Baby cables and big ones too

Baby cables and big ones too Baby cables and big ones too

Ohjetietoa: Ohjeen pusero on neulottu pyörönä, ylhäältä alas ja on täysin saumaton. Alla kerron alkuperäisen puseron syntytarinan, jonka pohjalta ohje lopulta syntyi
Saatavilla olevat koot: s,m,l,xl,xxl
Valmiin neuleen rinnanympärys: 83, 94, 105, 116, 126 cm

Pattern information: This sweater is knitted in the round, from top down and is entirely seamless. Below is the story of my sweater, that gave me the inspiration to write up a pattern.
Sizes available: s, m, l, xl, xxl
Finished sizes 32¾, 37, 41½, 45¾, 49½ inches (83, 94, 105, 116, 126 cm) chest circumference

Tässä tämä uutukaiseni nyt on valmiina. Palapelineuleeni. Koska ideat ja toteutus eivät olleet synkronissa keskenään, tuli hihat neulottua alhaalta ylöspäin ja vartalo ylhäältä alaspäin. Käy se näinkin. Silmukoimalla sain hihat yhdistettyä vartaloon huomaamattomasti, vaikka mitään herkkua se homma ei kyllä ollut.

Here it is, my puzzle sweater. Because ideas and implementation weren’t always synchronized, I knitted the sleeves from bottom up and body from top down. It was ok, although using kitchener stitch to attach the sleeves to the body, was pretty hard. I just wanted it to be completely invisible.

Baby cables and big ones too

Langan ostin Cucumberpatchin alesta vailla mitään suunnitelmia. Nyt kun olen päässyt neulomaan sitä, sekä käsittelemään neuletta aika kovin keinoin, voin sanoa, että hyvä lanka on. Kestävä ennen kaikkea, pese ja kuivaa miten haluat. Pistin puseron valmistuttuaan kolmenkympin villapesuun, koska olen todennut kastelun höyrytystä paremmaksi. Pesty neule oli kokoni kertaa kolme ja hihat ylipitkiäkin kymmenisen senttiä pidemmät. Pieniä epätoivoisia voihkaisuja ja paita uudelleen pesuun, tällä kertaa neljänkympin villapesuun kovempien kierrosten kanssa. Tulos sama. Päätin sitten olla (tyhmän)rohkea ja laitoin neuleen kuivausrumpuun. Seisoin itse vieressä ja aika-ajoin avasin luukun ja tarkistin missä mennään. Lopulta paita oli taas oikean kokoinen, eikä neulepinta kärsinyt juuri lainkaan. Käsittämätöntä. Mutta toki erittäin toivottavaa.

I had purchased the yarn earlier this year without any plans for it. Now, that I’ve knitted with it and had to handle it not so gently, I can say one thing, it’s really durable. I usually wetblock my sweaters, because I’ve had better results on wetblocking than on steamblocking. So I washed the sweater on wool cycle at 30 C, and it came out huge. Then I washed it again, at 40 C, but the result was the same. I thought I had nothing to lose, and put it into a dryer. I took the sweater out every few minutes and checked how it looked. Finally it had shrunk back to the original measurements and there weren’t any changes on the surface. Amazing.

Baby cables and big ones too

Muita epätyypillisä piirteitä tämän neuleen kohdalla: yleensä pitkästyn ylösalasneuleen kaarrokeosan puolivälissä ja joudun neulomaan sen valmiiksi väkipakolla. Jatkuvasti pitenevät kerrokset eivät ole minua varten. Tämän kohdalla pitkästymistä ei tapahtunut, mikä on uutta. Palmikot olivat jatkuvasti kukin eri vaiheessa, eikä niihin ehtinyt kyllästyä kun piti skarpata.

Other atypical features in this knit: I usually get really bored knitting top-down sweaters, because rounds that get longer and longer, just aren’t for me. In this case, I didn’t get bored at all, because of different cables I guess. Had to pay attention to them all the time.

Baby cables and big ones too
Ohje: Baby Cables and Big Ones Too
Lanka: Jaeger Extra Fine Merino dk, 417 g
Puikot: 4mm pyöröt

Pattern: Baby Cables and Big Ones Too
Yarn: Jaeger Extra Fine Merino dk, 417 g
Needles: 4mm / US size 6 circular needles

Baby cables and big ones too Baby cables and big ones too

122 thoughts on “Baby cables and big ones too

 1. Pibu & Tinde says:

  Hei tässä 102 kommentti :)Ihanan graaffinen neule ja olit kyllä rohkea pesuissa sen kanssa…mutta hyvä niin kun tulos on täydellinen!Annoin sinulle tunnustusen blogissamme! Mukavaa kesää, toivoo Tinde

 2. Sara says:

  Olen aivan pohjattoman kateellinen… Epätodellisen kaunis neule. Ehdottomasti pitäisi saada ohje kyllä :) Vogue kuulostaa aivan oikealta osoitteelta, niin ajattoman kauniin näköinen neule on.

 3. Lee Ann says:

  This sweater is so beautiful…the cables look like sound waves! I love them! Are you writing up the pattern for this? you mentioned you were pattern-writing…I hope it’s for this one because I’d really love to make this. Brava! It’s gorgeous!

 4. Robin says:

  I just bought the pattern after doing a Ravelry search and seeing it for the first time!! What a beautiful sweater. I’m going to make it in some Dk weight grass-green cashmere I just got from yubina.com.

 5. Tanterne, Charlotte says:

  I just stumbeled over your blog and saw your design last friday. The same evening I found some help, so I could buy the pattern on Ravelry. I am looking forward to wearing this beautiful sweater. I have chosen some pale plum yarn, and is about to start knitting.

 6. Bea says:

  this will definetely be one of my next projects. I’v queued it on Ravelry and will purchase it as soon as I find time to knit it.A wonderful, wonderful, wonderful design. I love it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s