihanko totta mä sain ne kaikki pääteltyä. Kylläkyllä.

I went trough my stash again, to find some inspiration and I found it! A pile of blue, petrol, gray, white and green leftover yarns. The stripes are “wild”, no planning, just knitting. There were tons of ends to weave in afterwards. Today, when I was taking photos of the sweater, my younger daughter came to me and asked me if I had really woven in all those ends already? Yes indeedy.

Ohje oli kiva! Yläosaan saakka kaikki sujui tosi helposti ohjeen mukaan. Kaulusta jouduin vähän muokkaamaan, sillä ohje oli kirjoitettu aikuiselle ja jossain vaiheessa prosenttiluvut vaihtuivat “neulo näin kymmenen kerrosta”-tyyppisiksi. Se taas aiheutti sen, että jossain vaiheessa koko kaula-aukko näytti hupenevan olemattomiin. Peruutus ja purku. Kauluksen neuloin lopulta muuten ohjeen mukaan, mutta viimeisimmät kavennukset mutu-tuntumalla ja hyvää tuli.

The pattern was great! Until the upper part, I just followed the pattern. I had to modify the neck a bit, because the pattern was written for an adult and at some point, the percentage formula changed to a “knit like that for ten rows”-type of pattern. These ten rows made the neck opening almost disappear, so I ripped it back and knitted the neck with less decrease rows and it came out just right.

Tarkempia kuvia hihansuista ja helmasta.

The sleeves and the lower border.

40 thoughts on “Seamless Saddle Shoulder Pullover

 1. huopatossu says:

  Miten tämä blogi on jäänyt minulta huomaamatta?! Aivan ihana neule ja mitä kaikkea muuta kivaa oletkin saanut tehtyä, kade :/Saanko liittää sinut suosikkilistalleni?

 2. villapeikko says:

  kaisa, kiitos! Näiden raitojen kanssa aina jännitää kun ei suunnittele etukäteen, että onnistuuko vai näyttääkö ihan hassulta :D Kiva kuulla, että onnistui!talutin, kiitti! Mäkin tykkäsin embossedin kärkikavennuksista. Yleensäkin tuollaiset erikoisemmat sukkaohjeet ovat kivoja, ei tule tylsä :) Noissa Little Child’s Sockseissa oli kans hauskat kärkikavennukset, lempparini myös!

 3. Talutin says:

  Sain ensimmäisen embossedin valmiiksi ja tykkään sen erikoisista kärkikavennuksistakin ;DEn näemmä ollutkaan kommentoinut ihanaa villapaitaa :o Tosi ihana villapaita ja noi raidat menee kivasti!

 4. villapeikko says:

  Amelie, joo lapsille on kiva tehdä. Tulee nopeasti valmista ja jos joutuukin purkamaan, ei harmita niin paljon, juuri samaisesta syystä :) ja kiitos!Lydia, thank you! :)

 5. amelie says:

  Minä en ole mikään sinisen ystävä, mutta tuo paita on kyllä ihan herkku. Tosi kauniit värit. Saiskohan jostain vuokrata lapsen, jolle vois neuloa pieniä ja sieviä neuleita. Valmistuisivat nopsemmin ku aikuisten puserot.

 6. villapeikko says:

  hanna, kiitos :)lentokala, kiitti! Näitä tuontyyppisiä hihansuita ja helmoja tulee varmaan tehtyä jatkossakin, jostain syystä niitä on hauskaa tehdä. En tiedä mikä niissä on :)sue, thank you so much!piua, kiitos :) EZ:n puserot ovat itse asiassa tosi hyviä lapsille (kunhan laskee ennen kuin neuloo, eli päinvastaisessa järjestyksessä mitä minä teen) kun niissä on panostettu istuvuuteen ihan eri tavalla :)anne, kiitos! tinde, kiitti! Mulla on joku harmaa-petrooli kausi ollut menossa jo jonkin aikaa :D

 7. piua says:

  Wau! Enpä ois arvannu että tuosta paitamallista tulis noin hyvän näköinen lastenvaate. Todella ihastuttava. olet sie seppä.

 8. villapeikko says:

  marika, kiitos :) Raidat ovat heikkouteni.helmis, jämälangoista voi tosiaan tehdä vaikka mitä. Ekaks kun lajittelee paksuuden ja värien mukaan niin siinähän on jo hyvät “rakennuspalikat”lotta, hih, lapsuuden vaatetraumoja :D joo, mäkin käytin veljen juttuja.midori, kiitos hurjan paljon! :)lape, kiitos! :)

 9. Midori says:

  Ihanan järkevää jämälankojen hyötykäyttöä ja kaiken lisäksi jälleen kerran niin kaunis lopputulos! Ihailen värisilmääsi ja kykyäsi luoda upeita neuleita sen kummemmin suunnittelematta.

 10. Lotta says:

  Ihanaihana. Huoh. Miks mulla oli lapsena aina vaan punaset sukkahousut ja veljien vanha paita eikä tuommosta? :) Ja tosiaan, todella onnistunu jämälankojen tuhoamistapa.

 11. Helmis says:

  Ihana!Mä tykkään erityisen paljon sellaisista projekteista, joissa jämälangoista joku onnistuu saamaan aikaan jotain tosi tyylikästä :).Oon itsekin tiiraillut wanhoja lankapussejani sillä silmällä ja tämä toi nyt yhden hyvän inspiraation mieleen!

 12. Vilma says:

  Uuuu mitkä värit! Niin kaunista ja harmonista että. Sulla on varmasti synnynnäinen luonnonlahja värien rytmitykseen, jos tuo raidoitus tuli ihan suunnittelematta. :)

 13. villapeikko says:

  paula, kiitos!mari, kiitti! Varmasti löytyy myös sun jämälankapussista vaikka mitä kivoja värejä. Kokeilemaan vaan, raidat ovat hauskoja :)riikkas, siitä vaan! jämälangoilla on oikeasti hauskaa leikkiä :) ja kiitos!

 14. villapeikko says:

  tiinar, kiitos :) lempivärejäni ovat.johku, kiitti :) kai se on merkki siitä, etten ihan metsään mennyt (välillä tapahtuu toki sitäkin)tiinaf, kiitos! Pieni mies hyväksyi paidan :)mewril, kiitos!anonyymi, jep, näin se on. Mulla vaan on tapana ensin tehdä kauheata vauhtia ohjeen mukaan ja vasta sen jälkeen ajatella… kun ne mittasuhteet todellakin ovat pikkulapsella ihan erilaiset kuin aikuisella :)nasti, kiitos paljon :)kanerva, kiitos hurjasti :)Tuosta puserosta tuli itselleni mieleen semmoiset vanhan ajan puserot. Se harmaa väri kai sen teki.lankavuori, kiitti! Mun olisi pitänyt ottaa kuva niistä langanpäistä, vähän niin kuin muistoksi :D

 15. RiikkaS says:

  Kivalta näyttää. Ittelle voisin tommosen tehdä. Tai miehelle. Tai pikkutytylle. Tai jos koko perheelle, jämälankoja nimittäin kyllä on… :)

 16. Anonymous says:

  Hieno! Juur äsken ihailin brooklyntweedin versioita ja heti tuli eteen lapsversio aiheesta, ei olis tullut itelle mieleen. Nuo EZ:n prosentithan on laskettu aikuisen vartalolle, ei ihan joka kohdassa päde lapsiin. Esim suhteessa isommalle päälle tarvitaan myös se isompi kaula-aukko.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s