Appelsiini vai porkkana

Tunic
Ohje: oma, suunniteltu 7v tytön ideoiden pohjalta
Lanka: Sandnesgarn Smart, vajaat 6 kerää
Puikot: 4mm

Pattern: my own, based on my 7 yo daughter’s ideas
Yarn: Sandnesgarn Smart, about 6 balls
Needles: 4mm

Tunic

Tämä oli hauska tehdä! Ajatushan lähti siitä, että lipastossa oli vähän päälle 6 kerää oranssia Smartia, jotka olin ajatellut neuloa pois Project Spectrumin aikana. Menin sitten tyttöjen puheille ja tarjouduin neulomaan niistä jommallekummalle jotain, jos halukkaita olisi. Isompi tyttö ei kirkkaista väreistä perusta, nuorempi taas on hulluna niihin. Hänelle siis. Mallia ei tarvinnut pitkään miettiä, saatikka kiistellä. Tunika oli selvä valinta alusta asti.

This one was fun to make! The whole thing got started when Project Spectrum was about to begin and I had 6 balls of orange yarn in my stash, waiting to be knitted. Off to my girls I went and offered to knit them something orange. My oldest isn’t very fond of bright colors but my younger daughter is crazy about them. So she was the recipient and the one who came up with the idea of this tunic.

Tunic

Tyttöni mielestä vaatteessa pitää olla jotain erikoista tai räväkkää. Siksakreuna oli hänen ykköstoiveensa, joten pitihän se toteuttaa. Olenkin erityisen tyytyväinen siihen, ettei tällä kertaa tarvinnut kovinkaan monesti sanoa, etten pysty toteuttamaan yhtä tai toista toivetta. Ideoiden tyrmääminen on aina jotenkin niin lannistavaa ja tylsää. Paljon hauskempaa on saada toteuttaa toiveet mahdollisimman tarkasti.

My little girl thinks that clothes should have something special. This edging was her idea, the most important one. I’m particularly happy about the fact, that I didn’t have to say no to her suggestions this time. Knocking out ideas is just so dispiriting and dull. It’s lot more fun to fulfill ideas as accurately as possible.

Tunic Tunic

Aloitin neulomisen tekemällä ensin kolmiot jotka yhdistin renkaaksi (jäivät toki kierteelle ekalla kerralla ja ehdin jopa neuloa muutaman sentin ennen kuin huomasin).

I started knitting the tunic by making twelve triangles first. Then I joined them and started knitting in the round (I wasn’t careful enough the first time and got it all twisted though).

Tunic, the kangaroo pocket

Tasku on neulottu suoraan kiinni vartalo-osaan. Jätin etupuolelta taskua varten sopivasti silmukoita odottamaan ja poimin vartaloa varten uudet silmukat niiden takaa. Kun tasku oli sopivan pituinen ja vartaloa neulottu yhtä pitkälle, neuloin taskun yläosan ja vartalon kiinni toisiinsa. Ainoat saumat mitkä jäivät ommeltaviksi, ovat taskun sivuissa.

The pocket is knitted at the same time with the body. I left enough front stitches waiting for the pocket and picked up new stitches for the body behind them. When the pocket was the right length and I had knitted the body up to the same length, I knitted the top of the pocket and the body together. The only seams were at the sides f the pocket.

Tunic, the yoke and sleeve detail

Hihoihin toivottiin kolmioita myös, mutta erilaisia. Ilman siksakreunaa.

The sleeves have triangles too, but different.

Tunic, the yoke

Yläosaan tehtiin vielä viime hetken muutoksia. Olin jo aloittamassa raglankavennuksia kun tyttö ilmoitti, että ainaoikein-reunus saisi olla pyöreä, ei kulmikas. Kaarroke siis. Valmis kaarroke näyttää kavennuksineen ihan auringolta.

We changed the top of the body at the last moment. I was already starting to make the raglan decreases when my girl said, that the garter stitch part at the top would be prettier rounded, not angular. So it was going to be a yoke tunic instead. The finished yoke looked like sun.

65 thoughts on “Appelsiini vai porkkana

 1. Anonymous says:

  Hei,upea tunika! Taidan laittaa ohjeen talteen kummityttöni tulevia synttäreitä varten.Kiitos ohjeesta!Sanna

 2. meg says:

  I found this image through the project spectrum flickr group. I just wanted to say the dress is beautiful, and your daughter is so creative!

 3. villapeikko says:

  Lucy and Alice, thank you so much! Suunnittelija ja toteuttaja kiittävät kovasti! Kirjoitin jo ohjeen raakileen, nyt pitäisi vain virkistää muistia ja koeneuloa pari kohtaa. Tulossa on :)

 4. zebraknits says:

  Absolutely stunning! Sometimes our kids have the most creativity in them we would be amazed at what they could come up with! The colour is so energetic too.

 5. villapeikko says:

  Ihan tässä häkeltyy :) Olen lukenut kommentit tytölle ja hän ihan loistaa :DRouva Oranssi, olen ottanut tavaksi tehdä muistiinpanoja neulomisen aikana, joten jos ohje on tarpeen, voin yrittää kirjoittaa muistiinpanojen pohjalta jotain :)

 6. Rani says:

  You are incredibly talented. What a wonderful creation! To take an idea from your child and make it a reality. WOW! WOW!

 7. villamokka says:

  Todella sievä! Älä ihmettele, jos blogistaniassa nousee useampikin pikkuaurinko tämän jälkeen, tunikasta on inspistä varmaan usealle neulojalle!

 8. Rouva Oranssi says:

  Mun 133,5 cm pitkä kaunottareni TA_VIT_SEE tuollaisen ja pikana! Vitsivieköön! Käyttäisi tunikoita koulussa joka päivä. Toivon totisesti ohjetta tähän, muuten joudun apinoimaan, ja sitten tulos on kuitenkin jotenkin outo. Kade. Oon.Kerro tyttärille terveiset, että ovat hyvää suunnittelijasukua, kautta Suomen jo kuuluisia.

 9. Pelagia says:

  Ehdottomasti aurinkoinen appelsiini! Tuo vaate päällä tyttäresi on varmasti aurinkoisempi kuin koskaan! On kiinnostavaa nähdä, millaisen luomuksen esikoisesi toivoo toteutettavaksi…=)

 10. villapeikko says:

  Kiitoskiitos :) Tämä tunika sai aikaan sen, että esikoinen ilmoitti kilpailuviettinsä heränneen, otti paperin ja sulkeutui huoneeseensa suunnittelemaan. Hih.

 11. Jaana says:

  Yhdyn TiinaF:n sanoihin, sähän oot tiimisi kanssa ihan neulesuunnittelija! Ja malli näyttää onnelliselta uudessa pirtsakassa tunikassaan. Tuo kaarrokeosa on todella taidokas ja kaunis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s