Pinkki

Iso Tyttö toivoi kissapipoa ilman korvia, muttei missään nimessä ilman tupsuja. Täytyy sanoa, että olisin niin halunnut tehdä ne korvatkin, mutta kun hän ei niitä halunnut, niin ne tietenkin jäi. Pitää kai tehdä joskus itselleni sitten. Jos kantti kestää käyttää.
Lanka on syksyllä Helsingin käsityömessuilta ostettu Wetterhoffin Sofia. Aikaa langan kotiinkantamisesta valmiin pipon omistajalle ojentamiseen meni häpeällisen kauan, mutta nyt on omatunto taas puhdas, hurraa.

My daughter asked me to knit her a Kittyville hat without ears, but definitely not without pompoms. I think the ears would’ve looked cute, but she didn’t want them. Maybe I have to make one for myself. Maybe. The yarn is Wetterhoff Sofia, wool/silk blend, that I bought from a craft fair in Helsinki last fall. The time space between purchasing the yarn and giving the finished hat to my daughter, was way too long, but now my conscience is clear, hooray.


Ohje: Official Kitty62 Hat
Lanka: Wetterhoff Sofia, vähän päälle kerä
Puikot: 3,5mm

Pattern: Official Kitty62 Hat
Yarn: Wetterhoff Sofia (70%wool, 30%silk), a little over one skein
Needles: 3,5mm


Ohje: Chevalier lapaset Tikrulta
Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena, 2 kerää
Puikot: 3,5mm

Pattern: Chevalier Mittens by Tikru
Yarn: Drops Alpaca double stranded, 2 skeins
Needles: 3,5mm

Tätä lapasmallia en pystynyt ohittamaan, siinä on kaikki se, josta neulomisessa tykkään. Se on hauskasti erilainen, upea, mielenkiintoinen neuloa. Ihan nappiin siis. Nekin ovat samaista tyttöä varten. Dropsin alpakka kaksinkertaisena on lämmike joka ei petä, siihen olen omien näppienjäädytyskokeilujeni jälkeen päätynyt. Monien_kokeilujen.

I couldn’t resist knitting these mittens. They have everything I love about knitting. They are different in a good way, clever, beautiful. Just perfect! These are for the same girl. If double stranded Drops Alpaca doesn’t keep her hands warm, then I don’t know what does. At least, it has prevented my hands from freezing (and that’s something).

Ja tämäkin alkaa taas. Hieno homma!
And it’s Project Spectrum time again!

FEBRUARY / MARCH – FIRE– orange, red, pink
APRIL / MAY – EARTH – green, brown, metallics
JUNE / JULY – AIR – gray, white, yellow
AUGUST / SEPTEMBER – WATER – blue, black, purple

5 thoughts on “Pinkki

  1. Salla H says:

    Hieno setti! Mää haluisin kanssa tehdä noi Chevalierit, mutta se ohje on Lanettilla mun käsiin liian iso, ehkä munkin pitäs koklata tota alpakkaa, olis tuolla varastossakin… (Kädet on jäänyt just jollekin 10v tasolle ;)

  2. villapeikko says:

    tiina, kiitos! Tein ihan ohjeen mukaan kaksinkertaisella, paitsi jätin pois kerrokset 75-78. Näin tuli sopivan pituiset 10-vuotiaalle :)Lanka riitti juuri ja juuri, aikuisen lapasiin ei välttämättä enää olisi riittänyt tai olisi tehnyt ainakin tiukkaa.

  3. tiinaf says:

    Ihania neuleita tyttärelle! Alpakkalapaset houkuttelevat kovasti minuakin. Teitkö lapaset ihan ohjeen mukaan kaksinkertaisella alpakalla? Näyttävät tosi herkullisilta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s