Twiggy Tunic

Twiggy Tunic
Ohje: Twiggy Tunic Twinkle’s Big City Knits-kirjasta
Lanka: Garnstudio Eskimo, 368g
Puikot: 10mm

Pattern: Twiggy Tunic from Twinkle’s Big City Knits
Yarn: Garnstudio Eskimo, 368g
Needles: 10mm

Tämä oli nopea kuin mikä. Viikossa valmista.
Kuten monet muut, käytin lankana Garnstudion Eskimoa joka täsmäsi ohjeeseen just eikä melkein. Kiva lanka, kevyt, pehmeä eikä kutita lainkaan.

This was a really quick project. It only took a week.
Like many others, I used Garnstudio Eskimo, which was just perfect for this. Nice yarn, light, soft and doesn’t itch.

Twiggy Tunic

Olen parin viime kirjahankinnan yhteydessä ihmetellyt kuinka erilaisia neuleet voivat mitoituksiltaan olla. Knitting Nature kirjan Bubble Pulloverissa on väljyysvaraa minun kokoiselleni 14 tuumaa, kun taas tässä se oli 10 tuumaa miinuksen puolella. Niukka ympärysmitta oli kuitenkin hyvin perusteltu, joten kokosuositusten lukemisen jälkeen päätin neuloa puseron pienimmän koon mukaan. Vähän kyllä hirvitti kun vartalokappaleen kohdalla neulottava putki näytti koon puolesta sopivan lähinnä pipoksi.

I’ve been wondering about sizing issues lately, because of two very different sweaters I’ve had in my queue (and now finished one of them). Bubble Pullover from Knitting Nature has an 14 inch ease, which is huge. Twiggy Tunic on the other hand, has 10 inches of negative ease. How very different. Before knitting, I took time to read the sizing part very carefully and ended up knitting the smallest size. I had my doubts, especially when my knitting looked like something that is supposed to fit your head, not body.

Twiggy Tunic

Ohjeesta poiketen lisäsin hihoihin reippaasti pituutta sekä neuloin ne pyörönä. Paksun langan ompeleminen ei houkutellut ja säästyi siinä aikaakin. Lopputuloksesta tykkään tosi paljon!

The modifications… I knitted the sleeves in the round and also added extra length to them. I really like how the sweater turned out!

22 thoughts on “Twiggy Tunic

 1. villapeikko says:

  Kiitos kaikille! Tuo oli kiva ja nopea neuloa, suosittelen. Ohjeessa oli muutama virhe, esim. raglankavennuksissa, mutta muuten ohjekin oli hyvä.

 2. MaryjoO says:

  beautiful color, beautiful pattern and only a week! How fabulous!thank you for also posting in English so more of us can enjoy your work.

 3. villapeikko says:

  huopatossu, Eskimon “virallinen” tiheys vyötteen mukaan on noin 10-11s/14-15krs = 10cm puikoilla 8-9mm, mutta minä sain tiheydeksi 10s kymmenelle sentille kympin puikoilla :)Noi paksuista langoista tehdyt jutut kai venyy jotenkin enemmän kun silmukat on niin isoja. Hurjan kapea toi vartalo-osa kyllä oli :Dtytti, kiitos :)

 4. huopatossu says:

  Mikäs sen eskimon tiheys on?Mie hullu aloin tekee ilman ohjetta OnTouch langasta jotain.. Mittasin äsken et takakappale ois jotain 45cm. Saa nähdä sopiiko itelle vai pitääkö lahjoittaa pois. Ihana paita tuo sun. Yhdyn laura koon kommenttiin suoritusnopeuden ihmeettelemisestä!!! =)

 5. villapeikko says:

  nasti, kiitos! Tuo värisävy tosiaan tuntuu omalta :)weirdrockstar, kiitos tosi paljon! :)joko, ajatella että kympin puikot oli tuon kirjan mittakaavassa niitä pienimpiä. Suurin osa malleista oli neulottu jollain 12-15mm puikoilla. Mulla joutuu kädet koville paksuilla puikoilla, mutta välillä on kivaa neuloa niilläkin :) ja kiitos!martsuli, kiitti!

 6. joko says:

  hienon näköinen paita! mitään en ole ikinä neulonut noin paksuilla puikoilla, pitäisikin kokeilla joskus. näyttääkin niin lämpimältä.

 7. villapeikko says:

  laurakoo, kiitos! Tuo on oikeasti hirmu nopea neuloa :)inkeri, kiitos! kati, kiitti! Lämmin on juu, muttei onneksi tarvi mitään kummempia t-paitoja alle kun ei kutita, muuten saattaisi tulla hiki :)jaana, tuo kuvio puhutteli minuakin :) Ja kiitos!

 8. laura koo says:

  Hyvännäköinen Twiggy – ja taas uskomattoalla suoritusnopeudella ;)Kun hyllystä löytyy kirja, ni kai tuokin on joskus tehtävä..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s