Voikukan väreissä

Arch-shaped socks in progress

Löysin viime viikolla Ravelry-jonostani sukkaohjeen, jonka olin laittanut sinne jo ajat sitten ja unohtanut. Jen Showalterin Arch-shaped Socks. Yritin joskus tehdä Meg Swansenin Arch Shaped Stockingseja, mutta kirjoneule ei oikein iskenyt ja jätin ne sikseen. Näitä taas on ihan mielettömän hauskaa neuloa, addiktoiva ohje kaikin puolin. Ohjeen sukka on melkein kokonaan sileää neuletta, itse jatkoin resoria koko sukkaan kuten olin nähnyt joidenkin Ravelryssa tekevän. Molemmat sukat ovat kärkikavennuksia vaille valmiita, tällä hetkellä onkin pohdinnassa, miten jatkaa resoria mahdollisimman fiksusti sukan kärkeen asti.

I went through my Ravelry-queue and I found a sock pattern I had totally forgot about. Jen Showalter’s Arch-shaped Socks. I tried to knit Meg Swansen’s Arch Shaped Stockings once, but I didn’t enjoy knitting them. These, on the other hand, are so much fun to knit! And addictive too! I continued the ribbing all the way down the sock as I’ve seen some ravelers do. Now I have to figure out how to make toe shaping and ribbing work well together.

Garnstudio Muskat

Niin, ja kävin ostoksilla. Lähilankakauppani, jonka valikoima on ollut varsin villapainotteinen, myy nykyään Garnstudion kesälankoja! Oi iloa ja riemua! Ostin kahta väriä Muskatia, vihreää ja keltaista. Käyttökohteita näille ihanille palleroille (kyllä, kaunis lankakerä on osa neulomisnautintoa) on mielessä moniakin.

And I bought yarn, Garnstudio Muskat in green and yellow. My LYS, that has always had very little cotton yarns, had Garnstudio Muskat, Paris and Cotton Viscose! Yay! I have many projects I could use them for. I love the look of this yarn, the shine and the color!

18 thoughts on “Voikukan väreissä

 1. Jadelia says:

  Söpöt Muskatit!Mäkin olin aivan hullaantunut kun löysin niitä Espoon Soukan Menita Outletista.Mä teen niistä pieniä virkkaustöitä, joten sain ostaa kunnon väriskaalan:)

 2. villapeikko says:

  tui, niin on! Niitä nättejä keriä tulee myös usein ostettua vailla mitään suunnitelmaa, ihan vain kerien takia :Dmarsvin, hih :D lähetin ravelry-postiakirsi, kiitos :) Sain ne juuri valmiiksi, yritän postata niistä heti kun saan kuvat otettua.

 3. Marsvin says:

  Kivat sukat ja ihanan väriset! Sellainen se Ravelryn jono on! *tirsk*Mikä on sun lähikauppa!? Tahtoo myös Muskatia! Ihanat värit!

 4. villapeikko says:

  Ai niin, tess, kiitos! Ilman sinua en olisi mokaani välttmättä huomannut. Kävin korjaamassa tekstissä Meg Swansenin EZ:n tilalle :)

 5. villapeikko says:

  tess, taitaa muuten mullakin olla vähän faktat niin ja näin, Meg Swansenin sukathan ne olivat siinä VK:n ohjeessa. Tai siis, alunperin ne kai oli EZ:n, mutta Meg oli sitten äitinsä neulomien sukkien perusteella kehittänyt sen ohjeen tai jotain. Mut joo, se lehden ohjehan korvattiin erratan mukaan kokonaan uudella, mutta mulla tökki senkin neulominen ihan hirveästi. Saat vilpittömän ihailuni kun jaksoit neuloa ne kahdesti! :)

 6. Tess says:

  Eiku Meg Swansenin suunnittelemista Arch-shaped stockingseista minä puhuin. Järki kulkee taas hitaasti…

 7. Tess says:

  Pirteän väriset sukat tulossa :) Jään odottelemaan lopputulemaa.Minä olen kaksi kertaa neulonut Arch-shaped stockingsit (Zimmermannin ohjeella) ja vaikka kirjoneuleesta pidänkin, niin ohjeen heikkouden takia tökki koko homma. Ohjeen korjattu versiokin oli mielestäni vielä virheellinen muutamassa paikassa…tai sitten minä en vain tajunnut. Muskatit on mulla vielä kokeilematta. On kyllä ollut mielessä, että voisi jonkin kesäneuleen tehdä ja kokeilla samalla kyseistä lankaa.

 8. villapeikko says:

  liina, tuossa jonossa olisi kiva jos voisi järjestellä ohjeet eri kansioihin. Olisi vähän helpompaa suunnitella. Mut ehkä sellainen on tulossa joskus, en tiedä.

 9. villapeikko says:

  anne, niitä ei tosiaan pystynyt vastustamaan! Värejäkin oli hurjasti, kaikkia ei voinut valitettavasti ostaa :)kaisa, se ohje on tosi kiva mutta todellakin addiktoiva, ei malttaisi keskeyttää neulomista millään :)

 10. Liina says:

  Ihana oranssi väri! Ravelryn jonoon tosiaan helposti unohtuu malleja, mutta onneksi ovat hyvässä tallessa.

 11. kaisa says:

  Ihanan näköiset sukat sulla tulossa! Mullakin on tuo ohje odottamassa, aikaa vain ei tunnu olevan tarpeeksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s