Baby cables and big ones too

Baby cables and big ones too Baby cables and big ones too

Ohjetietoa: Ohjeen pusero on neulottu pyörönä, ylhäältä alas ja on täysin saumaton. Alla kerron alkuperäisen puseron syntytarinan, jonka pohjalta ohje lopulta syntyi
Saatavilla olevat koot: s,m,l,xl,xxl
Valmiin neuleen rinnanympärys: 83, 94, 105, 116, 126 cm

Pattern information: This sweater is knitted in the round, from top down and is entirely seamless. Below is the story of my sweater, that gave me the inspiration to write up a pattern.
Sizes available: s, m, l, xl, xxl
Finished sizes 32¾, 37, 41½, 45¾, 49½ inches (83, 94, 105, 116, 126 cm) chest circumference

Tässä tämä uutukaiseni nyt on valmiina. Palapelineuleeni. Koska ideat ja toteutus eivät olleet synkronissa keskenään, tuli hihat neulottua alhaalta ylöspäin ja vartalo ylhäältä alaspäin. Käy se näinkin. Silmukoimalla sain hihat yhdistettyä vartaloon huomaamattomasti, vaikka mitään herkkua se homma ei kyllä ollut.

Here it is, my puzzle sweater. Because ideas and implementation weren’t always synchronized, I knitted the sleeves from bottom up and body from top down. It was ok, although using kitchener stitch to attach the sleeves to the body, was pretty hard. I just wanted it to be completely invisible.

Baby cables and big ones too

Langan ostin Cucumberpatchin alesta vailla mitään suunnitelmia. Nyt kun olen päässyt neulomaan sitä, sekä käsittelemään neuletta aika kovin keinoin, voin sanoa, että hyvä lanka on. Kestävä ennen kaikkea, pese ja kuivaa miten haluat. Pistin puseron valmistuttuaan kolmenkympin villapesuun, koska olen todennut kastelun höyrytystä paremmaksi. Pesty neule oli kokoni kertaa kolme ja hihat ylipitkiäkin kymmenisen senttiä pidemmät. Pieniä epätoivoisia voihkaisuja ja paita uudelleen pesuun, tällä kertaa neljänkympin villapesuun kovempien kierrosten kanssa. Tulos sama. Päätin sitten olla (tyhmän)rohkea ja laitoin neuleen kuivausrumpuun. Seisoin itse vieressä ja aika-ajoin avasin luukun ja tarkistin missä mennään. Lopulta paita oli taas oikean kokoinen, eikä neulepinta kärsinyt juuri lainkaan. Käsittämätöntä. Mutta toki erittäin toivottavaa.

I had purchased the yarn earlier this year without any plans for it. Now, that I’ve knitted with it and had to handle it not so gently, I can say one thing, it’s really durable. I usually wetblock my sweaters, because I’ve had better results on wetblocking than on steamblocking. So I washed the sweater on wool cycle at 30 C, and it came out huge. Then I washed it again, at 40 C, but the result was the same. I thought I had nothing to lose, and put it into a dryer. I took the sweater out every few minutes and checked how it looked. Finally it had shrunk back to the original measurements and there weren’t any changes on the surface. Amazing.

Baby cables and big ones too

Muita epätyypillisä piirteitä tämän neuleen kohdalla: yleensä pitkästyn ylösalasneuleen kaarrokeosan puolivälissä ja joudun neulomaan sen valmiiksi väkipakolla. Jatkuvasti pitenevät kerrokset eivät ole minua varten. Tämän kohdalla pitkästymistä ei tapahtunut, mikä on uutta. Palmikot olivat jatkuvasti kukin eri vaiheessa, eikä niihin ehtinyt kyllästyä kun piti skarpata.

Other atypical features in this knit: I usually get really bored knitting top-down sweaters, because rounds that get longer and longer, just aren’t for me. In this case, I didn’t get bored at all, because of different cables I guess. Had to pay attention to them all the time.

Baby cables and big ones too
Ohje: Baby Cables and Big Ones Too
Lanka: Jaeger Extra Fine Merino dk, 417 g
Puikot: 4mm pyöröt

Pattern: Baby Cables and Big Ones Too
Yarn: Jaeger Extra Fine Merino dk, 417 g
Needles: 4mm / US size 6 circular needles

Baby cables and big ones too Baby cables and big ones too

122 thoughts on “Baby cables and big ones too

 1. Bea says:

  this will definetely be one of my next projects. I’v queued it on Ravelry and will purchase it as soon as I find time to knit it.A wonderful, wonderful, wonderful design. I love it!

 2. Tanterne, Charlotte says:

  I just stumbeled over your blog and saw your design last friday. The same evening I found some help, so I could buy the pattern on Ravelry. I am looking forward to wearing this beautiful sweater. I have chosen some pale plum yarn, and is about to start knitting.

 3. Robin says:

  I just bought the pattern after doing a Ravelry search and seeing it for the first time!! What a beautiful sweater. I’m going to make it in some Dk weight grass-green cashmere I just got from yubina.com.

 4. Lee Ann says:

  This sweater is so beautiful…the cables look like sound waves! I love them! Are you writing up the pattern for this? you mentioned you were pattern-writing…I hope it’s for this one because I’d really love to make this. Brava! It’s gorgeous!

 5. Sara says:

  Olen aivan pohjattoman kateellinen… Epätodellisen kaunis neule. Ehdottomasti pitäisi saada ohje kyllä :) Vogue kuulostaa aivan oikealta osoitteelta, niin ajattoman kauniin näköinen neule on.

 6. Pibu & Tinde says:

  Hei tässä 102 kommentti :)Ihanan graaffinen neule ja olit kyllä rohkea pesuissa sen kanssa…mutta hyvä niin kun tulos on täydellinen!Annoin sinulle tunnustusen blogissamme! Mukavaa kesää, toivoo Tinde

 7. Iinu says:

  Oho! Joku muukin on näköjään tykännyt uudesta neuleestasi (jota en kyllä yhtään ihmettele;o)Hei, kun kerkeät, niin kurkkaapa blogiini, löydät sieltä jotain sinulle kuuluvaa…

 8. Anonymous says:

  Lankani ovat tulleet. IHANAA LANKAA!! Mutta ei kiirettä ohjeella, tyttären villatakista puuttuu vielä hihat =) Ulpu

 9. Johku says:

  Olet kyllä uskomaton. Mahtava neule taas `tuosta nuin vaan`. Mielestäni eripituiset palmikot kaula-aukosta ovat tosi kivat.

 10. -maria- says:

  Yksinkertainen ja mielenkiintoinen yhtä aikaa, ja lankakin näyttää hyvältä! Onnittelut onnistuneesta työstä!

 11. JossuP says:

  Yhdyn täysin kaikkiin edellä oleviin kommentteihin, siis todella huippu =D! Tyylikäs, klassisen kaunis! Ohjetta…

 12. villapeikko says:

  Kiitos, kiitos! :)Thank you!Martta, ole sit varovainen, kannattaa päivystää rummun lähellä ja avata silloin-tällöin luukku. Toivotaan parasta!

 13. Maaru says:

  En saa suustani (=sormistani) kuin yhtä sanaa: upea! upea! upea! Ohjetta kannattaa ehdottomasti tarjota ties minne, se kelpaa taatusti minne vain! löysinpäs toisenkin sanan: ehdottoman elegantti.

 14. Anonymous says:

  Aivan mielettömän upea paita! Ja erityisen suuri kiitos, kun kerroit tekstissäsi paidan hankalahkosta taipaleesta oikean kokoiseksi. Minulla on oman Jaegerin merinopaitani kanssa sama ongelma, mutta en ole uskaltanut tehdä sille mitään. Olin jo aivan varma, että puran koko tekeleen. Kiitos sinun, työnnänkin sen kuivausrumpuun ja sormet ristissä toivon, että kaivan sieltä lopultakin oikean kokoisen paidan!T: Martta

 15. Limeadine says:

  Tolkuttoman upea, ihana idea noiden palmikoiden kanssa, jotenkin aivan huippumuotihenkinen… Olen aivan tyrmistyneen ihastunut!

 16. villapeikko says:

  Kiitos hirmuisesti! Ohjetta kirjoitan parhaillaan, toivotaan parasta. Aikaa se kyllä vielä vie kun haluan tehdä kunnolla.Thank you so much! :)

 17. Pörrö says:

  Todella kaunis neule. Olet hyvin osannut käyttää palmikoita uudella tavalla ja saanut tästä kepeän ja naisellisen paidan. Ihan parhautta!!!

 18. Preita says:

  This sweater is just really elegant & lovely. What a beautiful combination of stitch pattern & color. I can't wait for the pattern!

 19. sanna says:

  Minäkin ostin langat, ei kiirettä ohjeella mutta toivottavasti valmistuu pian :) Voin myös maksaa ohjeesta. Terv. Blogiton ihailija.

 20. USI says:

  Kääk! Hän on upea! Olet kyllä hurjan taitava! Onnekseni suunnittelet ja teet minunnäköisiä tekeleitä ;)

 21. Anonymous says:

  Kiitos! Langat ostettu. Nyt vain odotellaan ohjetta, mutta älä stressaa siitä =)Miten iloiseksi voi tulla kivasta ohjeesta ja ihanasta langasta!!!

 22. Anonymous says:

  Mikä on langan väri? Jos sitä vaikka onnistuisi löytämään jostain. KIITOS!

 23. Heidi says:

  Ooh! Ihana upea neule!!! …”nyt iski taas se kateellisuus, isä” -Ingalsin Laura (pieni talo preerialla)

 24. Tess says:

  Wau, aivan mielettömän kaunis pusero ja värikin on ihana :) Kade olen kyllä, kun osaat tuollaisia tehdä :)

 25. villapeikko says:

  Tässä sitä vaan lukee kommentteja ja on niin otettu, ettei osaa pukea sitä oikein sanoiksikaan. Kiitos kauniista kommenteistanne! Olen lukenut jokaisen huolella, vaikken kaikille erikseen vastaakaan, tulisi liian pitkä vastaus :) Kirjoitan ohjetta pikku hiljaa, katsotaan mitä siitä tulee.Thank you all so much for your kind words on my sweater! I will write up the pattern :)

 26. milliini says:

  Hei, minunkin näiden muiden kuudenkymmenenkolmen tyypin lisäksi on pakko kehua: ihan mielettömän hieno, värikin ja toteutus ja kaikki.

 27. Anonymous says:

  Aivan ihana neule!!! Ohje olisi oikein kiva juttu. Jaegerin deekoota ei enää saa, mutta sen voi korvata Sublimen meri DK:lla. Ohjetta odotellessa katselen sopivaa väriä. Tuo harmaa sopii loistavasti malliin, mutta se ei minulle sovi =( Ohjetta odotellessa katselen Sublimen värejä =)Ulpu

 28. san says:

  61. ylistys tulee tässä: Jumalainen neule. Mä menin aivan hiljaiseksi. Mä TARVIIN ton ohjeen. Tarviin.

 29. Eila says:

  Voi että on hieno neule! Tuollaisen suunnittelu ei ihan jokapojalta onnistukaan! Ohje olis kyllä hieno saada, vaikka maksullisena!

 30. Miia-Rebekka says:

  Upea!Sulla on kyllä todellakin neulesuunnittelun lahja!Tuo harmaa väri sopii muuten tosi hyvin tuollaiseen yksinkertaisen kauniiseen ja hiukan erikoiseenkin neuleeseen.

 31. nelikko says:

  Siis Ei.Oo.Todellista. Tuo on ehkä kaunein ja mielenkiintoisin neule, jonka olen koskaan nähnyt. Siis ihan totta. Olen aivan häkeltynyt. Miten joku osaa edes visioida jotain tällaista? Ja tottakai toivon ohjetta haaaaaartaasti! Maksullinen tai ilmainen, ei väliä.Sä oot guru.-tiikeriankka

 32. verano says:

  Tyylikkään yksinkertainen, mutta silti sopivasti monimutkaisuudellaan mielenkiintoinen. Upea neule!Ohje täälläkin voisi kiinnostaa.. :)

 33. zebraknits says:

  Hello Baby and Big Cables! Totally awesome! The cable layout is soo unique! You picked a perfect colour too. Congratulations for a job well done!

 34. Muhv says:

  The most gorgeous sweater I’ve seen for a long time! absolutely perfect! are You planning to release the pattern some day?

 35. Puputsi says:

  Mäkin yhdyn ylistäjien joukkoon: aivan mahtavan upea, hieno ja loistava paita! Voi kirjoitathan tästä ohjeen Ullaan, pliis?

 36. Jaana says:

  Taitavaa työtä ja hauskat, hieman epätavalliset palmikot. Munkin mielestä jotenkin Voguehenkinen! Upeaa siis!

 37. Anonymous says:

  Todella upea! Onneksi oli onni myötä pesun kanssa.Minä olen valmis ohjeesta maksamaankin, jos vaikka laitat ravelryn kautta myyntiin? -merja-

 38. Totoro says:

  I’m in love – siis tuo on ihan täydellinen, raikkaan erilainen mutta silti tyylikkään hillitty. Onneksi kuivausrumpu pelasti paidan.

 39. Hemuli says:

  Tämä on kyllä upea! Aina-oikein neulekin näyttää tässä kivalta vaikka se ei usein silmääni miellytäkkään. Suosittelisin minäkin ohjeen kirjoittamista!

 40. villapeikko says:

  iinu, kiitos kovasti :)liina, mä oon niin otettu kehuista, oih :) kiitos! Vai että Vogueen :Dtikru, kiitos! :) Yläosa on ainaoikeaa, tai siis kerros nurjaa, kerros oikeaa, mutta sama asiahan tuo. Sama juttu hihoissa.

 41. villapeikko says:

  marja, ohjeen kirjoittamista olen pohtinut kun tykkään siitä puuhasta jostain syystä paljonkin. Täytyy katsoa miten ja milloin onnistuu. Ja kiitos!

 42. villapeikko says:

  laura, kiitos paljon! :)markka, oi kiitos :) tässä hymy vaan levenee.martsuli, kiitos! Onnea oli juu ja jännitti kovasti. Harvemmin olen sillä tavalla kuivausrummun vieressä seisoskellut :)

 43. Martsuli says:

  Oi kuinka kaunis neulepusero! Ja, että itse olet sen vielä suunnitellut! Tosi nätti on!Sinulla kävi hyvä tuuri kun onnistuit puseron kutistamaan juuri sopivan kokoiseksi…

 44. Markka says:

  Sehän on ihan holtittoman hieno!Ei oo vastaavaa ennen tullutkaan vastaan. Erikoinen, hyvännäköinen ja kuitenkin simppeli.Pidän kovasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s