Global Warming

It's been a warm winter...
Ohje: Global Warming, omaa käsialaa
Lanka: TeeTee Kamena, 2 vyyhtiä kaksinkertaisena
Puikot: 4mm

Pattern: Global Warming, my own design
Yarn: TeeTee Kamena, 2 skeins, yarn held double
Needles: 4mm

Kuten Jaana, myös minä epäilin aiemmin lyhythihaisten neuleiden järkevyyttä. Koska talvi on ollut lämmin, olen kuitenkin kaivannut jotain kevyempää neuletta pitkähihaisen paidan päälle. Nimi Global Warming syntyi tämän omituisen talven “innoittamana”.

Like Jaana, I was suspicious too about short-sleeved knitted sweaters. At least until this strange winter we had this time. It has been so warm and almost no snow (until now. It’s almost spring and now it’s snowing. I don’t get it).

It's been a warm winter...
Kamena, joka epäonnistui muodonmuutoksessaan Voguen ribbimekoksi, oli ok valinta tähän. Siitä ei tullut lempilankaani, mutta väri on hauskan eläväpintainen. Kaksinkertaisena se oli myös mukavaa neulottavaa.

Kamena, that was supposed to become Vogue Ribbed Minidress, was pretty good choice for this. It’s not my favorite yarn, but I like this semi-solid colorway.

Sleeves
Minulle on tullut viime aikoina halu kokeilla uutta, uusia värejä, tyylejä ym. Tässä neulepaidassa minulle uutta on tyttömäisyys. Puhvihihat. Ajatus puhvihihoista syntyi itse asiassa siitä, etten yksinkertaisesti jaksanut tehdä tavallisia hihoja. Sileä neule alkoi muutenkin kyllästyttää ja jotain kivaa piti saada ettei neule jää kesken. Tykkään. Vaatii ehkä hieman totuttelua mutta tykkään.

Lately, I’ve been wanting to try new colors and styles. This sweater has a new thing for me too. Puffed sleeves. So girly. The idea of making puffed sleeves was born when I got tired of endless stockinette stitch and wanted to knit something interesting. I like them! Have to get used to them but I like them.

Sleeve detail

33 thoughts on “Global Warming

 1. Neiti N says:

  Aivan ihana, jos joskus kirjoitat tälle ohjeen, voit olla varma että löytyy monelta neulojalta sen jälkeen! Myös minulta. . .

 2. villapeikko says:

  Kiitos kehuista! :)Niina, yritin moneen otteeseen kirjoittaa muistiinpanojani ohjeeksi, mutten saanut enää parista kohtaa kunnolla selvää. Näillä näkymin ohjetta ei siis tule, tai jos innostun neulomaan vielä toisen, niin voisin silloin kehittää ohjeen uudelleen.

 3. Niina says:

  Onko tähän missään olemassa ohjetta? :o Olen niin käsi kaikkien isompien neuletöiden kanssa, etten osaa tehdä niitä ilman ohjetta ja ohjeen kanssakin joutuu purkamaan aina :D

 4. villapeikko says:

  mewril, kiitos! Lyhythihainen on tosi mukava, lämmittää, muttei hiosta :)usi, kiitos! :) Pitäähän sitä välillä söpöstellämarsvin, kiitti :)heidi, kuinkahan monta neuletta olen jättänyt kesken ihan alkuvaiheessa, koska eivät ole edistyneet tarpeeksi nopeasti :D Kärsimätön on toinen nimeni. Katson jossain vaiheessa muistiinpanojani, nyt ei ole muutamaan päivään ollut aikaa kirjoittaa ohjetta. Saa nähdä, saanko enää selvää.

 5. Heidi says:

  Ostin kanssa espritin neuletakin jossa on lyhyet hihat, ostin koska halusin HETI! en olisi jaksanut tehdä itse kuitenkaan tarpeeksi nopeasti, tästä olisi kyllä kiva saada ohje! Kiitos=)

 6. USI says:

  oih, tuo on IHANA! Minun on saatava tuollainen, on ihan minun tyyliä :) tuo värikin on jotenkin äärimmäisen söötti! Niin ja kiva kun kävit kommentoimassa blogissani, sitä niin valitettavan harvat tekevät :)

 7. villapeikko says:

  vilma, kiitti! Aluksi vaikutti siltä ettei puhveista tule riittävän puhvit, mutta sovitusvaihe onneksi hämäsi vain :)hansu, kiitos :)meg, thank you! karen, they sure are! :) And thank you!kaisa, kiitti!toinen kaisa, kitos. Katson mitä voin tehdä ohjeen suhteen :Dsini, kiitos :)totoro, hyvä että yhdistelmä toimii :) kiitos!

 8. Totoro says:

  Siis aivan ihana, taas kerran! En kyllä olisi osannut ajatella puhvihihoja ja kengurutaskuja samaan vaatteeseen, mutta sehän on käsittämättömän toimiva yhdistelmä.

 9. Karen says:

  Oooooo…I love it! The sleeves are fantastic & the front pocket too. It’s the little details that matter, isn’t it:)

 10. villapeikko says:

  joko, kiitos :) joo, ihan ihme talvi on ollut. Ja nyt kun eka kevätkuukausi alkoi, sataakin lunta :Dhanna-h, kiitos! Täytyy katsoa saanko ohjetta kasaan :)nasti, kiva kuulla että yhdistelmä toimii :) Vähän mietitytti.tinde, niin pitää olla, kiitos!

 11. Pibu & Tinde says:

  onpa tosi hieno. Ainahan sulla on kivoja neuleita,mutta tämä oli etenkin minun mieleen. Kaunis! Kyllä välillä pitää vähän tyttömäisyyttä olla :)Tinde

 12. Nasti says:

  Ooh, miten mainion näköinen neule! Kengurutasku ja puhvihihat – miten epätavallinen yhdistelmä ja ehkä juuri siksi niin mahtava!

 13. hanna-h says:

  Onpa kaunis! Murskasit juuri jäljellä olleet ennakkoluuloni puhvihihoista :) Ohje olisi mieluisa ehkä minullekin.

 14. joko says:

  kivan näköinen neule! tänä talvena ei tosiaankaan kovin montaa kerrosta lämmintä villaa pukea päälleen.

 15. villapeikko says:

  neja, kiitos! Mitenköhän sen ohjeen kanssa tekis, täytyy katsoa saanko tällä kertaa käsialastani selvää :)mirzu, kiitti! Tein alhaalta ylöspäin. Olen huomannut sen olevan itselleni sopivampi tapa. Mä jotenkin lannistun jos silmukat aina vaan lisääntyy :Dlaura, oih, kiitoskiitos *punastuu* :)anna, ehkä se yhdistelmä kertoo kuinka ristiriitainen ihminen oon :D Ja kiitos!jaana, kiitos :) Olen aina salaa ihaillut tyttömäisiä juttuja, mutten ole osannut käyttää niitä. Jos vaikka vielä oppis :)tytti, kiitos paljon!ellu, kiitos!

 16. Ellu says:

  Aivan totaalisen ihana! :) Noi hihat on parasta koko neuleessa. Ja ohjetta toivoisin minäkin kovasti… kiitosta vain etukäteen jos semmoinen saataville tulee!

 17. Jaana says:

  Oi kuinka ihana! Ja nuo hihat on ihan huiput, tykkää tykkää. Hupparitasku tosiaan neutralisoi “liikaa tyttömäisyyttä” (tosin mun mielestä sitä ei voi olla liikaa:)

 18. laura koo says:

  Vau. Tää on kyllä sellainen blogi jossa pompsahtelee jatkuvalla syötöllä uusia ja upeita neuleita niinku plussa-pisteitä, plop-plop ;)Ja ohjetta ruinais tääkin, kiitos.

 19. mirzu says:

  Aivan ihana! :) Mietin just ite jotain samantapasta, oon koettanut googlettaa ja ravelrystä bongailla mutta ei osu silmään :D Teitkö ylösalasin raglanina vai alhaalta ylöspäin? :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s