Karviaismarjasetti/ Gooseberry set

Gooseberry Hat
Ohje: oma
Lanka: Novita Tennessee, 42g
Puikot: 3,5mm

Pattern: my own
Yarn: Novita Tennessee, 42g
Needles: 3,5mm

Karviaismarjan uusi tuleminen. Tein viime keväänä pojalle pipon ja tänä vuonna taas. Silmukkamäärät on samat, vain lanka on paksumpaa ja pipolla korkeutta enemmän.

Gooseberry’s second coming. Last spring I made the same hat for my little boy and this spring I made it again. I casted on the same amount of stitches, but used dk-weight yarn instead of sport-weight and added a bit of length.

Gooseberry Mittens Gooseberry Mittens
Ohje: oma
Lanka: Novita Tennessee, 29g
Puikot: 3,5mm

Pattern: my own
Yarn: Novita Tennessee, 29g
Needles: 3,5mm

Pipon seuraan liittyivät lapaset. Ulkonäöllisesti sukua pipolle ja samasta langasta. Sivussa kulkee nurjien silmukoiden muodostama raita, aina ylös asti, molemmalla puolella. Muuten ihan peruslapaset.

A pair of mittens to go with the hat. They are clearly related to it and are made of the same yarn. A purl stripe goes all the way up from cuff to the top, on both sides. Otherwise these are basic mittens.

Gooseberry Mittens Gooseberry Hat and Mittens

Näitä on kiva taitella kasaan ja pinota päällekkän. Juu, huvinsa kullakin :)

These are fun to fold and pile up. Yes, I’m easy to amuse :)

13 thoughts on “Karviaismarjasetti/ Gooseberry set

 1. Bohemian girl says:

  Nice hat, I will borrow your pattern that you posted. Usually I don’t follow patterns as well but with hats it’s little different, I have never knitted a single hat!

 2. Stella says:

  Ihana setti! Pitää noita huveja olla käsityöläiselläkin, ja mikäs sen mukavampaa kuin valmiiden töiden taittelu ja pinoaminen ;)

 3. tiuku says:

  Aiemminkin ihailin kaunista karviaismarja pipoasi, tämä uusikin on hurjan soma! Ja lapaset vielä. Värikin on juuri sopiva.

 4. villapeikko says:

  tiinaf, lapasia varten loin 32 silmukkaa. Peukalossa taisi olla 12 silmukkaa. Kuosissa pysymisestä en valitettavasti vielä tiedä kun lapasia ei vielä ehditty ulkona käyttää. Täällä on ollut just niin lämmintä, että kevätrukkaset on liikaa, mutta ilmankaan ei näin pieni pärjää :)

 5. tiinaf says:

  Ihana setti ja tosi kaunis, keväinen väri! Pitääpä itsekin kokeilla tuollaisia Tennessee-lapasia. Pysyvätkö nuo lapaset hyvin kuosissaan? Onko sulla vinkkiä silmukkamääristä?

 6. villapeikko says:

  ellu, kiitos! Tää Tennesseen vihreä sävy oli tismalleen samaa sävyä kuin pojan keväthaalari :)kanerva, juu, inspiksen löytäminen pipoihin ja lapasiin näin melkein kesäisenä päivänä on hiukka vaikeaa :D

 7. Kanerva says:

  Mukava setti. Minun pitäisi kanssa neuloa jokaiselle muksulle pipo ja lapaset – jotenkin ei vaan inspiroisi just nyt sitten yhtään.

 8. Ellu says:

  Onpa muuten suloinen ja pirteä setti. Ja kyllähän varmasti on kiva taitella ja pinota noita päällekkäin! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s