Satunnaistoisto

short-row beanie
Tämän pikkuraidallisen takana on Ravelryn ehtymätön ideavarasto, mikäs muukaan. Nähtyäni Zeebee piposta monia hauskoja versioita, alkoi sisäinen raidoittajani herätä ja huutaa hurraata. Kaikki mahdollisuudet neuloa randomina raitoja käytetään täällä varmasti hyväksi!

Behind this little striped hat is of course, Ravelry. I saw many beautiful versions of Zeebee and realized, this would be another chance to knit random stripes. Yay! Have I told you how much I love knitting stripes?
short-row beanie
Ohje: oma, inspiraation lähde schmeebotin Zeebee
Lanka: erinäiset määrät erinäisiä lankoja
Puikot: 3mm

Pattern: my own, inspiration source
Zeebee by schmeebot
Yarn: mostly leftover yarns
Needles: 3mm
Pengoin jämälankavarastoani ja löysin joitakin sinisen ja turkoosin sävyisiä lankoja, samaa tiheyttä ja sävykin mahdollisimman lähellä toisiaan. Jämälangat eivät enää yksin riittäneet pipoon, vaan otin mukaan myös kokonaisen apukerän.  Silmukat loin virkaten, neuloin sen jälkeen raitoja ja lyhennettyjä kerroksia niin pitkälle kuin tarpeen, purin virkatun kerroksen ja yhdistin neuleen alku-ja loppupään kolmen puikon päättelyllä. Alareunasta poimin silmukat ja neuloin siitä reunuksen ja pienet korvaläpät. Erittäin kätevä tapa neuloa pipoa, pystyy säätelemään ympärysmittaa ihan eri tavalla.

I first went through my leftover stash and found some small amounts of blue and turquoise yarns, all dk-weight and shades pretty close to each other. These only weren’t enough for a hat, so I took a whole new ball of yarn to help me out. First I used crochet cast-on, then knitted random stripes and short rows until the hat was the right size, removed the crochet chain and used three needle bind-off to join the stitches. After that, I picked up stitches along the bottom edge and knitted garter stitch for an inch or so and made little ear flaps. It’s a wonderful way to knit hats, it’s so easy to measure if it fits.

6 thoughts on “Satunnaistoisto

 1. villapeikko says:

  sari, kiitos tosi paljon! Mä oon ihan häkeltynyt :)lankavuori, kiitos :) ihmeen pitkään noita jämiä kyllä riittää vaikka joka kerta luulen että nyt käytän ne tietyt langat loppuun. No, oikeastihan tämä ei ollut kokonaan jämäprojekti kun oli tuo kokonainen kerä mukana.

 2. Sari says:

  Tässä blogissa on sitä jotain :) Löydän itseni täältä aina vaan uudestaan ja uudestaan,henkeä haukkoen ;) Ihania neuleita ja ihana hattu!Meilläkin neulotaan jostain syystä lapsille paljon :)

 3. villapeikko says:

  liina, niin taisin :) Onneksi ko. lehteä oli täkäläisellä ärrällä, muuten olisin joutunut vähän metsästämään. tiinaf, kiitos! :)

 4. Liina says:

  Taisit olla tänään Turun Sanomissa neuleblogi jutussa :) Olipa mukava aamupuuro-hetki, kun oli mielenkiintoista luettavaa. Hyvä, että tehdään juttuja, jotta lähipiiri ymmärtää, että en ole ainoa hörhö :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s