Anun lapaset/ Anu’s Mittens

Anu's Mittens

Ohje: Anu’s Mittens, Nancy Bushin “Folk Knitting in Estonia” kirjasta
Lanka: Titan Wool Winner
Puikot: 2,5mm

Pattern: Anu’s Mittens from Folk Knitting in Estonia by Nancy Bush
Yarn: Titan Wool Winner
Needles: 2,5mm

Aloitin nämä lapaset jo juhannuksen tienoilla. Kirjoneuleen neulominen ei todellakaan ole lempijuttujani, joten valmistuminen venyi ja venyi. Lopulta se tyssäsi peukaloihin ja mietinkin, tuleeko näistä eka oikea ufoni. No ei tullut. Oikean henkilön tapaaminen oikeaan aikaan riitti palauttamaan inspiraationi ja sain jouluksi uudet lapaset!

I casted on for these mittens 23.6. It took me almost 5 months to finish them! The reason is, that I really don’t enjoy stranded knitting. Fortunately, they didn’t become my first real ufo and that’s because I happened to meet a person, that brought back my inspiration. Now I have a new pair of mittens for Christmas!

Anu's Mittens

Kuten kirjassa lukee, ovat lapaset saaneet nimensä virolaisen tekstiilitaiteilija Anu Raudin mukaan ja se on myös syy, miksi neuloin nämä. Anu kun sattuu olemaan äitini ystävä. Huomasin muutama päivä sitten Ravelryssa ilmoituksen, jossa kerrottiin Anun näyttelyn avajaisista Espoossa Tapiolan kirkossa. Pakkohan minunkin oli sinne päästä. Näyttely ei ollut suuren suuri, mutta antaa silti kuvan siitä, miten suuren elämäntyön hän on tehnyt ja miten ainutlaatuisia hänen työnsä ovat. Sain mukaani kirjan, jossa on myös englanninkielinen osuus ja paljon valokuvia. Vierailua Heimtalin museossa suosittelen kaikille, joilla on Tallinnan lankakaupat jo koluttu ja vaihtelu olisi tervetullutta. Minä sain näyttelystä inspiksen takaisin, tulin kotiin ja neuloin lapaset valmiiksi. Eikä se ollutkaan niin vaikeaa. Nih.

As the book says, these mittens are named for estonian textile artist Anu Raud and this is also the reason I made these. Anu happens to be a friend of my mom’s and I’ve known her as long as I remember. A couple of days ago I noticed a message in Ravelry about Anu Raud’s exhibition and I knew I have to go there. So I went and got my inspiration back. I came home and finished the mittens and it wasn’t so hard after all. Yay for learning new skills!

Anu's Mittens Anu's Mittens

Tykkään punaisen ja valkoisen yhdistelmästä kirjoneuleessa ja vaikka istuvuus ei olekaan peukalokiilan puuttumisen takia paras mahdollinen, ovat ne silti ihanat.
Kiitos vielä Hestialle ja Siskolle tunnustuksista, olen todella otettu!

I love red and white together in these and although the fit isn’t perfect, they’re still wonderful!
And last but not least, than you Hestia and Sisko!

23 thoughts on “Anun lapaset/ Anu’s Mittens

 1. villapeikko says:

  tiinaf, kiitti :)Tess, mua kans miellytti toi kuvio tosi paljon. Mulla oli tos alkusyksystä vähän tuollainen olo, ettei mikään neule innostanut täysillä, neuloin melkein pakosta kun olin tottunut. Nyt innostaa taas, oli onneksi ohimenevää :)syysleimu, kiitän!Tytti, niissä vaan on sitä jotain :) Niissä kuuluisi olla vihreää kans, muttei sattunut olemaan kotona, niin jäivät kokonaan punavalkoisiksi.maria, kiitos :)Iinu, kiitos paljon!

 2. Tytti says:

  Kauniit lapaset! Punainen ja valkoinen toimii hyvin, kuvio on jotenkin ihanasti tasapainoinen. Kumpikaan väri ei jää toisen varjoon.

 3. Tess says:

  Ihanaiset lapaset! Pidän kovasti noiden lapasten kuviosta, on niin kauniin hentoinen.Olen monta kertaa jo melkein aloittanut noiden lapasten teon, mutta johonkin se aloittaminen on kuitenkin jäänyt. Aika monen muun mallinkin kohdalla on käynyt samalla tavalla, kun aika ei vain riitä…ja tällä erää ei innostuskaan.

 4. villapeikko says:

  Liina, niin on, ihan huippu! Se raidallinen on henkkamaukan villapusero, koostumuskaan ei ollut hullumpi, villaa, angoraa ja vain ihan vähäsen polyamidia. Samaa sarjaa oli myös pipoja, lapasia ja kaulaliinoja.Christina, kiitos :) mun pitäisi ruveta tänään tekemään sitä joulufiilistä tänne kotiinkin, pitää etsiä verhot sun muut.

 5. Liina says:

  Ihanat lapaset! Anu oli pitämässä meille luentokurssin tällä viikolla kintaista ja kansanperinteestä. Oli kyllä ihan huippu :) Pakko kysyä, että mikä ihana raitainen sulla on päällä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s