Täydellinen tai vikatikki/Perfect or not so perfect

Amelie kertoi, mitä joillekin hänen puseroistaan nykyään kuuluu. Oli todella mielenkiintoinen postaus! Innostuin itsekin kirjoittamaan tilanneraportin omistani.

Amelie wrote about some of her sweaters that we’ve seen in her blog, and how much she has worn them. I found it very interesting to read and I thought I’d write about a few of mine also.

Buttony, maaliskuu 2007/march 2007

Buttony Sweater, finished

Tän käytin melkein puhki. Siinä oli kaikki kohdallaan, väri, lanka, pituus, istuvuus. Alfa valitettavasti tuli kamalan näköiseksi ennen pitkää ja vuoden käytön jälkeen pusero oli jo aika kamalan näköinen.

I loved this one and wore it a lot. Eventually it started to look really worn out and I had to toss it away. I still have the buttons, though.

Raspy, toukokuu 2007/may 2007

Raspy

Tämä oli niitä pakko saada-puseroita. Ostin kirjan pelkästään tämän mallin takia. Hankin langat, neuloin valmiiksi, mutta en juurikaan käyttänyt. Paksu puuvillaneule oli raskas päällä, paitamallisena olisi varmaan toiminut paremmin. Purin puseron ja nyt langat odottavat muuta käyttöä.

This was one of these must-have knits. I even bought the book only because of this sweater. I purchased the yarn, knitted the sweater and almost never wore it. Heavy cotton sweaters just aren’t something I enjoy wearing. Eventually I ripped it out and now the yarn is sitting in my stash.

Kolme pientä alpakkaa-pusero, elokuu 2007/ Three Little Alpacas sweater, august 2007

Alpaca sweater

Yksi lemppareistani. Ihana pusero, mun väreissä, kevyt mutta silti lämmin, riittävän pitkä, ettei selälle tule kylmä. Käytän yhä, vaikka on jo hiukan alkanut näyttää kulahtaneelta.

One of my faves, wonderful sweater, in my colors, light but still warm, long enough to keep my back warm. I still wear it, although it’s began to look a bit worn out.

Wannabe CPH, joulukuu 2007/ december 2007

Cabled Hoodie

Eniten käyttämäni neule. Alaskasta tuli lempilankani tämän myötä, yksikään puseroistani ei ole ollut yhtä hyvässä kunnossa vuoden erittäin aktiivisen käytön jälkeen. Nytkin päällä.

My most worn knit. Everything is right about this sweater. This was the first time I used Garnstudio Alaska and it became my favorite yarn at once. None of my knits have looked so good after so much wear. I’m wearing it right now.

Babydoll Dress, huhtikuu 2008/april 2008

Babydoll Dress

En ole käyttänyt koskaan. Pään yli vedettävä, raskas ja tyköistuva puuvillaneule alkoi ottaa päähän sekunnissa. Jotenkin ahdistava. Kai mun on vihdoin myönnettävä, ettei mun kannata tehdä puuvillasta mitään muuta kuin pikkutavarakoreja. Tai ehkä hameita. Muttei puseroita.

I’ve never worn it. It’s heavy and hard to pull over head, since it’s so tight and doesn’t stretch that much. I think I finally have to admit, that I should not make anything out of cotton yarn, I mean, anything I plan to wear. Something for home, maybe. Or maybe a skirt would be fine. But not sweaters.

Wicked, toukokuu 2008/may 2008

Wicked

Myös pakko-saada neule, jota en ole juurikaan käyttänyt. En edes tiedä miksi. Ei vain tule koskaan mieleen.

Also one of must-haves I’ve barely worn. I even don’t know why, I just never remember it.

Tästä postauksesta tuli puseropitoinen, koska villasukat, pipot ja lapaset ovat kaikki kovassa käytössä.
Haluan vielä kiittää Kaisaa! Kiitos!

I wrote only about sweaters, because socks, hats and mittens are all getting a lot of wear.
I also want to thank Kaisa, thank you!

20 thoughts on “Täydellinen tai vikatikki/Perfect or not so perfect

 1. Pibu &Tinde says:

  Ihana postaus. Sinä se olet saanut villapaitoja ja takkeja valmiiksi..etenkin kun tässä taisi olla ihan pieni murto-osa viimeisen parin vuoden tuotoksistasi. En voi kun ihailla ja kadehtia -vuoronperään ja samaan aikaan.Tuo palmikkoneuletakki on todella kaunis, kiitos minunkin puolestani Alaska vinkistä..täytyypä kokeilla. Nyt puikoilla on Eskimoa ja se on ihanan paksua, sellaista josta saa valmista heti meikämannekin.Tinde

 2. Mari says:

  Todella mielenkiintoinen lista. Joitakin neuleita tulee tosiaan harvoin käytettyä, vaikka ne onkin ihan pakko saada ja ne tuntuvatkin onnistuneen hyvin… minulla esim. kaikki liian tyköistuvat ja kinkkanat neuleet saavat vanhentua kaapinpohjalla.

 3. villapeikko says:

  Riikka, ehkä mä vain käytän niitä niin paljon, etteivät sen takia kestä :) oon todellinen vilukissa.jaana, kiitti :) täytyykin tilata lisää Alaskaa, on yks neule mielessä johon se olisi just täydellinen. Kenelläköhän on eniten värejä valikoimassaan, Tapion nettikaupassako?SatuK, olen miettinyt että se olisi myös pitkänä versiona ihana!Päivi, niin taitaa olla :) Sininen on ollut aina lempivärini, vaikka viime aikoina onkin ollut vähän taka-alallaChristina, juu, lisää näitä postauksia! :)

 4. Päivi says:

  Sinulla on aika sininen maku;) Alpakkakaarokeneule on erityisen kaunis.Lankojen nyppyntyminen on ikävää, kun näkee ison vaivan ja tekee jonkin neuleen. Mistähän löytyisi ohuehko lanka, joka ei heti olisi käytetyn näköinen.

 5. Christina says:

  Mielenkiintoista lukea neuleiden “kohtaloista”. Hyödyllistä on jakaa tietoa lankojen käyttökestävyydestä. Komppaan Liina, kiva olis lukea lisää näitä kokemuksia.

 6. villapeikko says:

  Siena, thank you! So sorry to hear about your sweater! I’ve washed my hoodie in the washer many times, but I’ve used the most gentle program it has. Aura, kiva että on ollut mukavaa luettavaa! :)

 7. Liina says:

  Näitä on kyllä mielenkiintoista lukea! Toivottavasti leviää pitkin blogstanian. Mulla on sama juttu puuvillan kanssa, olen hylännyt sen tyystin. Ei vaan jotenkin toimi.

 8. Elli ja Aura says:

  Tosi kiva lukea neuleista ja varsinkin lankojen laaduista!Olen miettinyt Alaskasta jonkinlaista puseroa, tähän mennessä olen vain tehnyt siitä pipoja ja lapasia. Kiva tietää että se kestää, kun ei ole ihan edullinenkaan.<>Aura<>

 9. Riikka says:

  Surullista, että osa puseroista on mennyt näinkin lyhyessä ajassa huonon näköisiksi. Mä ainakin koen käsin neulottujen vaatteiden jotenkin edustavan vastakohtaa halpisvaatekauppojen kertakäyttökulutukselle, mutta eihän se ihan niin ole jos ei lanka kestä.Hyvä tietää tuosta Buttonyn kohtalosta, olin ajatellut neuloa Alfasta Sylvin mutta nyt täytynee keksiä joku muu materiaali.

 10. Siena says:

  Thanks for an interesting post! It`s nice for a new reader to see all your beautiful sweaters, but also to hear how the yarn works. I tried Garnstudio Alaska in a sweater once, but managed to felt it in the washer after one wear. Hearing your praise of it makes me want to try it again (and wash it a bit more carefully…)

 11. villapeikko says:

  Nunt, se oli harmi joo, koska itsekin kaipasin sellaista vaatekappaletta mutta virkattu mekko oli tosiaan niin painava ja joustamaton, että ahisti ja pahasti :)amelie :), Alaska on ihmeen kestävä. Pikkasen nyppyä tulee hihoihin, mutta se on sellaista helposti poisnypittävää ja sitten on pinta taas ihan siisti. Olen pessyt koneessa käsinpesuohjelmalla ja senkin on kestänyt. Kiitos hyvästä postausaiheesta muuten!Villikissa, löytyy joo, Interweaven kaupasta. Linkki on tässä: http://shop.interweave.com/store/Central-Park-Hoodie-P204C0.aspx?AFID=12Omani tein kuvan perusteella, kun lehti oli silloin loppuun myyty eikä nettikauppaa vielä ollut, mutta nyt ohjeen saa onneksi ostettua helposti!

 12. amelie says:

  Arvasin, että tuo alpakkaneule on ahkerassa käytössä, se on tosi nätti. Ja hyvä tietää, että Alaska kestää käyttöä…olen vähän suunnitellut siitä villatakkia.

 13. Nunt says:

  Kiitti Alaska-vinkistä, pitänee harkita sitä kun tekisi mieli tehdä < HREF="http://www.ravelry.com/patterns/library/estes-vest" REL="nofollow">Estes-vest<>.Ja tuon baby-dollin pitämättömyys on kyllä suuri harmi, se on siinä yhdessä kuvassa sun päällä niin ihana!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s