Levotonta

new projects

Viime viikko oli neulonnallisesti ja virkkauksellisesti pohjanoteeraus. Alpakkajakun valmistuttua minulla oli seuranani vain keskeneräinen polvisukka. En tiedä mistä se johtuu, mutta enää ei innosta yhtään neuloa pelkkää sukkaa, vaan täytyy olla jokin toinen työ kaverina. Ihme homma, kyllä mulle aikaisemmin pelkkä sukka riitti.

Aloitin kasapäin uusia töitä, pingviinisukkia, virkattua tunikaa, lapsen hupparia ym. Kaikki kaatuivat mahdottomuuteensa ja alkoi tuntua epätodelliselta. Enkö osakaan enää neuloa taikka virkata ja miksi ihmeessä en ymmärrä ohjeita?

Last week wasn’t good knitting week, and it wasn’t good for crochet either. I had just finished my alpaca cardigan and had only one unfinished project left – the lace stocking. And for some reason, I don’t like having only one project, I’d like to have many projects to work on.

So I started new ones. Lots of new ones – penguin socks, a crocheted tunic, child’s hoodie and so on. I had to rip out every single one of them and started to feel a bit odd. Don’t I know how to knit or crochet anymore and why in the earth I don’t understand the patterns?!

new ideas

Pingviinisukka-inspiraatio tuli näistä lehmäsukista. Ajattelin, että jos teen valkoisesta ja mustasta langasta Resoleable Socksit Favorite Socks-kirjasta ja lisäisin sille silmät ja nokan, saisin pingviinisukat. Pingviinifanini olisi ikionnellinen. Tämä projekti kaatui siihen, että ensin en ymmärtänyt ohjetta ja kun aloin ymmärtää, tajusin, ettei musta lanka riitä. Täytyy siis käydä ostoksilla ja aloittaa uudelleen.

I got the inspiration for the penguin socks from these hilarious cow socks. I thought, that if I knit black and white socks using Resoleable Socks pattern from Favorite Socks and if I embroider the penguin face, I’d have a pair of penguin socks for my daughter who loves penguins so much. Well, first I didn’t understand the pattern and when I finally began to understand it, I ran out of yarn. That means, I have to do some shopping now.

Baby Doll Dress in progress

Sitten aloitin Baby Doll Dressin uudesta Interweave Crochet-lehdestä (ohje on alunperin Crochet Me-kirjasta). Ensimmäisellä kerralla tein väärän kokoisen (lehdessä olevassa ohjeessa valmiin mekon ympärysmitta ja sitä käyttävän henkilön rinnanympärysmitta ovat vaihtaneet paikkaansa). Toisella kerralla havaitsin virkanneeni aloitusketjun jälkeen ensimmäisen kerroksen kiinteitä silmukoita väärällä tavalla – työn alareunaan ei pystynytkään virkkaamaan uusia silmukoita niiden takareunoista. Lapsena opittu tapa ei siis olekaan oikea tämän mekon kohdalla. Purkuun meni toistamiseen ja ajattelin, että enempää en kyllä ala. Tänään kuitenkin aloitin virkkaamisen uudelleen ja tällä kertaa olo on oikein toiveikas! Virkkaan etu- ja takakappaleen erikseen, koska en halua keskelle saumaa. Kaula-aukko tulee takakappaleessa olemaan myös pienempi kuin edessä. Ai niin, Wicked tuli myös aloitettua, meinasi ihan unohtua.

After that, I started Baby Doll Dress from new Interweave Crochet-magazine (the pattern is originally from a book called Crochet Me). First, I made the wrong size, then I made the first row of single crochet the wrong way, so I had to rip the whole thing out twice. No more, I thought and put the yarn away. Today I became inspired again and started to crochet it the third time. This time it looks very promising! I’m making some modifications, I’m making the front and back separately and the back neck is going to be different than the front. Oh, and I almost forgot. I started knitting Wicked too.

Wicked in progress

10 thoughts on “Levotonta

 1. villapeikko says:

  hepsi, kiitos! jatta, tällä kertaa näyttää lupaavalta, en tosin uskalla täysin varmaksi sanoa sitäkään :D Toivotaan parasta!kotihaukka, tällaista se välillä on, onneksi useimmiten ohimenevää :)

 2. Kotihaukka says:

  Joo ei se aina ota onnistuakseen.Mulla koko alkuvuosi yhtä sähläämistä neuleitten kanssa,jospa se tästä :) Nyt mielessä vaikka sun mitä,vielä kun aika rittäisi!Ihana muuten tuo alpakka-jakku!

 3. Jatta says:

  Uuh, mäkin haluan tuon tunikan ja ihan samoilla modauksilla aattelin edetä. Langat on. Kirja on. Mutku..Kunnioitettavaa sitkeyttä sulla!

 4. villapeikko says:

  martsuli, kiitos tsempityksestä! :) Vertaistuki on tosiaan tärkeä!meg, I had to crochet really fast just to see if it’s going to look right or not :D I do that sometimes.

 5. Martsuli says:

  Poistin viestini kun siinä oli virheitä. Tässä uusi viesti.Minullekin riitti aiemmin, että kudoin vain yhtä sukkaa. Nyt täytyy olla isompi työ ja muutama erilainen sukka puikoilla.Ihanaa lukea, että jollain toisellakin on joskus noin epätoivoista!! Joskus tuntuu tosiaan ettei osaa mitään eikä mikään onnistu!Sinullahan on hienoja aloituksia… jä nättejä neulomuksia täällä!!Tsemppiä!

 6. meg says:

  wow, it looks like you made a lot of progress on both sweaters, even if you did have to start them over again. The baby-doll style sweater is so cute, I can’t wait to see it finished!

 7. villapeikko says:

  heidi, juu, nyt alkaa jo näyttää varovaisen toivekkaalta. Välillä taas kun työ toisensa jälkeen meni purkuun ja jokainen alku epäonnistui tavalla tai toisella, alkoi tuntua hassulta. Siis ainahan joku työ menee mönkään silloin-tällöin, mutta että kaikki muutaman päivän sisällä :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s