Trio

Kuvausvaloa tuntuu olevan enää pari tuntia päivässä ja sitäkin pätkittäin. Kaikki valmiit neuleet kerralla kuvaukseen siis ja postaukseen myös, mitäpä tässä odottelemaan.

It’s the time of the year (again), when there’s only a little natural light available and all photos have to be taken quickly when it’s possible. I’m going to post about all three FOs at once too.

a wiiiiide cable
Ohje: oma
Lanka: Novita Luxus Wind, vähän päälle kerä
Puikot: 4mm

Pattern: my own
Yarn: Novita Luxus Wind, a little over one skein

Needles: 4mm

a wiiiiide cable

Pipo valmistui ekana. Siihen on lykätty kaksi juttua, joita halusin kokeilla, tuo leveä palmikko ja pipon muoto. Palmikko on jo pidempiaikainen ihastukseni ja käytän sitä vielä varmasti jossain, kunhan keksin missä. Pipo on älyttömän mukava, pehmeä eikä kutita. Palmikko on vain edessä, ilman sen kummempaa syytä.

I finished this hat first. I wanted to try out two things I loved, this cable and the shape. I think they work very well together. The hat is really comfortable, soft and doesn’t itch. The cable is only in front, without any particular reason.

Noro Striped Knee-highs

Ohje: tavallinen kärjestä aloitettu sukka
Lanka: Noro Kureyon Sock, #184, tasan kerä
Puikot: 2,5mm

Pattern: regular toe-up sock
Yarn: Noro Kureyon Sock #184, one skein

Needles: 2,5mm

Noro Striped Knee-highs, don't we look the same?
samikset / don’t we look the same ;)

Raitapolvarit Noron sukkalangasta. Kovan onnen lanka, joka ensin katosi postissa, saapui kuitenkin yli kuukauden päästä perille ja jonka lähetin takaisin kauppaan, koska korvaava paketti oli jo ehtinyt saapua. Päätin tehdä sukat saman kaavan mukaan kuin monet muut ennen minua, ottamalla lankaa sekä kerän sisä- että ulkopuolelta ja raidoittamalla. Siitä piti tulla tosihirmumahtavan kaunis, näin uskoin. Jostain syystä heti alun kauniiden raitojen jälkeen alkoi raidoitus muuttua raidattomaksi, koska molemmat langat olivatkin samanvärisiä. Tulos oli mutaisen vihreä. Purkuun siis, mikä on tän langan kanssa kauhea homma. Toinen yritys tuotti jo paljon pirteämmän näköiset raidat ja neuloin sukkaa, kunnes puolet langasta oli käytetty.

Striped knee-highs using Noro sock yarn. Hard luck yarn, that first went missing, arrived still after over a month of waiting, but was sent back to the store, because replacement had already arrived. I decided to make the socks as many others had made, taking yarn from outside and from middle of the ball and doing stripes. I was sure it was going to look awsome. For some reason, after a little while, both yarns were suddenly the same muddy-green-looking color. I ripped the sock out (not so wonderful job with this yarn) and started out a little differently. This time the stripes looked good. I knitted until I had used half of the ball.

Pingu Hat
Ohje: Penguin Pal Hat, Ravelry-linkki
Lanka: Garnstudio Eskimo, mustaa tasan kerä, muita vähemmän
Puikot: 8mm

Pattern: Penguin Pal Hat, Ravelry-link
Yarn: Garnstudio Eskimo
Needles: 8mm

Ja pingupipo. Tyttö oli pyytänyt sitä jo pitkään, joten hain lauantai-aamuna langat, neuloin koko päivän ja valmista tuli! Paksun langan etuja. Silmukkamääriä ja kuviota tuli hiukan muokattua langan paksuudesta johtuen, muuten pipo on ihan ohjeen mukaan tehty.

And Pingu hat. My daughter’s wish. I got the yarns saturday morning, knitted all day and in the evening, she had her hat! The advantage of using bulky yarn. I had to modify the amount of stitches a bit, but otherwise I followed the pattern.

30 thoughts on “Trio

 1. Suvi says:

  En valitettavasti enää sadan prosentin varmuudella muista mutta luulisin että joko kolmen puikon päättelyllä tai sitten silmukoimalla.

 2. Suvi (villapeikko) says:

  Thank you Jenn! I designed this one by myself but there are many really similar ones around. There are books about stitch patterns which contain cables, maybe not as wide as this one but you can easily add the pattern repeats and make it wider.

 3. Jenn says:

  GORGEOUS!!! I LOVE that cable!! Is it a know cable pattern or one you've designed yourself?

 4. Heidi says:

  Aaaah mitä ihanuuksia!!! =DSiis yksi Noro kerä(grammat?) riitti kahteen nuin pitkään sukkaan? miten sait sitten nuo raidat osumaan nuin nätisti kun aluksi meni mudaksi ?=)

 5. Iinu says:

  Tosi kivan näköinen tuo palmikkopipo!Ja sukat, nami nami!Ja Pingu-pipo, HIENO!Mistähän mä löytäisin taas neuleinnostuksen…se on jossain… hukassa;o)

 6. villapeikko says:

  joko, kiitos! Mulle tuo malli tuntuu sopivan paremmin kuin perinteiset, tiedä sitten miksi.kanerva, :D tuo Noro on vähän riskaapeli lanka, värit saattaa olla joko ihania tai kauheita. Ravelrysta näkee jonkun verran etukäteen, mutta noi näyttää vaihtelevan silti tosi paljon.makepeace, kiitos :)jossu, kiitos paljon!nunt, käyttökokemusta ei valitettavasti vielä ole, mutta sovituksen perusteella selvästi karkeampihan tuo on kuin perinteiset sukkalangat, aika paljonkin. Itselleni jäi sellainen tunne, että saattaisi venähtää käytössä, kestävyydestäkään en mene takuuseen. Itse en varmaan enää lisää osta, yksi kerä on vielä jäljellä ja sen neulon, mutta ihastusta tuo lanka ei minussa saanut aikaan.

 7. Nunt says:

  Mitä mieltä olet tuosta Norosta sukkalankana? Kutittaako? Itse tykkään joistain Noron väreistä, mutta itse lankana minusta se on järjettömän karkeaa ja sukkakokeilut ovat sen takia jääneet. En vaan ole noita sukkaversioita päässyt hiplaamaan, täällä Norjassa kun ei ole mitään putiikkia lähistöllä joka olisi Norosta kuullutkaan ;P

 8. Kanerva says:

  Minä aloitin kanssa Norosta sukkia, mutta ekat raidat näytti koiran oksennukselta. Purin koko työn ja laitoin langan häpeämään.Hienoja töitä. Palmikot on vaan sit niin hienoja.

 9. sweetp says:

  Wow you have been busy! I totally adore the Pingu hat. All the way over here in New Zealand we have Pingu, my children (and me!) are big fans :D

 10. joko says:

  kiva kolmikko! tykkään hatun muodosta.on kyllä riittoisaa sukkalankaa. täälläpäin on vielä testaamatta, kaikki norot.

 11. villapeikko says:

  marsvin, kiitos! Kommentti välitetty tytölle joka oli mielissään :Delli, kiitos! Toivotaan, että into palaa!nasti, kiitos kovasti! :) tiinaf, joo, riittoisa on! Ja ehtiihän sitä ostaa myöhemmin jos ei messuilta tullut mukaan. Itse langasta en niin kauheasti tykännyt kun se takertui itseensä ja oli välillä hankala neuloa, mutta värit korvaavat hankaluudet. Ja kiitos!sinä, kiitos :)

 12. tiinaf says:

  Minäkin tulin ihastelemaan taas neuleitasi! Ihana tuo palmikkopipo! ja nuo sukkaset on kyllä herkut! Noro-sukkalanka taitaa siis olla riittoisaa. Katselin itse lankaa täkäläisillä messuilla eilen, mutten sortunut. Olisikohan pitänyt sittenkin…

 13. Nasti says:

  Kivoja neuleita kaikki! Varsinkin palmikkopipon malli näyttää mielenkiintoiselle ja jotenkin ihan uudelle. Sä oot kyllä taitava!

 14. Elli ja Aura says:

  Ihanat sukat :) Myös pipot ovat vallan mainioita, mutta sukat ja erityisesti värit ja raidoitus uppoavat ihan täysillä! Pakko varmaan itse kokeilla samaista lankaa, tosin sukkien teko into on ollut kauan aivan pohjalukemissa… No, kai se siitä.<>Elli<>

 15. villapeikko says:

  villasukka, kiitos! Noissa oli oma jännitysmomenttinsa kun ei koskaan tiennyt värien järjestystä varman päälle, hauskoja silti näin kokonaisuudessaan.laura, hehe, kiitoskiitos, kaipa sitä ehtii enemmän jos neuleet on pieniä. Mulla on nyt haaveissa yks isompi juttu, saa nähdä milloin se pääsee haaveesta valmiiksi asti :)

 16. villapeikko says:

  soile, kiitos :)liina, kiitti! Tuo lanka on tosi riittoisa, punnitsin sen aluksi, oli tasan 100g. Se ihme kyllä riitti noin pitkiin ja ihan himpun verran jäi ylikin. Silmukoita oli muuten 60, paitsi yläosassa johon lisäsin pari silmukkaa. Neulotusta pinnasta tulee vähän lörppö, eli mielestäni kannattaa tehdä vähän naftit kun ne venähtää etenkin varsista kuitenkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s