Eräs on intoutunut postaamaan


Ohje: oma, mallikuvioon apua Newfoundlandin lapasista
Lanka: Novita Nalle, harmaata ja valkoista yht. 54g
Puikot: 3,5mm

Pattern: my own, the stitch pattern inspired by Newfoundland Mitts
Yarn: Novita Nalle, 54g
Needles: 3,5mm

Ihan ensiksi haluan kiittää onnitteluista! Niistä tuli ihan mahdottoman hyvä mieli!

Uuttakin olisi. Pipo, hunajakennopipo. Ohje omasta päästä, inspiraationa aiemmin neulomani Newfoundland-lapaset. Mallikuviota muokkasin, kuten miehelle neulomissani lapasissa, lisäämällä yhden välikerroksen jotta “verkko” olisi selkeämpi. Mietin pitkään, miten saisin päälakikavennukset tehtyä fiksusti ja melkein onnistuinkin siinä. Ihan tyytyväinen en kavennuksiin kuitenkaan ole. Koska mallineule on kavennettu pois aika jyrkästi, vajaan kymmenen kerroksen aikana, on pipon muoto sellaisenaan hiukan hassu. Mutta vain hiukan. Päässä pipo taas näyttää hyvältä ja mikä tärkeintä, ei kohoa sitä mihinkään vaan pysyy kiltisti paikoillaan. Minulla on kammo pipoja kohtaan, jotka varoittamatta kohoavat omituisiksi tötteröiksi päälaelleni ja huomaan sen vasta joko kaupan peilistä tai auton peruutuspeilistä. Mieti siinä sitten nolona, kuinkakohan pitkään on tuon näköisenä kulkenut.

A new FO: a hat. I didn’t have any pattern, but I was inspired by the Newfoundland mitts I made last year. I modified the stitch pattern just like I did when I knitted my husband’s mittens: by adding one knit row before the two purl rows. It took me some time to figure out, how to make the decreases work. I’m still not entirely satisfied with them, because I had to make them more sharply than I’d wanted to, but the hat looks good, so I guess that’s not a problem.

Mekko tai oikeammin tunika, on päässyt hyvin alkuun. Tiheyden sain vihdoin kohdilleen 3,5mm puikoilla. Tiheyden saavuttamisen kanssa näytti ainakin Ravelryn perusteella olevan muillakin ongelmia. Koska haluan siitä enemmän tunikanpituisen kuin varsinaisen mekon, jätin reunuksen jälkeiset ensimmäiset 28 kerrosta neulomatta ja aloitin suoraan ensimmäisten kavennusten jälkeisellä silmukkamäärällä. Näyttää toistaiseksi lupaavalta.

The Ribbed Mini Dress, or more like a ribbed tunic, is coming along nicely. I finally got the gauge with 3,5mm needles. I noticed that in Ravelry, the other knitters seemed to have problems with the gauge also. Because I want it to be more tunic length, I left out the first part (28 rows after the edge). Looking good so far.

7 thoughts on “Eräs on intoutunut postaamaan

  1. Marika says:

    Hiano on pipo !1 Löysin blogisi kautta tuon mallineuleen, jota olin ihmetellyt jostain meille kulkeutuneissa lapasissa.Ja myöhästyneet onnittelut :-)

  2. villapeikko says:

    martsuli, kiitos! Vaikuttaa ainakin tähänastisen käyttökokemuksen perusteella lämpimältä tuo mallineule. Että suosittelen :)hanna, kiitti! :)

  3. Martsuli says:

    Hieno pipo! Itsekin ajattelin tuosta mallineuleesta tehdä pipon, lapasiin kun tykästyin niin kovasti. Turhaa kai kertoa, että en ole pipoa vielä aloittanut.. :)Mutta sinulla on nyt niin hieno pipo, että kelpaa kaupungilla kulkea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s