Jos vain oisin nopea kuin neulekone/ If I only could knit as fast as a knitting machine

Sweater in progress

Sain jokin aikaa sitten ajatuksen puserosta, jota olenkin neulonut kaikki vapaat hetkeni, innolla ja iloinen virne naamallani. Ei se virne sitä tarkoita, että kaikki olisi sujunut suunnitelmien mukaan tai helposti, mutta minulla on silti ollut hauskaa. Tapojeni (laiskuus) vastaisesti päätin tehdä tällä kertaa kunnon mallitilkun. Pyörönä, kuten pusero oli tarkoitus neuloa. Kun mallitilkku oli valmis, se näytti hihalta, käyttökelpoiselta ja hyvältä hihalta. Neuloin siis hihat suunnilleen samanlaisiksi ja jätin odottamaan. Seuraavaksi neuloin vartalo-osan, josta tuli kamala makkarankuori. Purin sen ja olin vähän aikaa masentunut. Sitten aloitin puseron uudestaan ylhäältä alaspäin ja tällä kertaa se näytti juuri siltä miltä piti. Ompelen hihat sitten kiinni myöhemmin. Tällä hetkellä on menossa sileäneulevaihe, joka vaatii hyviä elokuvia tai tv-ohjelmia kaverikseen.

I got an idea for a sweater some time ago and I’ve been knitting it since then, all my spare moments, with enthusiasm and happy grin on my face. The grin doesn’t mean, that knitting has been easy, but I’ve been still having fun. Usually, I make a tiny swatch (because I’m lazy), but this time I surprised myself with a proper swatch, knitted in the round as the sweater was going to be knitted. The finished swatch looked exactly like a sleeve and I loved it. So I made the sleeves to look pretty much the same as the swatch. Next, I knitted the body, but it came out awful and I ripped it out as soon as I had tried it on. And felt a little depressed of course, because it was almost finished. The next attempt was to make the body from top down and it worked! Now I’m knitting the long stockinette part and watching movies to make this less boring. The sleeves are going to be attached later.

Sandnesgarn Sisu

Olen myös lätrännyt elintarvikeväreillä ja yrittänyt saada aikaiseksi “semi-solidia” sukkalankaa. Vihreästä (jossa on mukana myös keltaista), tuli juuri sellainen kuin piti. Sinisestä tuli vähän vähemmän semi-solid, joukossa on liikaa värjäytymättömiä kohtia ja punainen (jossa on vähän keltaista) imaisi taas itseensä niin paljon väriä, että kyseessä on kyllä ihan solid, eikä mikään semi enää. Värit ovat silti kivoja, ja sukkia niistä on tarkoitus tehdä. Alunperin nämä kaikki olivat luonnonvalkoista Sisua.

I’ve been also playing with food coloring in attempt to make semi-solid sock yarn. Green (with a hint of yellow) came out just perfect. Blue is not exactly semi-solid, because it has too much white spots in it. Red (with a hint of yellow) on the other hand, came out solid, not semi-solid. I still love the colors and they are going to be socks some day. Originally they all were off-white Sandnesgarn Sisu.

Hand-dyed Sandnesgarn Sisu Hand-dyed Sandnesgarn Sisu Hand-dyed Sandnesgarn Sisu

20 thoughts on “Jos vain oisin nopea kuin neulekone/ If I only could knit as fast as a knitting machine

 1. Siena Knit says:

  I have some beautiful merino yarn in a colour I can`t stand – maybe food colouring is the solution. How is this done? Simply by soaking the yarn in food colouring? Do you mix the colour with water? Heat it?I`m very thankful for help.

 2. Anonymous says:

  it looks super cute!!! I can’t wait for the pattern or tutorial :DBtw how did you made semi-solid colours?

 3. Outi says:

  saako udella ohjeita tuohon värjäykseen? kuinka sen värin saa pysymään? kyselee yksi innostunut kiilto silmissään :)

 4. Iinu says:

  Kohta saadaan taas ihastella uutta neuletta, kivaa!Minä en koskaan ole tuota lankojen värjäilyä kokeillut, voisi olla ihan mielenkiintoista puuhaa. Valmiit lankavyyhdet näyttävät makeilta kuin karkit:o)

 5. villapeikko says:

  Kiitos! Pusero alkaa olla loppusuoralla, viimeistelyt tietysti vievät vielä aikaa :)Thank you! I definitely need more smaller projects after that, socks would be perfect :)

 6. Hansu says:

  Tuo vihreä lanka on NIIN ihanaa! :) Isot projektit joko hymyilyttävät tai puuduttavat. Välllä varmaan molempia.

 7. villapeikko says:

  Kiitos liina, tess ja lettu! Elintarvikeväreillä värjääminen on tosi hauskaa, tykkään niistä erityisesti sen takia, että tuntuvat turvallisemmilta kun tuo yksivuotias touhuaa lähistöllä. Joskus pitäisi ostaa Kool-Aidejakin.

 8. Gudrun Johnston says:

  Can’t wait to see your sweater….it is annoying to do that much ripping but it’s always worth it!Love your experiments with dyeing too….must try that myself someday!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s