Habitat

Habitat
Ohje: Habitat, Jared Flood
Lanka: Rowan Rowanspun 4-ply kolminkertaisena, #squirrel, 65g
Puikot: 4,5 ja 5mm

Pattern: Habitat by Jared Flood
Yarn: Rowan Rowanspun 4-ply, three strands held together, #squirrel, 65g
Needles: 4,5 and 5mm

On mahtavaa neuloa ohjeesta, jossa kaikki palaset ovat kohdallaan ja kaikki on selvästi loppuun asti mietitty. Voi vain neuloa menemään ja seurata miten palmikot muodostavat omia kuvioitaan.

It’s a great pleasure to knit from instructions, that are so well thought out. You can just knit away and watch how the cables form a beautiful pattern.

Habitat

Yritin alunperin neuloa tämän pipon Colinette Ionasta, mutta lanka oli tumma ja kirjava, eivätkä palmikot näkyneet kunnolla. Tweedlankaa löytyi kotoa vain 4-ply vahvuisena, mutta kolminkertaisena käytettynä tiheys mätsäsi just eikä melkein ja pinnasta tuli hauskan eläväinen.

My first attempt was to knit this hat using Colinette Iona, but the yarn was so dark and variegated, that the cables didn’t show properly. I had some tweed yarn in my stash, but it was 4-ply, so I used 3 strands together. I got the gauge and I like how it looks knit up.

Habitat

Istuvuus on tässä pipossa huippua! Täydellistä!

Besides beautiful cables, this hat also fits perfectly!

16 thoughts on “Habitat

 1. villapeikko says:

  hanna, kiitos :)makepeace75, kiitos!nicole, thank you! I love this hat :)sweetp, thank you so much!pikku-kettu, se lanka on siitä mukava, että vaikka käyttäisi kolminkertaisena, niin neuleesta tulee silti pehmeä ja joustava, ei mene tönköksi :)

 2. makepeace75 says:

  Wau, kaunis! Katselin tuota jo Brooklyntweedin blogissa sekä Tikrulla “sillä silmällä”. Vahinko, ettei minulla oli moisiin ostoksiin sopivaa korttia. Tuon ohjeen kyllä ostaisin. :o) Palmikot houkuttelevat aina.

 3. villapeikko says:

  laura koo, kiitti, toi ohje on kyl tosi hyvä. Ihan ihme että mulla oli kotona siihen sopivaa lankaa, yleensä vaikka mitä haluaisi tehdä, lankaa ei löydy (vaikka sitä ois noin 7 kiloa)tess, kiitos! Tweedlangat on ihania, tulee vain käytettyä liian harvoin.tytti, kiitti!chirstina, mulla on sitä lankaa vielä lisää, mietin josko tekisi koko setin, jonkin kaulanlämmikkeen ja lapaset. Ja kiitos :)tiuku, kiitti! Toi oli ihan tuuria tai sitten kokemuksen tuomaa varmuutta jos haluaa sanoa hienosti, siis se tiheysjuttu :D Noi palmikot on tosi hienosti suunniteltu, viimeisiä kavennuksia myöten. Suosittelen! iinu, mulla on kans aina sama ongelma, pipot kohoavat tötteröksi ja sitten sivusilmällä tulee jostain peilistä huomattua miltä näyttää. Silloin vaan kiireellä vetämään pipo alas jotta näyttäisi taas normaalilta :D Kiitos!

 4. Iinu says:

  Tuosta tuli hieno!Omaan päähän on tosi vaikea löytää sopivaa ja mieluista pipoa. Minusta tuntuu, että niitä saa koko ajan nykiä alaspäin, ettei ne alkaisi näyttää hassuilta. Olenkohan tehnyt aina liian pienen koon, vai mikä lienee vikana…

 5. tiuku says:

  Ihana pipo! ja vielä harmaa!Kauniisti menee tuo palmikko kuviointi.On aika erikoinen kyllä, lisää mielenkiintoisuutta. Aika velho olet kun sait langantiheydet noin osumaan yksiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s