Nuoren naikkosen iltapolvarit

Evening Stockings for a Young Lady
Ohje: Evening Stockings for a Young Lady, Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks
Lanka: Teetee Kamena, 76 g
Puikot: 2,5mm

Pattern: Evening Stockings for a Young Lady from Knitting Vintage Socks by Nancy Bush
Yarn: Teetee Kamena, 76 g
Needles: 2,5mm

Nämä olivat ehdolla ensimmäiseksi kunnon ikuisuusprojektiksi. Välillä löytyi intoa, enimmäkseen ei, lopulta lähes pakotin itseni neulomaan nämä loppuun. Yleensä en neulo mitään pakolla loppuun, mieluummin puran. Näin kai näissä jotain potentiaalia. Ja ihanat niistä tuli! Ohje oli juuri sellainen kuin hyvän sukkaohjeen pitää olla – mielenkiintoinen, yksityiskohtia myöten huolella mietitty, virheetön.

These were almost going to be my first real ufos. Sometimes I felt like knitting them but mostly not. Finally I just made myself to finish them which is not typical for me. Usually, when I lose interest in a knitting project, I just rip it out. I think I just saw a potential in them. And they turned out wonderful! The pattern was just as good as a good sock pattern should be – interesting, every detail carefully thought, not a single mistake.

Evening Stockings for a Young Lady

Kantapää ei ollut tylsä sekään. Raitoja! Jännää, miten pienikin yksityiskohta tylsässä työvaiheessa piristää. Ainoa muokkaus minkä sukkiin tein, oli kantalapun lyhentäminen. Tein 30 kerrosta 40 sijaan.

The heel wasn’t boring either. Stripes! I think it’s wonderful when otherwise most boring part of sock knitting (for me) is made differently, so it’s not so boring anymore. The only modification I did, was to shorten the heel flap. I did 30 rows instead of 40.

Evening Stockings for a Young Lady

Erityisesti minua miellyttivät pohjekavennukset, jotka oli oikein suunniteltu kauniiksi. Niiden kuvaaminen yksin vaatii tosin melkein akrobaattisia suorituksia minkä takia ostin kameran kaukolaukaisimen melkein samantien. Tuloksena joukko hyvin kummallisia poseerauskuvia, jotka eivät ole julkaisukelpoisia. Pitänee hengittää syvään ja perehtyä tuon palikan käyttöön tarkemmin.

I just loved the shaping at the back! These are designed to be beautiful! Taking pictures of them by myself was hard, I had to take really weird positions. Because of situations like these, I ordered a remote control for the camera. I’m not good using it yet, so I’m not posting the photos I took with the remote control, because they look weird.

12 thoughts on “Nuoren naikkosen iltapolvarit

 1. villapeikko says:

  Ath1na, olen itsekin miettinyt tuota Kamenan kestävyyttä, mutta koska en ole ajatellut niitä kovan kulutuksen sukiksi, niin päätin olla välittämättä asiasta. Luulen, ettei se yhtä hyvin kestä kun “oikeat” sukkalangat, mutta ehkä nyt jonkin aikaa kuitenkin :)

 2. Anonymous says:

  Kauniit sukat! Mietin vaan, että kuinka tuo Kamena kestää kulutusta. Siinähän ei oo keinokuitua vahvistamassa. Värikartassa on niin kauniita värejä, että tekisi mieli ottaa esille N. Bushin kirjat ja valita joku kaunis malli. Kestääkö tuo Kamena vai tyydynkö tylsiin stash-sukkalankoihin?Ath1na

 3. villapeikko says:

  kate, kiitos :)vilma, kiitti! Mua vaan itseäni alkaa ahistaa jos joku työ jää selvästi korin pohjalle unohduksiin. Mun kohdallani on silloin myös vaara, ettei into enää riitä sen loppuun neulomiseen. tess, kiitti! Väristä tykkään itsekin tosi paljon :)

 4. villapeikko says:

  liina, niin kannatti. Tajuan minäkin ehkä pikku hiljaa, että kärsivällisyys on hyvä juttu :D ja kiitos!jaana, näitä sukkia on ollut tosi kiva nähdä blogeissa eri väreissä. On se vaan niin hyvä ohje!weirdrockstar, oi kiitos! hepsi, södera on ihana malli, ollut mullakin mielessä jo pitkään. Tässä täytyy kohta ruveta ostamaan lisää hameita jotta polvisukat pääsisivät oikeuksiinsa :)tytti, kiitos!

 5. Liina says:

  Kauniit sukat, kannatti tehdä loppuun :) Itsekin himoitsen polvisukkia, niille ois nyt hyvät ilmatkin tai ainakin ihan kohta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s