Elokuuta!

Kiitos vielä kerran kaikille kehuista vauvapalmikkoihin ja vähän isompiinkin liittyen!

Thank you again for your lovely comments regarding my baby cables and some big ones too! 

My desk

En olekaan neulonut juuri mitään sen jälkeen. Se ei ole kesäloma joka on ajanut neulomisen ohi, vaan ohjeen kirjoittaminen. Voi että se osaa olla samalla sekä ihanaa, että raivostuttavan vaikeaa puuhaa. Olen oppinut kaikenlaista:

– kuten että aikaa pitää organisoida. Sen huomasin, kun mietin ohjetta jo lähes jatkuvasti ja naputtelin jokaisen liikenevän hetken mittoja ja silmukkamääriä laskentataulukkoon. Kun havahduin siihen, etten melkein muuta enää ajattelekaan, tuli stoppi. Nyt teen ohjetta aamulla ennen kuin herra yksvee herää ja hänen päivänokostensa aikana. Illalla en enää pysty, ajatus ei kulje.
– että laskentakaavojen tekeminen on kivaa.
– että Excelissä saa piirrettyä ihan kelvollisia palmikoita
– että haluaisin suunnitella ja naputella ohjeita paljon enemmän kuin ehdin. Ideoita olisi, aikaa ei. Huonoa organisointiako taas? Pitää ruveta tehokkaammaksi kai.

After finishing this sweater, I haven’t knit much. It’s not the summer holiday, that has kept me busy, but writing the pattern. Oh my, writing a pattern can be so wonderful and so hard at the same time! I’ve discovered a lot of new things already:

-that organizing time for pattern writing is a good thing to do. I realized that, when I found myself thinking constantly about the pattern and spending all my spare moments typing numbers and measurements to a spreadsheet. It filled my thoughts. Now I work on the pattern a couple of morning hours before mister 1yo wakes up and a couple of hours in the afternoon when he is napping. Much better this way.
– that making formulas is fun
– that it’s possible to draw nice looking cable patterns in Excel
– that I’d like to design and write patterns a lot more than I do at the moment. I have so many ideas. I have to organize my pattern writing time even better, I think, to be more productive.

Joten, burnoutin ehkäisykeino, jotain kivaa kaupasta,
So, to prevent burnout, something really nice from LYS,

Garnstudio Alpaca
Liikennevalo-alpakkaa
Traffic light alpaca

Poistuin ison kassillisen kanssa, mukana muun muassa nämä yllä- ja allaolevat:

I came back with a bag filled with this woolly goodness, shown above and below:

Sublime baby cashmere merino silk dk Garnstudio Eskimo

14 thoughts on “Elokuuta!

 1. villapeikko says:

  Emily, thank you! It’s not always easy, but pattern writing is possible as long as I remember to do it on his sleeping time :)limeadine, kiitos sulle kivasta kommentista! Ohje alkaa olla kutakuinkin valmis, tänään tosin korjasin erään (erittäin hölmön) virheen, toivottavasti enempää ei tule vastaan. Huomenna tarkistan loputkin, sitten selviää :)

 2. Ravenhill says:

  Wonderful that you have worked out a way to make more patterns! I am very impressed that you manage to have time for this with a one year old! I can’t wait to see more of your lovely creations!~Emily

 3. Sarastusta says:

  Kävin kurkkaamassa blogiisi ja huomasin, että sinun sivuiltasihan mä sen karviaismarjamyssyn ohjeen löysin :)Tein ohjeen mukaan myssyn, mutta lankana oli vaaleanpunainen wool. Kuva tulossa jossain vaiheessa blogiini.

 4. villapeikko says:

  anonyymi, hyvä että hidastelussani on jotain hyvääkin :) Ei kyl mä teen koko ajan töitä, olen vaan aloittanut saman homman monta kertaa uudestaan kun oon halunnut tehdä yhden tai toisen asian paremmin tjv. Mieskin jo sanoo, että kyllä sun täytyy lopulta päättää että näin on hyvä ja sellaiseksi se jää. On se aika valmis jo, ystävällinen kanssaneuloja on lupautunut testineulomaankin sen :)rani, I hope I’ll be able to cast on for something soon :)

 5. Anonymous says:

  Oih, miten hyvää ohjetta voidaan odotella. Langat on hankittu ja minunkin listallani pusero on ensimmäisten tehtävien joukossa. Ja toisaalta hyvä, että ohjetta ei vielä ole saatavilla, koska ehdin tehdä vanhat keskeneräiset pois alta. Ja voin kyllä ilomielin maksaakin ohjeesta.

 6. zebraknits says:

  I like how you’re managing your time writing bits whenever you have free time. I think my problem is actually getting started (I think it’s the hard part) but once you start, it get’s easier. I have not passed that point yet but I’ll sure remmember your stratergy when the time comes! Cheers and enjoy upir weekend.

 7. Run'nknit says:

  Thank you very much for doing this! I’m looking forward to your pattern. Will be on top of my ‘wanna-do-list’ for the fall! :)

 8. villapeikko says:

  On, se on tosi ihanaa! Pitäisi vain muistaa olla ottamatta stressiä jostain, jonka on tarkoitus olla henkireikä arjessa. Kun sitä rupeaa miettimään näitä “pitäisi”-ajatuksia, pitäisi tehdä enemmän ja nopeammin jne. Mutta toisaalta täydellinen uppoutuminen johonkin josta nauttii, on just parasta! :)

 9. Iinu says:

  Jos on jotain oikein itselle mielenkiintoista tekemistä, niin kyllä sen ajan vaan jostakin ottaa- niin kuin nyt sinäkin olet tehnyt, aamuisin ja pikkuisen päivänokosten aikaan. Mutta eikö ole ihanaa, kun on joku ihan oma asia, josta nauttii ja jonka pariin voi palata, aina kun sopivaa aikaa sattuu löytymään?Toivottelen sinulle jatkossakin mukavia “suunnitteluhetkiä”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s