Aurinkooo!

Totta se on. Aurinko paistaa!

It’s really true. The sun is shining!

Sen kunniaksi neuloin auringonkeltaisen Calorimetryn tytölle. Tämä oli kivaa!

Ohjeesta poiketen silmukoita oli 112 ja lanka ohuempaa. Lyhennettyjä kerroksia tein, kunnes kummassakin reunassa oli jäljellä 30 silmukkaa.

To celebrate the seldom sunny days, I knitted a sunny Calorimetry for my girl.

I casted on 112 sts instead of 120 and used a DK-weight yarn. I repeated the short rows until there were 30 stitches at each end of the row.


Ohje: Calorimetry Knittysta
Lanka: Sandnesgarn Smart, 25g
Puikot: 3,5mm

Pattern: Calorimetry from Knitty
Yarn: Sandnesgarn Smart, 25g
Needles: 3,5mm

Neulemekkoprojekti meni talviunille. Kamena ei selvästikään halunnut tulla mekoksi, ohjeen tiheydellä neulottuna (3,5mm puikoilla) pinnsta tuli kankea ja epämiellyttävän tuntuinen. Kun silloin alussa tein koetilkun kaksinkertaisella langalla ja 4,5mm puikoilla, oli pinta aivan jotain muuta. Ehkä siitä sitten tulee jotain muuta.

Toinenkin ongelma siinä on. Mikä ihme sai minut ostamaan pinkin kaveriksi lämpimän beigen väristä lankaa?! En koskaan käytä lämpimiä sävyjä, koska ne eivät sovi mulle. Jopa 10v:ni huomautti kaupassa värivalinnasta, enkä minä uskonut. Luulin, että beige häviää jonnekin sinne pinkin sekaan. Turha luulo. Beige päinvastoin hallitsi. Nyt pitää miettiä, mitä seuraavaksi.

The Ribbed Mini Dress is hibernating. Kamena didn’t apparently want to be knitted into dress, at least with this gauge. The knitted fabric was stiff and didn’t feel nice. When I first swatched for this dress, I tried to use 4,5mm needles and I really liked the fabric, it was soft and looked completely different. Maybe it’s going to be something different then.

The other issue was my color choice. Why in the earth did I buy beige yarn to be used with pink?! I never use warm colors. Even my 10 year old pointed that out when we were at the LYS, but I didn’t believe her. I thought that working double stranded, pink color would dominate but it was the other way around. Now I have to think, what next.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s